Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Artiklar > Adobe släpper uppdateringar för Photoshop och Lightroom

Adobe släpper uppdateringar för Photoshop och Lightroom

Många nyheter i Adobes flaggskepp för bildbehandling.

Som sina konkurrerande programutvecklare lägger Adobe mycket krut på sin AI. I Photoshop ska de nu vara enklare att ersätta objekt i bilden och arbetsflödena är snabbare. Med Object Selection kan man enkelt välja enskilda objekt i en bild som programmet AI räknar ut och frilägger, lite som vi sett i bland annat ON1 Photo Raw.

Photoshop har nu smidigare integration med Adobe Illustrator med bland annat bättre hantering för att dela lager mellan programmen.

Adobe Camera Raw är även det uppdaterat med bland annat snabbare arbetsflöde och verktyg för att direkt påverka delar i en bild genom maskning.

Se alla nyheter i Photoshop här.

Lightroom har även det fått en större uppdatering. Verktygen för att ta bort oönskade objekt har utvecklats. I Select People ska det vara enkelt att enligt företaget skapa masker för människor i olika miljöer, och även i gruppporträtt. Nya verktyg för att välja specifika delar av kroppen finns nu, för att påverka till exempel tänker, hår, ögon med mera.

Som i Photoshop är Select Object utvecklat och ska vara mer precist. Här kan du läsa om alla nyheter i Lightroom.

Programmen finns för uppdatering nu i Creative Cloud. De senaste versionerna av Photoshop och Lightroom kräver OS 11.0 som minimun för Mac och Windows 10 (64 bit) version 20H2.Publicerad 2022-10-18.

5 Kommentarer

thommya 2022-10-18 20:38  
När du skriver "Lightroom har även det fått en större uppdatering", menar du Lightroom Classic eller Lightroom (molnversionen) eller bägge?
Det är skillnad på dessa och de har inte helt likvärdiga funktioner.
Så man skiljer äpplen från päron.
Bussmicke 2022-10-18 23:27  
Imtressant, hoppas man har fixat Välj objekt i LR Classic för nu kan man inte välja Vilket objektet skall vara utan LR tar nåt i mitten.

Förresten har du stavat fel i tredje raden, enbskida ska väl vara enskilda.
Sten-Åke Sändh 2022-10-19 03:34
Ja Tryckfelsnisse strulade även i meningen: "Nya verktyg för att välja specifika delar av kroppen finns nu, för att påverka till exempel tänker, hår, ögon med mera."

Inte lika lätt att välja hur någon tänker som att lagga en mask på någons tänder.

Tycker i alla fall Adobe verkar ha gjort ett väldigt intressant fint och intressant jobb med maskiningen i Camera Raw.
thommya 2022-10-19 11:30  
På tal om Tryckfelsnisse - Imtressant och maskiningen i era texter 😂
Sten-Åke Sändh 2022-10-19 15:35
Vilken kille! Lite som Thomas Di Leva. Ja du vet han som "ä () överallt" - ja lite som Gud.

Merläsning

ANNONS