Proffsfoto

Artiklar > Mindshift Backlight Elite 45 - stor ryggsäck att vandra med

Mindshift Backlight Elite 45 - stor ryggsäck att vandra med

Mindshift Backlight Elite 45 är en fotoryggsäck från Think Tank som har en uttagbar kameradel. Väskan är gjord för att klara längre vandring med stor fotoutrustning.

Konstruktionen har likheter med F-Stops Mountain-fotoryggsäckar med en uttagbar kameradel som exempelvis kan tas med i handbagaget. Ryggsäcken ska dock vara vara tillräckligt liten för att godkännas som handbagage på de flesta flyg.

Kameradelen kan bytas ut mot en mindre del, som Stash Master 13L, om man har en mindre utrustning och vill få mer plats för annan packning. 

Som namnet antyder rymmer väskan 45 liter. Ytterfacket rymmer 17 liter så att man kan få med förstärkningsplagg och mat på sin fototur. I ytterfacket finns ett fack för en 17-tums dator, alternativt en 3-liters vätskebehållare. Det finns också ett mindre fack för en 10-tums surfplatta.

Topplocket är helt lyftbart så att man kan klämma fast vad man önskar mellan topplocket och säcken, exempelvis en ett liggunderlag. Det går att ta loss höftbältet och fästa topplocket på höftbältet och på så sätt skapa en väska för kortare dagsturer. Det går att fästa olika tillbehör, som små väskor, på höftbältet.

Ryggsäckens tyg står emot en hel del väta, men det följer även med ett brunt regnskydd.

Vi har ännu inte fått något svenskt pris. USA-priset är 400 dollar.Publicerad 2019-05-02. Läst av 2615 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2019-05-04 19:41   PMD
Man kan inte fjällvandra så värst många veckor med en ryggsäck på 45 liter även om den inte ska innehålla kamerautrustning. :-)

Merläsning