Annons

Senaste innehållet av Lok

  1. Lok

    Den andra bilden

    Jag är (inte alldeles oväntat kanske) med!
  2. Lok

    Ny Dator

    Visserligen, fast här måste jag ändå dra lite i nödbromsen! Då datorerna som länkas till i huvudinlägget antyder att det här är någon som vill ha en bra dator för grundläggande redigering, kan jag tycka att extrapolerade astrobilder i si och så många hundra mpix inte riktigt är relevant för vad...
  3. Lok

    Ny Dator

    Jag tycker också det låter märkligt att panoraman skulle käka RAM på det där sättet, jag har lekt massvis med stora panoraman på min iMac med 8GB utan minsta problem.
  4. Lok

    Ny Dator

    ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_desktop/esuprt_vostro_desktop/vostro-470_Owner%27s%20Manual_en-us.pdf På sid 60 står det "maximum memory 32GB".
  5. Lok

    Ny Dator

    Vostro 470 har USB 3.0 vilket är en fördel, det är fortfarande ganska nytt och underutnyttjat men vi kommer se det bli vanligare och vanligare framöver. Det ger snabbare överföringshastigheter än 2.0, på de enheter som stöder det. Med Vostron får du också en kortläsare, vilket jag tror många här...
  6. Lok

    Ny Dator

    Enligt Dell ska max i den vara 32GB, så dustin tycks fått felaktig/inte komplett information där. Gissningsvis kan det vara pga att Dell erbjuder paketsystem och egentligen inte verkar jättesugna på att folk ska in och pilla i deras konfigurationer.
  7. Lok

    Ny Dator

    Båda de där kommer fungera ypperligt. Bra processorer och bra minnen, det är inte nödvändigt med 16GB internminne (8GB är fortfarande mycket mer än vad du kommer behöva för stillbildsredigering i hemmamiljö) men skadar inte heller. Även för videoredigering har du gott om marginaler med de där...
  8. Lok

    Seg dator

    Just långsam uppstart är typiskt tecken på hårddisktrubbel, om du sitter i en situation som tillåter skulle jag rekommendera att kika på en SSD. Finns knappast någonting som gör såpass mycket för datorns upplevda hastighet som ett byte till en sådan.
  9. Lok

    Filma i 3d

    Om man monterar ena kameran uppochner är avståndet inget problem. Lite extra tid i pp när man ska vända klippen men det kan det ju vara värt.
  10. Lok

    Fördelar med Af-On? Canon EOS 50D

    Jag skulle säga det. AF-ON ger dig helt plötsligt kontroll över vad som händer i servoläget. Ett snabbt tryck på den är ungefär detsamma som "one shot", och genom att hålla inne knappen har du istället kontinuerlig AF. Mycket smidigt när man vant sig, men räkna med ett par dagars...
  11. Lok

    Hur fota i motljus

    Jag brukar så gott som alltid köra med spotmätning, då hade bilden i ditt inlägg blivit exponerad efter flickan, inte bakgrunden.
  12. Lok

    Fördelar med Af-On? Canon EOS 50D

    Jag kör alltid med AF-ON och servoläge, om så bara för att jag hellre tar oskarpa bilder än inga alls (medan kameran kastar skärpeplanet fram och tillbaka). Bra när man behöver vara lite kvick, plus att det ger möjlighet att separera ljusmätning och AF på ett föredömligt sätt.
  13. Lok

    Sony A77 ränder över filmen

    En chansning är att slutartiden och belysningen samspelar för att skapa fenomenet. Sker samma sak utomhus i naturligt ljus?
  14. Lok

    att blanda 24 och 25 fps

    Något sent svar kanske, men en tanke: Det borde kunna fungera att beroende på situation (är det ljudsynk kan det bli lite märkligt) helt enkelt sänka hastigheten på ditt 25fps-material med 4% så du får 24fps.
  15. Lok

    Ny kamera 50d eller 550d

    För fågelfoto räcker knappast 550D mer än hjälpligt, där kommer du få stor nytta av den snabbare AF:en och seriebildstagningen i 50D. Även om 550D är nyare så har ju inte 50D automatiskt blivit sämre för det, utan det är fortfarande en mycket kompentent semiproffsmodell. Vet ju t.ex. att Brutus...
ANNONS