Annons
Artiklar > Epson SC-P5300 - ny A2 fotoskrivare

Epson SC-P5300 - ny A2 fotoskrivare

Nya SC-P5300 vänder sig mot professionella fotografer.

Skrivaren bygger på teknik hos Epson SC-P700/P900 och använder Epsons Micro Piezo-skrivarhuvudsteknik för att enligt Epson hålla hög kvalitet. Skrivaren erbjuder "Black Enhance Overcoat (BEO) och Carbon Black Mode för att ge högsta svarta densitet, förbättrad kontrast, bättre tonalitet och minskad bronsering i mörka områden på blanka medier".

Skrivaren erbjuder fyra sätt att fylla på olika mediatyper, har papperskassett för produktion, inbyggd rullhållare och automatisk skärfunktion.

Epson SureColor P5300 använder Wi-Fi, Wi-Fi Direct och har en 4,3-tums LCD-pekskärm.

Pris och tillgänglighet är inte kommunicerat just nu.Publicerad 2023-11-17.

4 Kommentarer

guitarowner 2023-11-20 18:50  
borde vara till istället för mot/Ulf
froderberg 2023-11-20 19:05
"Mot" är korrekt och anger riktningen.
Gustafjansson.se 2023-11-21 07:00  
Har en P700 och denna har allt jag saknar med P700 :D
Kanske blir nästa modell när det är dags!
Sten-Åke Sändh 2023-11-21 18:06  
Jag läste lite hos Epson om SC-P5300 och det var ju lite oklart och högt och lågt. Varför skriva att skrivaren har WIFI som någon grej. Det är väl inget nytt att man kan ställa skrivaren var som helst för att den har stöd för trådlöst?? ... eller trycka på att Ultrachrome Pro 10 har dedikerad Lila bläck. Det är ju heller inget nytt. Det har ju P900 också.

Epson Europa skriver ju följande om P900:
"The SC-P900 photo printer has been developed with outstanding print quality as standard. Increased black density for better gradation, deeper blacks, and less graininess, is achieved through UltraChrome Pro 10 ink, the new F10 printhead and black enhance overcoat technology (BEO) for finer detail and texture in black areas."

"Ytskick för ökad svärta" som det står i P900 drivrutinens gränssnitt är väl det detsamma som "Black Enhance Overcoat", så är det verkligen någon nyhet? Förmodligen Nä ä.

Automatisk skärfunktion däremot kanske är ett lyft för en del och en sak som kan förbättra produktiviteten för att frontmata tjocka Fine Art-papper är rätt omständligt och tidskrävande i min A900. På tiden om man hjälper fotograferna att bli mer produktiva när det ska printas.

"en särskild MK-/PK-kanal som kan användas med olika mediaytor för att spara tid och bläck." måste vara en olycklig formulering det också. Det vore väl bättre att skriva att man numera har en särskild kanal för Matte Black och ytterligare en annan för Photo Black som för alla andra färger. Men även detta är ju ingen nyhet för det har både P700 oh P900 haft länge. ... och en skrivning som "som kan användas med olika mediaytor för att spara tid och bläck", vem förstår det?

Citat från Epson:

"SC-P5300 ger även förbättrad användbarhet och funktionalitet tack vare ett antal avancerade funktioner. Skrivaren erbjuder fyra sätt att fylla på olika mediatyper, inklusive papperskassett för produktion, inbyggd rullhållare, automatisk skärfunktion och en särskild MK-/PK-kanal som kan användas med olika mediaytor för att spara tid och bläck. "

Jag tycker dock att det verkligen är bra att Epson nu släpper en ny A2 modell så pass nära inpå det av pandemin försenade släppet av P700 och P900. Möjligen har bläcken fått ytterligare ett marginellt lyft i denna generation skrivare men det är det faktiskt ingen som vet. Namnet på bläckuppsättningen är ju densamma i både P900 och P5300.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS