Artiklar > Vivian Maiers bilder på Fabriken

Vivian Maiers bilder på Fabriken

Stor utställning med Vivian Maier.

Först efter sin död blev Vivian Maier en världsberömd gatufotograf. Hon dokumenterade gatulivet i New York och Chicago. Under 30 år tog hon närmare 120 000 bilder som hon inte visade för nästan någon medan hon levde. Hon försörjde sig genom att arbeta som barnflicka.

Efter hennes död upptäcktes fotoskatten av John Maloof. Bilderna fick stor uppmärksamhet världen över.

På sommarens utställning i Fabriken Bästekille, Kivik, visas hennes bilder på människor och miljöer och hennes självporträtt där vi kan se en föregångare till postmoderna konstnärer. Leken med det egna jaget som speglas i skyltfönster eller faller in som en skugga ifrågasätter det egna jagets gränser och frågan om vem som betraktar vem dyker upp.

Utställningen i Fabriken med Vivian Maiers fotografier är den hittills största i världen, enligt museet själva. Den innehåller över 200 bilder och är curerad av Anne Morin och Johan Petterson.

Utställningen pågår 27 juni till 1 november 2020.Publicerad 2020-06-27. Läst av 2226 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-06-27 14:14   acke
Kanontips! Passar bra att kombinera med Tuija i Tomelilla!
2020-06-29 14:25   Cygni
Jag såg utställningen av henne på Dunkers i Helsingborg för några år sen. Förbaskat bra bilder. Jag ska nog ta mig till denna utställning också nu när det är fler bilder som ställs ut.
2020-06-30 16:16   funkynila
Hon tog riktigt snygga kort. Det var för övrigt en trevlig dokumentär om henne på SVT Play för ett tag sen. Tror dock inte den finns där längre. Dock hittade jag en länk till den dokumentären här: https://www.documaniatv.com/biografias/finding-vivian-maier-video_91db5aa3d.html

Merläsning