Epson SC-P700 och SC-P900 - nya skrivare för proffsfotografer och kreatörer

Epson SC-P700 och SC-P900 - nya skrivare för proffsfotografer och kreatörer

Epson lanserar två nya fotoskrivare ur SureColor-serien; SC-P700 och SC-P900. Den huvudsakliga målgruppen är professionella fotografer och kreatörer.

Epson släpper två skrivare i det övre skrivarsegmentet och siktar in sig på professionella fotografer och kreatörer. Epson SureColor SC-P700 är en A3+ skrivare vars specifikationer bygger på SC-600 skrivaren. Epson SureColor SC-P900 är en A2+ skrivare och som ersätter SC-800. 

Skrivarna har ett nyutvecklat 10-kanals skrivarhuvud med violett bläck samt parallellt mattsvart och fotosvart bläck. Detta innebär att man inte behöver byta bläck vid mediabyte. Enligt Epson så får utskrifterna med hjälp av det nya bläcket och tekniken ett D-Max värde av 2.91 på blanka medier.

Skrivarna har en ny 4,3 tums LCD optisk pekskärm där man styr inställningar.

– Hur klyschigt den än må låta lyckas både SC-P700 och SC-P900 kombinera det bästa mellan form och funktion. Exaktheten och kvalitén kommer verkligen närmare verkligheten med djupare svärta och ett bredare blått färgspektra. Vi ville verkligen ta fram något som skulle exaltera kreatörer som värdesätter kvalitet i sina foton och design i sitt kontor, och vi är säkra på att vi gjort just det, säger Rikard Garp på Epson.

SC-P700 och SC-P900 kommer lanseras Sverige från och med april 2020.Publicerad 2020-03-20. Läst av 5295 personer.

8 Kommentarer

Lobbamobba 2020-03-20 16:53  
Har bara haft min nuvarande skrivare i någon månad men en P900 har ändå legat sjukt högt på listan de senaste veckorna. Kommer få svårt att stå emot.
Andolo 2020-03-22 21:34  
Förmodligen har Epson byggt in programvara som omöjliggör påfyllning med icke originalbläck, så jag fortsätter med min gamla 3880 så länge den håller.
Sten-Åke Sändh 2020-03-24 23:00
Är det bara ett rykte eller något du vet?
TVS 2020-03-28 00:30
"Förmodligen" indikerar att han inte vet. :)
TVS 2020-03-23 14:45  
Använde SC-P800 under några år. En riktig strulskrivare, som vägrade skriva ut var och varannan gång, hade problem och avbröt utskrifter, eller som var en ren pina att få att fungera i allmänhet. Ytterst tveksam om jag någonsin köper en Epson igen.
Sten-Åke Sändh 2020-03-24 22:58
Det är surt när man inte är överens med sin skrivare. Har du kollat de diskussioner vi haft tidigare om hur man parerar skrivarstrul med dessa skrivare. Jag har en P-600 (lillebror till P-800) och visst har jag behövt mickla lite några få gånger men i princip så är jag rätt nöjd. Printarna blir ofta underbara.

Jag har haft min sedan den kom på våren 2015 någon gång och det är ju snart fem år sedan. Jag kan inte ens säga att jag alltid skriver ut särskilt frekvent men jag kör åtminstone en nozzle check e gång i månaden och det har hållit den vid liv hittills. Någon enstaka gång har det behövts en eller ett par "Clean" och det har jag tyckt varit hyfsat OK.

Min förra en Epson Stylus R1800 (också en A3+-skrivare) hade jag nog i sju år innan jag bytte ut den och det gjorde jag för jag vill ha bättre svartvita utskrifter.
TVS 2020-03-28 00:29
Ja, jag (och mina elever) använde den i undervisning. De utskrifter som kom ut fullständiga blev helt fantastiskt bra. Men det blev mycket slöseri med fotopapper. En skrivare som måste ha så mycket handpåläggning är inget för mig. "Det ska bara funka".
Sten-Åke Sändh 2020-03-30 17:47
Det låter som ett måndagsexemplar för mig. Jag förlorar aldrig några papper om jag inte själv klantat mig (som att ha fel format inställt, vilket hänt ibland). Känner inte alls igen några tjuvstopp. Det enda som hänt för mig är ju att jag behövt byta en patron mitt i en utskrift men även det fixar min skrivare om man bara sett till att ha extra patroner hemma för de färger som ligger på tur att ta slut.

Jag tycker min skött sig över förväntan med tanke på att jag faktiskt inte skriver ut ens varje vecka. Att skriva ut några gånger i månaden ska inte vara några problem normalt.

Stör man sig på problem med skrivare eller inte tycker sig kunna åtgärda de småfel som kan uppstå själv är det nog att föredra att köpa en utskriftstjänst istället. Att jag vill ha en egen skrivare handlar både om att jag vill ha full koll själv och att jag vet helt säkert vilken kvalitet jag kan förvänta mig. Hittills tycker jag att jag kunnat lita på min skrivare med det minimala underhåll jag normalt gör i form av en printning av ett testark någon gång ibland.

Det jag tycker det skulle vara intressant att veta är hur de ändrat bläckuppsättningen i jämförelse med SC-600 och SC-800 mer i detalj. Violett bläck. Antar att det är en del av Magenta-spektrat som i mkin skrivare med nio patroner har Magenta och Light Magenta redan. Verkar ju toppen också att de som växlar mellan Photoblack och Mattsvart nu slipper strula med färgbyten som tidigare tagit en del bläck i onödan om jag fattat det rätt.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS