Proffsfoto

Artiklar > Lee 100 kan hålla tre filter samtidigt

Lee 100 kan hålla tre filter samtidigt

Lee 100 är en ny filterhållare från Lee som enkelt kan hålla tre rektangulära glasfilter med 100 millimeters bredd. Filterhållaren kan roteras så att avtonade gråfilter kan passas in perfekt.

Filterhållaren kommer med tre olika filterklämmor för ett, två eller tre filter. Filterhållaren är komaptibel med alla existerande Lee 100-filter. De lanserar också ett nytt polariserande filter som enkelt kan snäppas fast på filterhållaren. För äldre polariserande filter kommer en adapter som gör att även tidigare inköpte polarisationsfilter kananvändas med den nya hållaren. Publicerad 2019-03-20. Läst av 1476 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2019-03-20 13:55   fieldcells
Ser väldigt plastig ut. Du ändrar sällan kapaciteten för antalet filter så jag gillade det faktum att det var riktiga skruvar istället för den kommande klicklösning. Spelar iofs ingen större roll om det verkligen fungerar.

Funktionsmässigt så verkar det inte vara någon större skillnad utöver låsmekanismen. Även den nuvarande versionen har stöd för tre filter.

Någon som ser hur polfilter-lösningen är tänkt att fungera? Idag är det ju en separat adapter där man kan skruva på vilket 105mm-filter som helst. Du kan även ta ditt LEE-filter och montera direkt på objektivet. Är det en liknande lösning här med skillnaden att man fäster adaptern direkt i filtret och sedan klickar fast den på filterhållaren?

Merläsning