Annons
Artiklar > PureRAW 2 - ny raw-hanterare från DxO

PureRAW 2 - ny raw-hanterare från DxO

Snabb RAW-hanterare från DxO.

DxO släpper DxO PureRAW 2, den senaste versionen av deras raw-hanterare. Programmet fungerar fristående eller som plugin i till exempel Lightroom. Det går även att processa RAW-filer med macOS Finder och Windows File Explorer.

Programmet styrs av DeepPRIME, DxO:s egen AI-teknologi. DxO PureRAW 2 ska vara upp till fyra gånger så snabbt med Apples senaste maskinvara med Silicon, och på Windowsbaserade maskiner upp till 1,5 gånger snabbare.

PureRAW 2 kan även korrigera distorsion, vinjettering  aberration med mera. Programmet stöder enligt tillverkaren över 70 000 kombinationer av kameror och objektiv.

DxO PureRAW 2 kostar 129 dollar, och en uppgradering om du har tidigare versioner 79 dollar.Publicerad 2022-03-19.

2 Kommentarer

gdip 2022-03-21 14:03  
Jag har lite svårt att förstå rubriksättningen "PureRAW 2 - ny raw-hanterare från DxO".
Den ger åtminstone mig intrycket av att rawkonverteraren skulle vara ny men den har funnits ett tag och kommer från bildbehandlaren DxO Photolab innan en fristående version av rawkonverteraren med namnet PureRAW släpptes.

Den senaste versionen har en förbättrad integrering med Lightroom och har optimerats för Apples M1 processor (och även Windows/Intel). F.ö. finns inga förbättringar i raw-konverteringen eller de olika brusreduceringsalternativen.

Robin Whalley har en informativ video om den senaste versionen med betoning på hur integreringen med Lightroom fungerar. Du kan se den på
https://www.youtube.com/watch?v=-l90Qah3YFs
Bussmicke 2023-03-17 01:20  
Den 15 mars 2023 kom så version 3 av programmet,..
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS