Proffsfoto

Artiklar > Effektfilter från Lensbaby

Effektfilter från Lensbaby

Lensbaby har utvecklat ett nytt filtersystem som är inspirerat av hur mode- och porträttfotografer jobbar med prisman som delvis täcker objektivet för att få spännande optiska effekter. Filtersystemet kallas Omni Creative Filter System.

Filtersystemet består av en objektivring med fästpunkter för olika tillbehör som kan fällas in framför frontlinsen. Fästpunkterna kan roteras runt ringen för att styra vilken del av bilden som ska påverkas.

I grundpaketet som kostar 100 US-dollar ingår ringen och tre olika tillbehör. Det går att välja mellan 58 eller 77 mm ring. Dessa kan användas med objektiv med näraliggande filterdiameter.

Som tillval för 50 dollar finns ytterligare tre tillbehör i ett så kallat expansionspaket.

Tillbehören i grundpaketet.

Tillbehören i expansionspaketet.

Bildexempel:

Foto: Stephanie-DeFranco

Foto: Anabel DfluxPublicerad 2019-06-19. Läst av 3087 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2019-06-19 13:30   MrKarisma
Känns lite konstigt.. varför skulle jag vilja att effekterna på mina bilder ska kunna exakt replikeras av hundratusentals andra? Nä, då tar jag nog lite gamla askfat eller trasiga glasbitar så min effekt blir unik istället.
2019-06-20 22:48   ehrsa
Finns det inga Elefantöron, eller Lejonhuvuden att fälla in.. Eller olika himlar kanske..
2019-06-23 08:25   Erik Johan Marshall
Lensbaby är väldigt roligt och kreativt. Även om man arbetar utifrån en mall så finns det stora möjligheter att göra något eget.
Har haft några av deras kreativa objektiv och det är extremt kul och lärorikt. Att tvingas tänka på utförandet istället för att bara knäppa en serie bilder. Det blir "lite" som med en analog kamera.
Kan du inte, lyckas du inte.
Calle S 2019-06-24 19:21
Håller med, jag har en Velvet 56 som är väldigt trevlig.

Merläsning