Artiklar > Ringblixt för makroentusiaster

Ringblixt för makroentusiaster

Nissin Macro Flash MF18 klarar korta avstånd och stora bländaröppningar eftersom effekten kan sättas ner till 1/1024.

Den nya ringblixten Nissin Macro Flash MF18 är speciellt anpassad för makrofotografering.

– I och med att ljuset kommer från alla sidor slår det ut alla skuggor, vilket gör den här blixten extra lämpad för makrofotografering, säger Per Skog på Focus Nordic.

Med Macro Flash MF18 riktar sig Nissin till avancerade makrofotografer. Blixten kommer passa objektiv med filterstorlek från 49mm till 82m. Blixtstyrkan kan varieras, från full till 1/1024 effekt i makroläget. Färgskärmen vrider sig så att menyn blir enklare att läsa om kameran vrids.

– Vi har inte fått hit produkten än, men på bilden ser det ut som fyra böjda blixtrör med en diffusorskiva framför, säger Per Skog om blixtens konstruktion.

Macro Flash MF18 passar Canon E-TTL och Nikon i-TTL. När den når butikerna i april kommer den kosta ungefär 3.700 kronor. Publicerad 2012-02-27. Läst av 8486 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-02-28 11:24   bengt-re
Sweet, inte så tokdyr ändå som macroblixtar kan tendera att vara. Metz 15 MS-1 ligger på ungefär samma pris och då måste man antigen köra med kabel eller remote för samma funktion.
2012-02-28 14:54   snabb kamera
Intressant:

undrar dock bara vad denna blixt har för prestanda:

ja, många macroblixtar har en tendens att till exempel överexponera kraftigt med TTL- mätningen på blixten.

Hoppas denna tillhör kategorin som mäter ljuset rätt, på automatik och TTL- inställningen på blixten, i förhållande till det extremt korta avståndet mellan motivet och blixten vid MAKROFOTOGRAFERING.

I så fall är den väldigt prisvärd ändå.
froderberg 2012-02-28 15:30
Blixten har inget med ljusmätningen att göra. Det är helt och hållet kameran som styr. Men en blixt har alltid ett miniavstånd som står i relation till lägsta möjliga effekt. I den här blixten är minsta effekt 1/1024-del av max. Det är åtminstone mycket bättre än normala blixtar.
snabb kamera 2012-02-29 10:32
Jo, det förstås:

men det jag främst syftar på är om också ringblixten själv mäter avståndet till motivet och automatiskt ställer in rätt tid, ljusstyrka och bländare efter det - så att inte motivet blir för överexponerat/ vitt på makroavstånd till objektivet.

Men, nu ser det ut som att denna blixt i alla fall verkar/ ser ut att ha inbyggd focusbelysning i batterienheten, vilket dock tyvärr inte ALLA ringblixtar har.

Merläsning