Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Rødelink: trådlösa mikrofoner för video

Rødelink: trådlösa mikrofoner för video

Den australiske mikrofontillverkaren Røde har utvecklat ett nytt trådlös mikrofonsystem som kallade Rødelink. Den första produkten ut är Røde Fimmaker kit.

Systemet Rødelink använder sig av två kanaler på wifi-nätet 2,4 Ghz med en 128-bitars krypteringsnyckel. Räckvidden är upp till 100 meter. För att få starkast möjliga signal växlar systemet automatiskt justera frekvensen.

Røde Filmmaker kit är tänkt att täcka grundbehoven för ljudupptagning vid videoinspelning. Paketet innehåller en mikrofonmygga, sändare och en mottagare som kan monteras på kameran.

I februari väntas paketet börja säljas. Det amerikanska priset är satt till 400 dollar.

Samtidigt lanseras en ny riktmikrofon i två varianter: Røde NTG4 och NTG4+. De har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som kan laddas via ett usb-uttag på två timmar. Priserna är 350 respektive 400 dollar.



Publicerad 2015-01-27.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS