Proffsfoto

Artiklar > Bantad sändare från Profoto

Bantad sändare från Profoto

Profoto har utvecklat en förenklad TTL-sändare som är betydligt mindre än den vanliga TTL-sändaren Air Remote TTL. Profoto Connect är enklare att hantera och något billigare.

Profoto Connect är namnet på den nya sändaren som helst saknar knappar. Sändaren har bara tre lägen: Off, Auto (TTL-blixtautomatik) och M (manuell effekt). Det gör sändaren väldigt lättbegriplig.

Precis som med den mer avancerade sändaren Air Remote TTL kan Profoto Connect först användas i TTL-läge och sedan slås om till M med bibehållen effekt som utgångspunkt för egna småjusteringar av blixteffekten.

Profoto Connect är utvecklad för att matcha små spegelfria kameror.

Profoto Connect finns i varianter för fem olika kameramärken: Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus och Sony.

Sändaren har ett inbyggt batteri som klarar av att hålla igång i 30 timmar. Batteriet laddas via en USB-C-kontakt.

Profoto Connect har inbyggd bluetooth så att den kan kommunicera med Profotos app för Apple Ios för att exempelvis styra blixtens effekt. Det går också att byta kanal, men det kräver Iphone 7 eller nyare.

Det rekommenderade priset för Profoto Connect är 2995 kronor inklusive moms. Air Remote TTL kostar omkring 3 800 kronor i handeln.Publicerad 2019-03-27. Läst av 1659 personer.
2019-03-27 16:41   jonas18z
Tre lax för denna??

När jag började läsa så tänkte jag mig kanske 599kr. Hur ska man kunna ställa manuellt är det tänkt? Särskilt om du har riktigt konstiga ljussituationer där exponerongskompesation ej räcker till.
Svar från froderberg 2019-03-27 17:42
"Hur ska man kunna ställa manuellt är det tänkt? "

Alla Profotos blixtar har en stor och central ratt för att ställa effekten. Vill man fjärrstyra effekten på blixten får man ta upp sin Iphone ur fickan och starta Profoto-appen.
jonas18z 2019-03-27 18:03
Då är jag med.


Men priset är väldigt högt fortfarande, tvekar inte på att sändaren är bra men undrar lite vem denna riktigar sig till? Den som kan lägga 3 tusen på en sändare har förmodligen inga problem att lägga till 800kr till för att få en med full funktionalitet. Denna känns lite till för amatörer men lägger de så mycket för en sändare och >10k för en blixt.

Merläsning

ANNONS
Smart Shooter 4 Tethering Software