Proffsfoto

Artiklar > Ny telekonverter: Kenko Teleplus HD Pro

Ny telekonverter: Kenko Teleplus HD Pro

Kenko har ersätter sina Teleplus Pro300 telekonvertrar med nykonstruerade Teleplus HD Pro.

Liksom tidigare finns telekonvertrarna med 1,4x och 2x förstoring, men där slutar likheterna. De nya konvertrarna kallade Teleplus HD Pro är helt nykonstruerade och har fler linselement och bättre antireflexbehandling för att ge bättre bildkvalitet med lägre kromatisk aberration.

Ett problem med vissa telekonvertrar från tredjepartstillverkare har varit att de inte rapporterar rätt brännvidd och bländare till kameran, vilket ger felaktiga exifdata. Kenko uppger att de nya telekonvertrarna inte ska ha det här problemet utan rapporterar aktuell brännvidd och bländare.

Telekonvertrarna säljs med fattning för Canon EF och Nikon F. Vi har inte några svenska priser, men USA-priserna är 249 dollar för 1,4x-varianten och 299 dollar för 2x-varianten. Kenko uppger att telekonvertrarna kan användas med Nikons egna objektiv liksom Canons EF-objektiv. Canons EF-S-objektiv kan inte användas. Även Tokina-objektiv kan användas, men med två undantag. Läs mer här.Publicerad 2019-01-29. Läst av 2958 personer.

Merläsning

ANNONS
Lastolite HaloCompact