Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Nikon W150 är vattentät och stöttålig

Nikon W150 är vattentät och stöttålig

Nikon Coolpix W150 är en kompaktkamera för hela familjen. Den tål att tappas i marken och klarar 10 meters djup. Kameran säljs i flera fräcka färger.

Nikon Coolpix W150 har en 1/3,1-tums sensor med 13,2 miljoner pixlar. På baksidan sitter en 2,7-tums skärm med 230 000 bildpunkter.

Objektivet har 3 gångers optiskt zoomomfång, motsvarande 30-90 mm med småbild (fullformat). Bildstabiliseringen är elektronisk.

W150 är väldigt lik föregångaren W100, men det finns några skillnader: W150 säljs i några andra färgalternativ. Det har tillkommit en bild-i-bild-funktion. Meny-systemet har designats om och det har tillkommit nya sätt att spela upp bilder.

Det rekommenderade priset är 1 799 kronor.Publicerad 2019-04-24. Läst av 1972 personer.
Sommarkampanj på våra fotoböcker. Sista dag är 28 juni.

Upptill 60% rabatt

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2019-04-24 09:08   Tony johansson
" Den tål att tappas i marken och klarar 10 meters djup ".

Jo visst. Och min Nikon 1 AW 1 skulle klara 15 meters vattendjup och en fallhöjd på två meter. Nu har jag aldrig tappat min AW 1:a men däremot har jag använt den i vatten vid ett (1) tillfälle, på ungefär 1 - 1 1/2 meters djup. Det tog ~ 30 minuter, så var den obrukbar och är nu ungefär lika användbar som en tegelsten att fotografera med.

Sista ordet är inte sagt i det här ärendet, Nikon.
Grevture 2019-04-24 10:21
Nikon 1 AW1 var en kul idé som i praktiken inte alltid riktigt levde upp till vad den lovade. Många har haft problem med allt från batteriluckan till objektivfattningen inte var så tät som det var tänkt. Men jag känner också till flera fall där exemplar dykt 100+ timmar utan problem, så det verkar vara blandat.

Men vattentäta kompakter har mycket sällan varit problematiska, de har mycket färre potentiella öppningar. Jag har faktiskt aldrig hört talas om någon som haft (vattenrelaterade) problem med sådana. Min egen snart 10 år gamla vattentäta kompakt fungerar utmärkt :) (även om bildkvaliteten med dagens mått mätt är lite sisådär)
kjellepelle 2019-04-24 10:33
Tråkigt med din AW1, men eftersom Nikon garanterar vattentät borde du fått din kamera lagad eller utbytt på garantin? Själv har jag haft min AW1 ganska många år nu och den har varit under vatten (inte mer än 4 - 5 meter) och det har aldrig varit något problem.
Tony johansson 2019-04-24 11:15
@Kjell Hedström;
Nu förhåller det sig på sådant sätt att garantin redan gått ut, men jag kommer att reklamera den för ursprungsfel istället, det har man tre år på sig att göra, om jag inte fått saken om bakfoten.

Att reparera den håller jag som osannolikt att det ö h t går att göra, och/eller om det är kostnadsmässigt försvarbart. Förhoppningen är att Nikon byter ut den mot ett bevisligen vattentätt ex, alternativt att dom låter köpet går tillbaka.
Tony johansson 2019-04-24 11:24
@ Martin Agfors;
Jo, det känns bekant. Framförallt har det läckt in vatten i i batteriluckan, men jag hittade även spår av fukt bakom objektivet.

Jag känner även igen det du skriver, att vissa exemplar har - och fortsätter att fungera felfritt. Tyvärr inte mitt ex. Sedan ligger det väl i sakens natur (som du också skriver), att vattentäta kompakter har färre öppningar som kan läcka in vatten.

Gissa om jag blev besviken efter första doppet i plurret, priset på AW 1:an låg ju inte riktigt på samma nivå som en vattentät kompakt, om man säger så 😁.
PerL2 2019-04-24 11:34
Tråkigt, hoppas att de ersätter den. Det kanske är svårt att bevisa var felet låg. Jag har en Nikon AW130 som jag dykt rätt mycket med och ibland ner till 30 meters djup och ibland över en timma under vattenytan åt gången. Den har någon sorts gummipackning vid luckan till batteriet och minneskortet och skulle något skräp hamna där mellan kan förstås vatten komma in. Så ibland är det svårt också för tillverkaren att veta om felet ligger hos användaren vid en vattenskada. Men de borde ta in din åtminstone och undersöka och är det tillverkningsfel eller liknande måste de väl ersätta dig och har inget val?
Tony johansson 2019-04-24 12:03
@Per Lundström.
Ja, det skall bli intressant att få se hur Nikon ställer sig till problemet. Till saken hör att det är åtskilliga som råkat ut för läckage inte minst vid batteriluckan, och ingen skall inbilla mig att det handlar om handhavandefel i samtliga fall.

Till saken hör att jag kände till att det funnits läckageproblem med denna kameramodell tidigare, och av den anledningen gick jag igenom samtliga punkter där det skulle kunna läcka in vatten och gjorde rent i den mån det lät sig göras med den pensel och gummiblåsa som jag alltid har med mig för rengöring, innan jag bestämde mig för att hoppa i plurret med den, men uppenbarligen har inte det hjälpt.
2019-04-26 00:53   PMD
1/3,1-tums sensor. Det är som en mobiltelefon av normalt snitt.

Men en mobiltelefon som klarar 10 meters djup får man nog betala betydligt mer för.

Merläsning

Test Nikon D6 - teknikredaktör Martin Agfors går igenom kameran (video)

Plus I denna video går teknikredaktör Martin Agfors under 5 min igenom kamerans viktigaste funktioner och jämför bland annat med Nikon D5. Läs mer...

Test Nikon D6: Snabbare och mer träffsäker

Plus Nikon D6 innebär en relativt försiktig uppdatering av D5. De främsta skillnaderna är en ny snabbare processor och en helt ny autofokusmodul. Dessutom har kameran fått inbyggd wifi, blåtand och GPS. Läs mer... 13

Superextrem raktecknande vidvinkel från Laowa

Med en bildvinkel på 135 grader är Laowa 9 mm f/5,6 FF RL världens extremaste raktecknande vidvinkel för spegelfria småbildskameror. Läs mer... 5

Utforska fågellivet i ditt närområde

De gör filmer om fåglar i Sveriges natur. Läs mer... 3

Olympus berättar mer om kommande objektiv

Olympus har uppdaterat sin produktplan för kommande objektiv och berättar mer om sin nya supertelezoom. Läs mer... 5

Canon anordnar liveevent – största lanseringen någonsin

Är det äntligen dags för lansering av Canon Eos R5? Läs mer... 3

Kinesisk medborgare gripen – flög drönare över skyddsobjekt

En kinesisk medborgare har frihetsberövats misstänkt för brott mot skyddslagen efter att ha flugit drönare över ett skyddsobjekt. Läs mer... 12

H&Y Revoring låter dig använda samma filter

Använd samma filter till objektiv med flera olika diametrar. Läs mer... 6

Fler funktioner till Fujifilms GFX-serie

Fujifilm adderar en rad nya funktioner till sin mellanformatsserie GFX. Bland annat nya filmsimuleringslägen, ny AF-funktion, mer avancerad fjärrstyrning, fler videofunktioner med mera. Läs mer...

Skärpning av lagen om fotografering i rättsal

I mer än 70 år har det varit förbjudet att fotografera i rättssalar. För ett år sedan skärptes lagen så att det även blev förbjudet att fotografera in i rättssalen. Från och med den 1 juli skärps lagen ytterligare. Läs mer... 6

Miops Capsule360