Annons

Proffsfoto

Artiklar > Speedlite-hållare och reflexskärmar från Profoto

Speedlite-hållare och reflexskärmar från Profoto

Svenska Profoto fortsätter bredda sitt utbud av tillbehör. Strategin är att göra tillbehör som inte bara passar dem som använder Profoto-blixtar.

Förra året introducerade Profoto en ny serie billigare softboxar kallad RFI som kan användas med hållare för olika sorters studioblixtar, inte bara Profotos egna. Nu kommer en hållare för kamerablixtar, så kallade speedlites.

RFI Speedlight Speedring ska passa blixtar från ett tjugotal märken och kunna användas med de tolv olika storlekarna av Profotos RFI-softboxar.

Två blixtar kan monteras tillsammans i hållaren och användas med en softbox. Det går att finjustera blixtarna position så att ljuset blir jämnt. Hållaren gör det möjligt att rotera softboxen 360 grader.

Profoto lanserar också en serie med ihopfällbara reflexskärmar. Varje skärm har två handgrepp. Profoto menar att deras reflexskärmar är mer tåliga än konkurrerande modeller.

Skärmarna kommer i två olika storlekar, medium 80 och large 120 cm. Varje storlek finns i fem varianter silver/vit, guld/vit, solsilver/vit, mörk ljusabsorberande samt vit diffusion.Publicerad 2013-10-11.

1 Kommentarer

snap01 2013-10-12 08:26  
den kallas billigare men innan dom döpte om den så hette serien creative light o det var precis samma vara men annan logga på sedan så satte dom på profoto logga o typ dubblade priset. Jag köpte loss creative ligtht bland annat flera softboxar som då kostade 1300 med profotos (nya) serie runt 3700. Så billig serie? det är sanning med en stor modifikation den är billigare än deras vanliga serier men jämför du dom med cretive light som tillverkades av profoto så är det betydligt dyrare men mig gör det inget jag fick veta det innan o shoppade loss innan creative light utgick. För övrigt är det rikitigt bra grejer. Det jag (åkte dit på var ett par anpassningsringar till mina hensel blixtar som dubblade i pris vissrligen var fom lite snyggare i svart en silver ;-)

Merläsning

ANNONS