Annons
Artiklar > SFF lanserar uppdaterad Prisguide

SFF lanserar uppdaterad Prisguide

Foto: Jeshoots.com/Unsplash

 Jeshoots.com/Unsplash

Prisguiden utvecklas för kreatörer och deras kunder.

Svenska Fotografers Förbund, SFF, kommer med en ny digital prisguide med riktlinjer för olika typer av fotografiska uppdrag och försäljning av arkivbilder. 

Rekommendationerna grundar sig på branschstatistik. Senaste arvodesundersökningen genomfördes under april 2022, skriver Sfoto.

Den vänder sig mot två målgrupper; bildskapare och bildköpare/beställare. Bildskapare kan nu också länka sina kunder direkt till sidan för det specifika uppdraget eller beställningen när det rör prisnivåer.

”Den förbättrade strukturen möjliggör hur vi kan arbeta med guiden på nya sätt för att öka kunskapen hos nya målgrupper bildköpare om rimliga arvodesnivåer, om användningsrätten, samt om vad en bild faktiskt kostar. Jag hoppas våra målgrupper kommer uppleva den som lättare att använda och att den blir en ännu större resurs för fler”, säger Angelica Månsson Gerde, verksamhetsledare för SFF till Sfoto.

Prisguiden ska också få kalkylator för att enklare räkna på offert.



Publicerad 2022-06-04.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS