Artiklar > Svensk vinnare i gigantisk fototävling

Svensk vinnare i gigantisk fototävling

Med 448 152 inskickade bilder är Cewe Photo Awards troligen världens största fototävling. Anders Andersson från Halmstad lyckades vinna ett förstapris i klassen Hobby och fritid.

Anders Andersson kallar vinnarbilden för The Pool, revisited och han belönas med 5 000 euro och fotoprodukter från Cewe till ett värde av 2 500 euro.

Anders Andersson mottar sitt förstapris i Wien. Foto: Toralf Sandåker

 – För några år sedan fick jag en idé om att plåta en ensam människa flytandes i vår lokala kommunpool i Oskarström, Furulundsbadet. Den bilden vann sedan 2015 i klassen för utlänningar i Kinas första drönarfototävling arrangerad av SoHu.com, berättar Anders Andersson.

– Efter det ville jag göra en retake på den bilden, fast med fler människor i poolen. Så jag lejde grannarna på gatan och så körde vi en tidig morgonplåtning innan poolen öppnade för allmänheten förra sommaren.

Bilden togs med en Sony A7R med en Sony Zeiss FE 35 mm f/2,8 som hängande under en DJI Matrice 600 drönare.Publicerad 2019-10-03. Läst av 4134 personer.

2 Kommentarer

Nils Bergqvist 2019-10-06 12:26  
Intressant att man även utnyttjar detta konstnärligt. Inte så ofta man ser sånt, men som man brukar säga: Sätt vilken kamera som helst i handen på en konstnär, och det blir bra bilder oavsett hemmabyggd pinhole, Holga, eller monster Hasselblad för några hundra tusen.
Gun-Inger Arvidsson 2019-10-11 18:46  
Det var bra jobbat med en kul idé. Grattis grattis.
ANNONS
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Mer premiumläsning