#1  
Gammal 2002-05-31, 12:10
xavslut
 
Medlem sedan: okt 2001
Inlägg: 1 535
Medlemmar som försvinner...
Ser nu att Jose Santana har försvunnit som medlem, och har även sett tidigare att det händer några slutar som medlemmar. Beklagligt givetvis - men jag undrar om det skulle varit möjligt att det blev informerad om detta på fotosidan. Medlemmar som slutat.

Tycker sedan att det är synd att alla kommentarer försvinner när en medlem försvinner.

Vad tycker ni, och även andra medlemmar om detta?

fotohälsningar
Terje
  #2  
Gammal 2002-05-31, 12:20
elmfeldt
Redaktör
 
Medlem sedan: maj 2001
Inlägg: 6 407
Jag tycker inte att det finns någon anledning att berätta vilka som önskat bli raderade från fotosidan.

Alla de medlemmar som önskat "sluta" har alla velat att alla kommentarer skall bli raderade.

För att medlemmar i fortsättningen skall tycka att fotosidan.se är bra, är det YTTERST nödvändigt nivån i inlägg och kommentarer håller en proffesionell nivå. Oftare och oftare tycker jag att nivån är alldeles för låg.

Låt oss alla tänka på detta innan jag/ni skriver inlägg.
__________________
david
  #3  
Gammal 2002-05-31, 12:24
Maverick
 
Medlem sedan: jun 2001
Inlägg: 4 403
Försvinner deras formuinlägg också? Det kan ju bli väldigt konstigt i så fall.

/Maverick
  #4  
Gammal 2002-05-31, 13:01
xavslut
 
Medlem sedan: okt 2001
Inlägg: 1 535
elmfeldt skrev:
Jag tycker inte att det finns någon anledning att berätta vilka som önskat bli raderade från fotosidan.

Alla de medlemmar som önskat "sluta" har alla velat att alla kommentarer skall bli raderade.

För att medlemmar i fortsättningen skall tycka att fotosidan.se är bra, är det YTTERST nödvändigt nivån i inlägg och kommentarer håller en proffesionell nivå. Oftare och oftare tycker jag att nivån är alldeles för låg.

Låt oss alla tänka på detta innan jag/ni skriver inlägg.
Det är alltid en svår balansgång vad som är en seriös och professionell nivå, och vad som inte är det. Kan hålla med dig att där finns många kommentarer som inte borde getts, både vad gäller bildkommentarer som inlägg i forum.

Men jag ser också att fotosidan är en mötesplats för entusiaster, för frågeställningar, för glädje och för motivation. Själv har jag gett flera kommentarer mer för att sprida glädje och motivation än att "professionell" analytiskt mala på med samma mallar för hur en bild kunde blivit bättre. En positiv spontan reaktion till en bild är ju på många sätt också en bildkommentar.

Beklagligtvis finns där många foruminlägg som inte borde sett dagens ljus - men det visar ju också behovet medlemmarna har för att kommunicera med varandra. Så fotosidan har ju också blivit en trevlig mötesplats för flera och flera.

Själv tycker jag det givetvis är tråkigt när medlemmar försvinner, särskilt när man inte märker något förän man ser att antalet bildkommentarer plötsligt minskat. Så får man gå genom dem för att försöka lista ut vem som inte är medlem längre.

Själv tillhör jag dem som tycker att atmosfären på fotosidan blivit bättre under den tiden jag varit medlem - även om antalet "elaka" kommentarer också blivit fler. Men dessa brukar ofta komma tycker jag från ett fåtal personer. Det stora flertalet tycker jag visar en härlig entusiasm som bär upp fotosidan till en unik mötesplats för fotointresserade.

fotohälsningar
Terje
  #5  
Gammal 2002-05-31, 13:42
Jeppe
Forumvärd
 
Medlem sedan: dec 2001
Inlägg: 14 945
Jo fast med fler medlemmar blir det ju fler elaka/ointressanta inlägg. Bör kanske vara likvärdigt i procent räknat ?? (medlemmar/inlägg)
  #6  
Gammal 2002-05-31, 13:51
Calle S
 
Medlem sedan: aug 2001
Inlägg: 5 378
Jeppe skrev:
Jo fast med fler medlemmar blir det ju fler elaka/ointressanta inlägg. Bör kanske vara likvärdigt i procent räknat ?? (medlemmar/inlägg)
Låter logiskt tycker jag.

Vad är det mer för medlemmar som har hoppat av?
  #7  
Gammal 2002-05-31, 14:04
Sinuslinus
 
Medlem sedan: sep 2001
Inlägg: 1 393
Det jag tycker är extra bra med fotosidan är den kamratliga andan som finns här, det går att skämta och så vidare.
Det innebär att det inte bara är fakta som utbyts utan även personliga grejer och det tycker jag är jättekul.
Det finns också en nackdel men med lite "träning" så kan andelen allt för skämtsamma/ironiska (kalla de vad du vill) inlägg minskas ner till acceptabel nivå.
  #8  
Gammal 2002-05-31, 14:27
LasseL
 
Medlem sedan: okt 2001
Inlägg: 794
Att folk försvinner tycker självfallet även jag är mycket beklagligt. Flera av fotograferna som hoppat av har vågat utmana och ställa saker och ting till sin spets. Att kritisera är en sak, direkta påhopp är en annan vilket inte tycks finnas någon insikt i hos flera av medlemmarna. Provokation en en naturligt integrerad del i det konstnärliga uttrycket och det är därför mycket beklagligt att människor upplever reaktionerna så kränkande, att de helt enkelt hoppar av.

Själv har jag fått arga mail typ:

ATT DU BARA ORKAR BRY DIG!!!...

på min e-post och kanske behöver jag inte ens kommentera hur oseriöst detta var. Jag har också fått otaliga mail rörande att jag inte har lagt upp egna bilder på fotosidan. Skall de ekonomiska förutsättningarna vara avgörande för huruvida man kan engagera sig här? Att fotografera innebär ju så mycket mer än bilden.

Finns det helt enkelt inte någon möjlighet att utdela någon form av varning till de som inte sköter sig här på sidan. Det är då inte ett "polissystem" jag efterlyser utan helt enkelt ett kontrollsystem, likvärdigt med det system som finns på vissa chattar. Uppfyller man inte kraven får man inte delta i vissa aktiviteter.

Mvh

/Lasse

Senast redigerad av LasseL den 2002-05-31 klockan 14:32.
  #9  
Gammal 2002-05-31, 14:47
Mr P
 
Medlem sedan: jan 2002
Inlägg: 300
Visst kan man förstå att det finns viss oro för att det ska bli "negativ trendspiral" som man känner att man måste stäva innan den acelerar till den grad då det blir okontrollerbart och får allt på ända, men att falla i panik och slå till med fullkraft att motverka olle i grind kan ju få en effekt som blir till motpol till det man vill stäva och ger lika negativa effekter som det man ville stävja.
Ser fotosidan inte bara som en kunskapsbank utan även som en socialdel. Har man liksom en stor del av medlemarna varit här ett tag och varit aktiv så kommer man varandra närmare och det blir kamratlig ton sinsemellan vilket resulterar i vad endel upplever jobbigt i form av tackkomentarer och socialt snack mellan det sakliga i raderna i foruminlägg. Själv ser jag det som ett sundhetstecken och inget problem och det överväger gladligen det lilla extraproblem som det medför nämnligen att sobra lite och klicka lite i informationen, men hellre det än att det ska vara kallt och sakligt ungefärt som det är när experter svarar på anonyma brev i vecko och dagspressen. Just nu tycker jag att Fotosidan är vital och sprudlar av liv och glädje..blir den statisk, saklig och stel utan plats för det andra som är välgörande för sociala varelser som människor är så drar nog troligtvis jag med..fast jag lämnar gärna mina spår kvar för dem som kan finna glädje av dem.
  #10  
Gammal 2002-05-31, 15:18
Maverick
 
Medlem sedan: jun 2001
Inlägg: 4 403
Jag håller med om att fotosidan är framförallt en social sammanslutning och jag skulle inte vilja ha den på annat sätt.

Det är kommentarerna runt omkring som jag utvärderar en användares pålitlighet som informator. En del användare har prestige så räcker till och blir över. Deras råd tar jag därmed med en nypa salt eftersom jag tror att de inte är öppna för andra lösningar och sätt att betrakta en viss fråga.

Mvh
Maverick
  #11  
Gammal 2002-05-31, 15:44
Hans-C
 
Medlem sedan: okt 2001
Inlägg: 607
Tycker fotosidan är mycket bra på det hela taget. Håller med om det inte får bli för profesionellt och stelt. Det jag tycker är bedrövligt är att folk laddar upp en massa bilder utan kommentera själva. Modifierat exempel: En dag skriver jag tio (seriösa) kommentarer och laddar upp en bild. Nästa dag har bilden blivit tittad på 65 gånger och ingen har kommenterat. Vad ska då motivera mej att ladda upp mera bilder och försöka analysera och kommentera andras bilder?
  #12  
Gammal 2002-05-31, 16:55
LasseL
 
Medlem sedan: okt 2001
Inlägg: 794
Visst är fotosidan.se ett sätt för fotografer av alla de sorter att umgås och dela erfarenheter. Men kanske är inte sanningen exakt så enkel. Ta t ex fotografen "Walle"(hette han så), en fotograf som tog erotiska bilder. Jag vet inte hur mycket han fick ta innan han valde att lämna fotosidan, och på sätt och vis kan jag förstå hans irritation. Hans bilder var verkligen skitsnygga och jag tycker det är trist att duktiga fotografer som han inte känner sig välkomna här. Jag som av olika skäl inte har lyckats lägga ut några bilder än tillhör ännu en kategori som får skit. Tänk själva, få skit för bilder som inte ens finns. Är ens trovärdighet och kommentarer bara värda något om man som fotograf kan gå in och kolla in vad kritikerna presterar?

Fotosidan är ett dagligt inslag i mitt liv och är också ett mycket viktigt komplement i mitt fotograferande. Idén är genialiskt och passar mig perfekt, men att lägga ut de bilder jag tagit, som har erotiska inslag drar jag mig för in i det längsta.

Mvh

Lasse
  #13  
Gammal 2002-05-31, 18:04
Mr P
 
Medlem sedan: jan 2002
Inlägg: 300
lundgrenlasse skrev:
Jag som av olika skäl inte har lyckats lägga ut några bilder än tillhör ännu en kategori som får skit. Tänk själva, få skit för bilder som inte ens finns. Är ens trovärdighet och kommentarer bara värda något om man som fotograf kan gå in och kolla in vad kritikerna presterar?


Lasse
Jag tycker att det är en självklarhet att man ska kunna ha en personlig åsikt och kan tillföra en bildkomentar något utan att ha visuella bevis att man har egentagna bilder själv.
Värdet ligger ju i själva komentaren och det är väl utifrån den man värderar personen.
jag antar att det beror på vissa människor med stort ego känner sig sårade om de ser något om dem själva eller det de har lyckats skapa som de inte gillar då hamnar de i försvarställning och tänker att det kan väl inte vara fel på mig och mina verk...det måste var komenteraren det är fel på...han kan ju inte ens ta egna bilder som han vågar stå för och visa upp och så har han mage att klaga på mig...antar att det är något sådant som ligger bakom vissa mindre toleranta självälskare mot komentarer..hade den som sgt så elakt haft bilder hade väl den sårade hittat andra legitima själ att leda bort det obehagliga från sig själv..
  #14  
Gammal 2002-05-31, 18:43
pettersson
 
Medlem sedan: dec 2001
Inlägg: 458
Håller med Pierre. Jag är nog mest här av sociala skäl, så lär man sig en hel del samtidigt.

Andreas.
  #15  
Gammal 2002-05-31, 20:05
LasseL
 
Medlem sedan: okt 2001
Inlägg: 794
Instämmer med Mr P, reservationslöst.
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:34.Elinchrom ELB 500 TTL