Proffsfoto

Artiklar > UV-hus till Olympus E-M1 Mark III och Nikon Z50

UV-hus till Olympus E-M1 Mark III och Nikon Z50

Nauticam NA-EM1III Olympus

 

En rad nya produkter för fotografering under vatten har kommit ut på marknaden, bland annat uv-hus för de spegelfria systemkamerorna Olympus E-M1 Mark III och Nikon Z50.

Olympus har under många år varit ett populärt märke bland dykare. Andreas Nilsen hos e-handlaren Exposure Underwater berättar att Nauticam sålde slut på den första "batchen" uv-hus till Olympus nya pro-kamera E-M1 Mark III på bara en vecka.

Det nya uv-huset till Olympus E-M1 Mark III heter Nauticam NA-EM1III Olympus och kostar cirka 2.100 euro inklusive moms. Uv-huset kan användas med Olympus eget blixtsystem. Det finns objektivmoduler för flera olika objektiv. Maxdjup 100 meter.

Även Ikelites nya uv-hus till Nikon Z50 har visat sig populärt bland dykare. Det kan bero på att kameran är liten , prisvärd och har ändå en hyfsat stor sensor (APS-C).

Uv-huset heter Ikelite Z50 DL Nikon och kostar omkring 1.850 euro inklusive moms. Det maximala dykdjupet är 60 meter. Både F- och Z-objektiv kan användas

En annan nyhet på marknaden är Scubalamp kraftfulla lampa som passar bra för videotagning. Den heter Scubalamp video 24 000 lumen PRO och ger som namnet antyder 24.000 lumen. Utlysningsvinkeln är 120 grader och lampan kan lysa i upp till 180 minuter på en laddning. Maxdjup 100 meter. Pris omkring 2.750 euro inklusive moms.

Nyligen lanserade Sea&Sea en ny blixt som heter YS-D3. Nu har det kommit en ny ljusformare till blixten, en snoot som fokuserar ljuset till viss punkt. I snooten finns ett prisma som hjälper till att centrera ljuset. Till hjälp för att rikta blixten finns ett inställningsljus. Pris omkring 85 euro.Publicerad 2020-05-25. Läst av 1279 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning