Canon EOS R6

Produkter
(logga in för att koppla)

jonas18z

Aktiv medlem
Man kan ha ISO på objektivringen.
Det förutsätter att objektiv har den ringen och det har inte alla särskilt om du använder adapter eller kanske 3dparts objektiv.

Jag föredrar att ha samma handhavande oavsett objektiv. Dvs fokusringen går åt samma håll, jag ställer slutartid iso och bländare på samma sätt.. Detta tycker jag blir dåligt tex på Sony där vissa har bländaring och andra inte. Det är väldigt svårt att ha saker i ryggmärgen när det krisar då.
 

apersson850

Aktiv medlem
Det finns en adapter med ring också, om man vill lägga till ringen på EF-objektiv. Men nej, den hamnar förstås inte på samma ställe som på RF-objektiven. Men den hamnar i alla fall på samma ställe på alla EF-objektiv, eftersom den sitter på adaptern, inte på objektivet.
 

Sladdfantomen

Aktiv medlem
Inte för att vara en glädjedödare eller göra det ännu värre för era plånböcker men det är ju pund som är angivet & det står i 11,55kr just nu...
1594227352705.jpeg
Eller så har jag missat något.
 

Fredrik AVT

Aktiv medlem
Inte för att vara en glädjedödare eller göra det ännu värre för era plånböcker men det är ju pund som är angivet & det står i 11,55kr just nu...
Visa bilaga 150627
Eller så har jag missat något.
Ja och så är svensk moms högre. Kan man hoppas på under 29.995kr för huset och 34.995kr med kitgluggen? Då hoppas jag sensorn är i klass med den i 1DX II eller III annars är det på tok för dyrt.
 

Abe Normal

Aktiv medlem
Sätt långfingret på avtryckaren och pekfingret på ratten/hjulet.
Som användare av både ”hjulet” och joystick, tycker jag Canon joystick är överlägset. R6 andas verkligen budget.
Inte för att vara en glädjedödare eller göra det ännu värre för era plånböcker men det är ju pund som är angivet & det står i 11,55kr just nu...
Visa bilaga 150627
Eller så har jag missat något.
Sen ska du växla till pundet, det blir sannolikt en avgift runt 1,5 %.
 

jonas18z

Aktiv medlem
  • dollar

  • Canon EOS R6 $2499
  • Canon EOS R6 w/24-105mm IS STM $2899
  • Canon EOS R6 w/24-105mm f/4L IS USM $3599

  • Förr sa man ju 10 ggr dollar men nu är det mer
 

ahlinder

Ny medlem
Från Nokishita:

● Utrustad med en CMOS-sensor i full storlek med ett effektivt pixelantal på cirka 2010 miljoner pixlar, som anpassas baserat på sensorn utrustad med "EOS-1D X Mark III". Hög bildkvalitet och kontinuerlig fotografering med hög hastighet uppnås genom höghastighetssignalavläsningen av CMOS-sensorn, höghastighetsbehandling av den nya videomotorn "DIGIC X" och högpresterande "RF-objektiv".
● Vid fotografering med den elektroniska slutaren uppnås kontinuerlig fotografering med hög hastighet på upp till cirka 20 bilder / sekund med AF / AE-spårning. Du kan skjuta utan att oroa dig för slutarljudet i scener som att vända mot vilda djur och spela golf.
● Vid fotografering med den mekaniska slutaren / elektronisk gardin, höghastighets kontinuerlig fotografering på upp till cirka 12 bilder / sek.
● AF-prestanda förbättras som "dual pixel CMOS AF II" genom höghastighetssignalavläsning av ny CMOS-sensor och höghastighetsbehandling av ny bildmotor. När "Face + Tracking prioritet AF" är inställt, utvidgas avståndet för mätning av avstånd till maximalt cirka 100% (vertikal) x maximalt 100% (horisontellt) på skärmen. Vid fotografering av stillbilder väljs även AF-ramen automatiskt från högst 1053 uppdelade områden.
● Stödjer upptäckt av mänskliga ögon, ansikten och huvuden. Jämfört med "EOS R" förbättras detekteringen av mindre ögon och profil. Dessutom kan den upptäcka ögon, ansikte och hela kroppen hos djur (hundar / katter / fåglar) för att förbättra fångstgraden hos försökspersoner.
● Uppnådde fokusgränsen för låg ljusstyrka EV-6.5 för första gången i EOS-serien. Uppnår mycket exakt fokusering även i en mörk miljö där det är svårt för blotta ögat att se ämnet.
● Hög hastighet AF på upp till cirka 0,05 sekunder uppnås genom att optimera drivenhetskontrollen för "Dual Pixel CMOS AF II" och "RF-objektiv".
● Använder AF-algoritmen som är installerad i "EOS-1D X Mark III". Bekväm fotografering med "Fall 1 till 4" som har förinställts med "Ämnesspårningsegenskaper" och "Spårningsegenskaper mot hastighetsförändringar" enligt scenen och "Fall A (Auto)" som automatiskt växlar beroende på motivet förverkligas.
● CMOS-sensorn minskar ljudet och bildmotorn förbättrar brusreduceringsprestanda och uppnår en standard ISO-känslighet på upp till 102400 vid fotografering av stillbilder.
● Stödjer stillbild / videoinspelning i metoden "HDR PQ" baserat på mänskliga visuella egenskaper. HEIF-inspelning (10 bit) som gjordes med RAW-utvecklingsprogramvara realiseras i kameran.
● "Korrigering av ansiktsbelysning" läggs nyligen till funktionen för automatisk skrivoptimering under RAW-utveckling. När kontrasten i ansiktet är hög är det möjligt att automatiskt korrigera ansiktsljusstyrkan.
● "Styrka" läggs till i "Digital Lens Optimizer" som korrigerar linsavvikelser.
● Inbyggd högupplöst elektronisk sökare (EVF) med ungefär 100% synfält som använder en organisk EL-panel med cirka 3,69 miljoner punkter. Genom att ställa in bildfrekvensen på "119,88 fps (jämnhetsprioritet)" är det lättare att jaga rörliga objekt.
● För första gången i EOS-serien antas en korrigeringsmekanism som rör bildsensorn som svar på kameraskakning i kroppen. Uppnår bildstabilisering i kroppen med 5 axlar: horisontell rotationsaxel / vertikal rotationsaxel / rotationsaxel / vänster / höger / upp / ner. Även med en lins som inte har en bildstabilisator kan du fotografera bekvämt från vidvinkel till tele, beroende på kombinationen av kamera och lins.
● Världens högsta bildstabilisering med 8,0 steg uppnås genom den samordnade kontrollen av den optiska bildstabiliseringsmekanismen på linssidan och bildstabiliseringsmekanismen i kroppen. Bekväm fotografering är möjlig även i fotograferingsmiljöer där kamerarystning sannolikt kommer att inträffa, som telefotografering och handhållen fotografering.
● Vid fotografering av filmer, utöver den samordnade kontrollen av kamerakakningsmekanismen inuti kroppen och linsen, är det också möjligt att använda en film elektronisk IS tillsammans.
● 4K / 60P-video uppnås genom översampling utan beskärning, vilket möjliggör delikat videouttryck med reducerat moire och brus som orsakar försämring av bildkvaliteten.
● Full HD / 120P hög bildfrekvensvideo för smidigt videouttryck.
● När du fotograferar 4K / Full HD, är smidig AF med "Dual Pixel CMOS AF II" möjlig.
● Utrustat med Canons ursprungliga Log Gamma “Canon Log”, som har en beprövad track record i videoproduktionsutrustning “CINEMA EOS SYSTEM”. Genom att försiktigt undertrycka mörka områden och lyfta fram höjdpunkter kan du spela in video med en hög grad av frihet vid redigering och bearbetning efter fotografering.
● Stöder Wi-Fi / Bluetooth (R) -anslutning till mobila enheter som smartphones.
● Utrustad med en automatisk bildöverföringsfunktion från kameran till "image.canon". Du kan automatiskt överföra stillbilder till "Google Photos" eller "Adobe Creative Cloud" (medlemsplan) via "image.canon".
● Utrustad med en slutarenhet som har uppnått en slutartid på 300 000 gånger. Du kan välja att öppna eller stänga slutarridån när strömmen är av.
● Dammtät / droppbeständig struktur används för att förhindra att vattendroppar och sanddamm kommer in i kameran. Dessutom används ett lätt och mycket styvt polykarbonatharts för utsidan för att uppnå både tillförlitlighet och rörlighet.
● Utrustad med dubbla kortplatser för SD-minneskort (UHS-II-kompatibla).
● Utrustad med en multikontroller som möjliggör intuitivt val av AF-ram.
 

Fredrik O.

Aktiv medlem
Så nu finns priser hos Cyberohoto. 31k för endast kamerahuset Rätt saftigt kan jag tycka. Måste nog kolla lite tester innan man slår till.
 

Lastolite HaloCompact