Annons

Proffsfoto

Artiklar > Vita metallreflektorer från Profoto

Vita metallreflektorer från Profoto

Profoto har lanserat nya versioner med vit insida av tre av sina mest populära hårda reflektorer.

Egentligen är det märkligt att Profoto inte lanserat vita versioner av de här vanliga metallreflektorerna tidigare. Sedan flera decennier har det funnits vita versioner av Beauty dish-reflektorn och den ringformade reflektorn som passar till ringblixtarna.

En vit reflektor ger ett något mjukare och förlåtande ljus med mindre markerade hudreflektioner på till exempel kindben, än metallditon. Dessutom blir ljusspridningen mer jämn.

Samtidigt ger de vita metallreflektorerna ett betydligt hårdare och effektfullt ljus än softboxar och paraplyer.

De tre reflektorerna som nu kommer i vita versioner är:

Profoto Zoom Reflector White – är standardreflektorn som kan användas med en lång rad tillbehör. Den ger ett lite mer riktat och därmed starkare ljus än att inte använda reflektor. Ljusformaren är utformad så att utlysningsvinkeln kan varieras rejält, därav namnet ”Zoom Reflector”. Pris 3 064 kronor inklusive moms.

Profoto Magnum Reflector White – Magnum-reflektorn är en bred reflektor som kan användas för många olika ändamål. Ljusformaren kan användas på nära håll för att få en bred och mjuk ljuskälla eller på längre håll för att få mer fokuserat ljus än med standardreflektorn. Pris 9 654 kronor inklusive moms.

Profoto TeleZoom Reflector White – en lite udda ljusformare som ger ofta används för att ge ett riktat ljus från långt håll. Pris 9 654 kronor inklusive moms.

De tre reflektorerna har Profoto runda 100 mm-fäste och kan användas på nästan alla Profotos blixtar och lampor.Publicerad 2024-07-08.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS