Artiklar > Adapter för Sony E-objektiv på Nikon Z-kameror

Adapter för Sony E-objektiv på Nikon Z-kameror

(Videon kan fn ej hämtas från en extern källa - prova igen om en stund)

Techart TZE-01 är en 2 mm tunn adapter som gör det möjligt att använda Sony-objektiv med E-fattning på Nikon Z-kameror med fungerande autofokus och bländarstyrning.

Techart har lyckats få in alla elektronik som behövs för att få autofokus och exponeringautomatik att fungera i den supertunna adaptern. Mjukvaran (firmware) i adaptern går att uppdatera genom en medföljande dockningsstation.

Techart ska varierar autofokusprestandan beroende på vilket objektiv som används, men med ett flertal objektiv ska autofokusen fungera minst lika bra som med en Sony-kamera.

USA-priset är 249 dollar och leveranserna börjar i slutet av juni.Publicerad 2019-06-21. Läst av 2589 personer.

5 Kommentarer

martinot 2019-06-22 10:41  
Är generellt lite skeptisk gällande tillförlitligheten och prestandan för den här typen av märkesöverskridande adaptrar (se bara på alla problem som varit med Sigmas Canon-Sony-adapter i början), men annars riktigt intressant produkt!

Har funderat lite på Nikon Z6 och A7III (även om jag inte har något som helst akut behov av nya kamerasystem), och mycket intressant möjlighet för de som redan har Sony FE-objektiv, men som funderat på Z6 eller Z7.

Men som sagt... den behöver bevisa sig i verkligheten först!
PMD 2019-06-22 12:50  
Videon ovan är väl ganska lovande? Techart har jag ganska gott förtroende för med tanke på deras adapter för Leica M-objektiv på Sony E, med autofokus.

En youtube-jeppe har redan en video uppe med lite provande. Jag vet inte hur oberoende han är, men hans lilla test tycker jag ser välgjort ut.
https://www.youtube.com/watch?v=iEwvKVD8T88

Det vore kul om Techart gjorde en liknande adapter för EF-objektiv. :-)
Shabiano 2019-06-22 14:32
"Leica M-objektiv på Sony E, med autofokus".

Hur går det till? Leica m saknar ju motor. Är något speciell som får det att funka??
PMD 2019-06-24 01:16
Jag skrev: "Det vore kul om Techart gjorde en liknande adapter för EF-objektiv."

Med hjälp av en Sigma MC-11 finns redan på sätt och vis en sådan adapter. Det fungerar förstås bättre med Sigmas EF-objektiv än med Canons eftersom MC-11 är gjord för Sigmaobjektiv, men att det alls fungerar tycker jag är rätt kul.

https://www.youtube.com/watch?v=7lqRK7VbBk0
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS