Annons

Proffsfoto

Artiklar > 12 nya paraplyer från Profoto

12 nya paraplyer från Profoto

Paraplyer kan låta omodernt, men det är fortfarande ett viktigt dagligt arbetsredskap för många yrkesfotografer. Men de har sina nackdelar. Med en ny generation paraplyer försöker Profoto komma runt nackdelarna.

Paraplyer är prisvärda, lätta att ha med sig, snabba att fälla upp och ihop igen. Nackdelar är att många av dem är ganska sköra och det kan vara svårt att kontrollera ljusspridningen.

Hälften av de tolv nya paraplyerna från Profoto är djupare än konventionella paraplyer för att ge en mer kontrollerad ljusspridning. De kallas Umbrella Deep. Genom att reglera avståndet mellan blixt och paraplyer ges ytterligare kontroll över ljusbilden.

Umbrella Deep levereras i två storlekar, 130 och 165 cm, och i tre material: vitt, silver och vit genomskinlig.

Den mer konventionella modellen Umbrella Shallow kommer i samma material, men i två mindre storlekar: 85 respektive 105 cm.

Den svenska tillverkaren Profoto säger att paraplyerna är byggda för att tåla daglig användning under fler år. Tygen ska vara tålig och konstruktionen är rostskyddsbehandlad. Tygerna ska inte missfärgas över tid.

Priserna ligger mellan 490 kronor ex moms för Umbrella Shallow S Translucent och 2.390 kronor för Umbrella Deep XL Silver och White.

Som tillbehör till finns en diffusionsduk som sprider ljuset jämnare och ännu mjukare.Publicerad 2013-12-03.

1 Kommentarer

Atropine 2013-12-03 12:15  
"Umbrella Depp" -Borde den inte vara svart både på in- och utsidan? ;-)

Merläsning

ANNONS