Annons

Proffsfoto

Artiklar > Profoto Fresnel Small – skapar klassiskt filmljus

Profoto Fresnel Small – skapar klassiskt filmljus

Visa bildspel

En fresnellins fokuserar ljuset och skapar ett hårt riktat ljus. Rätt använt kan man få en snygg klassisk Hollywood-look. Profoto utökar nu sitt sortiment av fresnel-ljusformare.

Profoto Fresnel Small har en mellanstor fresnellins med 200 mm i diameter. Detta är den minsta fresnel-ljusformaren som passar blixtar med Profotos klassiska 100 mm-ringfäste.

Det finns också en större version kallas ProFresnel Spot med 300 mm lins. Skillnaden mellan de två modellerna är inte bara storleken på fresnellinsen, utan även hur de varierar fokuseringen av ljuset. Med ProFresnel Spot drar man in och ut blixten för att variera utlysningsvinkeln. Med Profoto Fresnel Small används i stället en inbyggd bländare.

Det finns också en mindre och betydligt billigare fresnellins kallad Clic Fresnel för Profotos små blixtar i A-serien med magnetfäste för ljusformare.

Nya Fresnel Small passar alla Profoto kompaktblixtar och blixthuvuden med 100 mm ringfäste, oavsett om de har platt front eller en glasbubbla framtill. För de små B10-blixtarna rekommenderar Profoto att man monterar stativfästet på ljusformaren i stället för blixten.

Profoto Fresnel Small har ett rekommenderat pris på 17 995 kronor inklusive moms.Publicerad 2024-06-19.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS