Artiklar > Fast brännvidd till lågpris från Fujifilm

Fast brännvidd till lågpris från Fujifilm

Fujifilm uppdaterar sin instegsmodell X-T100 till X-T200 och passar samtidigt på att introducera ett objektiv med fast brännvidd i den prispressade XC-serien.

Fujifilm X-T200 har en ny processor som gör kameran cirka 3,5 gånger snabbare än sin föregångare X-T100 som vi kritiserade i vårt test för att ha för långsam processor.

Även sensorn har bytts ut, även om det inte syns på specifikationerna. Det är fortfarande 24 megapixel, men genom att använda koppar istället för aluminium går signalerna snabbare vilket leder till snabbare utläsningshastighet. Det leder i sin tur till minskat problem med rörelsedistorsion (rolling shutter).

Kameran har fler fasdetekterande autofokuspixlar än X-T100 vilket förbättrar kamerans förmåga att följa objekt i rörelse, fokusera på enskilda personer eller en större grupp människor men även låsa på ett ansikte och ögon.

X-T200 är omkring 80 gram lättare än sin föregångare och kan ta 8 bilder per sekund. Trots att kameran är liten finns det en ovanligt stor pekskärm på baksidan, 3,5 tum. Många av kamerans funktioner kan styras  via den pekskärmen, så som justering av bakgrundsoskärpa, filmsimulering, hur ljus eller mörk bilden ska vara samt val av olika bildutsnitt.

X-T200 säljs i paket med det kompakta zoomobjektivet XC 15-45 mm f/3,5-5,6 OIS PZ. Det rekommenderade priset är 8,999 kronor. Kameran säljs i två färger, silver och mörk silver. Säljstart i början av februari.

Ny lågprisnormal

I samband med lanseringen av X-T200 utökas även utbudet av objektiv för X-serien. Fujinon XC 35 mm f/2 är det första objektivet med fast brännvidd i den prisvärda XC-serien.

Brännvidden motsvarar 52 mm i småbildsformat (fullformat) och har en vikt på 130 gram. Objektivet har en största maximal bländare på f/2 och består av nio linselement indelat i sex grupper, inkl. två asfärsika. Autofokusen har en tyst intern stegmotor.

​Rekommenderat pris är 2,399 kronor. Säljstart i början av februari.Publicerad 2020-01-23. Läst av 3336 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-01-23 11:09   jkm
Ska bli intressant att se vad Fuji har på agendan... En ny processor i XF 10 hade varit välkommet... Ha det gött!
2020-01-27 15:42   Flash Gordon
Vad som lär vara på gång hos Fuji är en X100V. Samt lite senare en uppdatering till X-T4.

Den senare är den mest spännande. Det är ännu väldigt lite känt om varför det kommer en uppgradering till X-T3 så snabbt. eEt skulle kunna vara att den nya får IBIS. Fuji har själva sagt att de jobbar på att minitarisera IBS så den skall kunna rymmas i en X-T kamera utan att man behöver göra huset nämnvärt större. X-H1 med IBIS tvingades man ju göra klart större än X-T2.

Det lär under nästa år också komma en X-H2.

Det där sammanfattar nog ryktena.

Frågan är väl också om det kommer en X-E4.

Fuji har nog mycket på gång där under både detta året och nästa.
2020-08-15 09:15   MrKarisma
Har köpt XC35, men kameran får en uppstartstid på 3-4 sekunder så detta objektiv har de verkligen medvetet dummat ner för att inte kannibalisera på sina dyrare objektiv.
4s i uppstart gör objektivet i stort sett oanvändbart.

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar