** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #133 – Nikon Z8, AI-teknik och SPAD-sensorer

Fotosidan Poddradio #133 – Nikon Z8, AI-teknik och SPAD-sensorer

Magnus och Martin snackar om de senaste tekniknyheterna, om Årets kamera Nikon Z8 samt om AI-teknik i kameror och SPAD-sensorer som kan se klart i mörkret.

Har nya kameror verkligen Artificiell Intelligens, eller är det bara ett buzzword i marknadsföringen? Martin reder ut vad som är sant och inte kring AI i kameror.

SPAD är en sensorteknik som Canon använder i den nya kameran MS-500 istället för CMOS-teknik. Vi förklarar hur SPAD revolutionerar förmågan att fotografera i svagt ljus.

Duon pratar sig också varma om Nikon Z8 som Magnus nyligen testat och som EISA utsett till Årets kamera 2023-2024.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2023-09-14.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

1 Kommentarer

Micke_O 2023-09-15 18:57  
Jag tror tvärtom att Nikon skjuter sig i foten genom att stänga ute tredjepartstillverkare av objektiv från Z-fattningen.

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS