Annons
Artiklar > Uppgifter om problem med Sandisks SSD-media

Uppgifter om problem med Sandisks SSD-media

Rapporter om filer som försvinner eller blir oläsliga på externa diskar.

Flera tech-sajter har rapporterat om problem med Sandisks portabla SSD-diskar. Främst handlar det om SanDisk Extreme Pro Portable SSD V2. Både Ars Technica och The Verge rapporterade redan i maj att diskarna raderat data och i vissa fall har de blivit oläsbara.

Sandisks moderbolag Western Digital sade att en uppdatering skulle komma. En av de som rapporterat problem råkade dock ut för samma sak på en ny disk, som enligt företaget skulle vara problemfri.

Även Petapixel rapporterar om problem men då med en annan modell, SanDisk Pro-G40 SSD.

Sandisk och Western Digital har inte kommenterat de senaste rapporterna.

Alla lagringsmedia kan krångla mer eller mindre. Som vanligt rekommenderar Fotosidan att alltid ha filerna på flera lagringsmedier när det är möjligt.



Publicerad 2023-08-19.

2 Kommentarer

Johan O E 2023-08-19 00:45  
Jag har alltid minst 3 backuper men printar alltid mina favorit bilder dessutom. Och det är i slutändan printsen jag njuter av mest.
Svar från Calle S 2023-08-19 00:56
Bra! Efter en plåtning tankar jag över bilderna på tre separata diskar och till molnet. Först efter det formaterar jag minneskorten.

En gång i månaden lägger jag även över allt på diskar som inte förvaras hemma.
macsailor 2023-08-25 11:51  
Jag försöker undvika alla som hårddiskar som kommer från Western Digital pga deras tidigare strul med hårdvarukryptering.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS