Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Sök Arbetets museums Dokumentärfotosalong 2022

Sök Arbetets museums Dokumentärfotosalong 2022

Skogen, Hede 2. Foto: Thor-Björn Johansson

 Thor-Björn Johansson

Proffs och amatörer kan söka Dokumentärfotosalongen.

Arbetets museums Dokumentärfotosalong i Norrköping arrangeras för sjätte året i rad. Från 1 mars till 24 april kan fotografer ansöka. Det är öppet för alla över 18 år, proffs som amatörer.

Donetsk. Foto: Troy Enekvist

Den dokumentära bilden är ett oersättligt medium för att förmedla berättelser om människors liv och verklighet. Men för att vi ska ha en levande dokumentärfotoscen i Sverige krävs arenor för nya, lovande fotografer så väl som etablerade. I Dokumentärfotosalongen är det mötet dem emellan som skapar magin, säger Johanna Haverlind, utställningschef på Arbetets museum i ett pressmeddelande.

Gäddvik. Foto: Joel Danell

Temat i år är ”Fortsättning följer”. Det valdes ut av museets besökare under hösten.

Vi fick in många bra temaförslag men ”Fortsättning följer” tycker vi fångar något i samtiden. Vi befinner oss i en osäker tid och ingen kan veta hur framtiden blir. Att mötas kring människors berättelser blir då ännu viktigare för att göra samtiden begriplig och hålla hoppet levande om en ljusare framtid, säger Johanna Haverlind.

 Skärmbild från dokumentärfilmen Körlärare sökes. Foto: Mitra Sohrabian

En jury bestående av representanter från Arbetets museum och inbjudna experter väljer ut de fotografer och bilder som antas. Fotograferna och bilderna är anonymiserade för juryn. 

När världen försvinner. Foto: Gunta Podina

De antagna fotografierna ställs ut i Dokumentärfotosalong 2022 på Arbetets museum i Norrköping 3 september 2022 till 8 januari 2023. Tre av de antagna kommer tilldelas stipendium i kategorierna Juryns val av bästa bild, Juryns val av bästa bild utifrån temat samt Publikens val av bästa bild.

Stil. Foto: Bengt van Loosdrecht



Publicerad 2022-02-28.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS