Annons

Proffsfoto

Artiklar > Profoto B1X ger mer kraft

Profoto B1X ger mer kraft

Profotos batteridrivna blixt B1 500 AirTTL ersätts av B1X 500 AirTTL som ger mer kraft i batteriet, med inställningsljuset och i HSS-läge. Dessutom lanseras fler OCF-ljusformare.

Profoto B1X har ett nytt LED-inställningsljus med 80 procent högre ljusstyrka. Batteripaketet rymmer 50 procent mer energi utan att vare sig storleken eller vikten har ökat. Antalet blixtar med full effekt på en laddning har ökat från 220 till 325.

Effektomfånget för High-Speed Sync (HSS) ökat till samma omfång som vid normalt blixtläge – det vill säga nio bländarsteg. Slutartider upp till 1/8000s kan användas med HSS-funktionen.

Befintliga B1-ägare kan glädjas åt att det nya batteriet även kan användas med B1 och B1-laddarna, och att det finns en firmware-uppdatering till B1 som också ger 9 stegs omfång i HSS-läge. Ett nytt batteri kostar 2 775 kronor.

Det rekommenderade priset för Profoto B1X med väska är 18 725 kronor. 

Samtidigt med B1X lanserad två nya ljusformare i OCF-serie, OCF Zoom Reflector och OCF Magnum Reflector. Beteckningarna Zoom Reflector och Magnum Reflector är klassiska för Profoto-användare, de nya OCF-varianterna är lättare och mindre än klassikerna.

OCF Zoom Reflector ger ett bländarsteg extra ljus vid normalt porträttavstånd på 2 meter. OCF Magnum Reflector är tänkt att användas för ännu längre avstånd, exempelvis vid actionfoto och ger ännu mer ljus i en snävare ljusvinkel. Genom att skjuta reflektorna fram och tillbaka kan ljusvinkeln ändras.

Pris 1 650 kronor för OCF Zoom Reflector och 2 150 kronor för OCF Magnum Reflector.Publicerad 2017-05-15. Läst av 3126 personer.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS