Skrivbordet > Visa dokument: 'Sex fotografer - sex olika naturteman'

X. Oanvända vyer > Nyheter > Sex fotografer - sex olika naturteman

Sex fotografer - sex olika naturteman

Från vänster: Nationalpark - Foto: Anette Nantell. Höger sida: Klimat - Foto: Thron Ullberg.
Sex svenska fotografer har fått äran att skildra viktiga naturteman när Naturskyddsföreningen firar sitt 100-års jubileum. Resultatet blir nu till bok och utställning.

Sveriges mest välkända och intressanta fotografer har fått fria händer att skildra hav, skog, miljögifter, jordbruk, klimat och skyddad natur - områden som är viktiga för Naturskyddsföreningen.

De sex olika ämnesområdena lottades ut mellan fotograferna Susanne Walström, Thron Ullberg, Nygårds Karin Bengtsson, Karl Melander, Mattias Edwall och Anette Nantell.
Resultatet blev överraskande och personliga bilder med annorlunda infallsvinklar än de traditionella miljöreportagen - så bra att resultatet nu ska bli både bok och utställning.

Tio bilder av varje fotograf kommer att visas på en vandringsutställning under hösten. När turnén är över kommer bilderna att signeras och auktioneras ut på webben i samarbete med Tradera.
Från den 16 september kommer man även att kunna köpa utställningsboken "Naturskyddsföreningens fotoutställning 2009; Sex fotografer, Sex teman".

Fotografer & teman:
Karl Melander - skog
Susanne Walström - hav
Thron Ullberg - klimat
Mattias Edwall - miljögifter
Anette Nantell - nationalparker
Nygårds Karin Bengtsson - jordbruk

Utställningsplan:
17-20 september Stockholms Centralstation utanför Resecentrum
24-27 september MvG-gallerian i Umeå
1-4 oktober Gallerian Triangeln i Malmö
8-11 oktober Gallerian Nordstan i Göteborg

Källa: Naturskyddsföreningen.

Publicerad 2009-09-09. Läst av 7420 personer.

Skog. Foto: Karl Melander

Miljögifter. Foto: Mattias Edwall.

Vänster: Hav. Foto: Susanne Walström. Höger: Jordbruk. Foto: Nygårds Karin Bengtsson.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-09-10 13:23   esbtse
Vadå välkända och intressanta?
Har de delat ut jòbben till sina kamrater från konstfack som sitter och fikar på Medborgarplattsens kafeer?
Dessa namn är inte kända naturfotografer!!
Är det som vanligt att "fin" fotografii enbart kan utföras av rätt utbildade "läs konstfack" fotografer vars ideologi är statligt godkänd och tvättad av konstrådet.
// Jag utbildar mig till Naturfotograf
2009-09-11 12:28   NPA
Spännande koncept och intressanta bilder. Kul med naturfotografi som sticker ut och inte drunknar i den typ djur- eller landskapsbilder som tycks vara det enda "rätta" för många. Däremot måste jag hålla med Thomas E. om att det hela låter märkligt, som saxat ur ett pressutskick skapat av deltagarna själva. "Mest intressanta och välkända" - oj, det är inte illa det! Men för mig är det dock inga fotografer som faller in under detta epitet. Kankse formuleringen "ett par intressanta fotografer med nytt grepp kring naturfotografin" varit mer korrekt...
2009-09-21 14:26   forstheim
Efter att jag läst enbart rubriken till denna artikel fick jag för mig, att för mig själv försöka gissa vilka dessa välkända fotografer kunde tänkas vara. De namn som då ploppade upp hos mig var följande: Claes Grundsten, Jan-Peter Lahall, Jan Grahn, Staffan Widstrand, Hans Strand och Peter Gerdehag. Alternativt kanske Mattias Klum som nu under 2009 har inlett ett samarbete med just Naturskyddsföreningen i ett projekt som heter "Expedition Sverige". Blev allt lite förvånad när jag läste vilka namn som egentligen dolde sig bakom rubriken till artikeln. Har aldrig hört talas om någon av dem!

Hur som helst, boken och utställningen blir säkert jättebra ändå. Och kanske lite intressantare..?!

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar