Annons

Entusiastkompakt från Pentax

Produkter
(logga in för att koppla)
Verkar mycket välbyggd, den har ett hus i metall med över och underdel i mässing. Blir snyggt slitet!
 

Bilagor

  • MX-1brass.png
    MX-1brass.png
    86.8 KB · Visningar: 642
Tror det är DNG dessutom. Fujis kameror har ju knappt raw-format :) Men allt hänger ju på bildkvaliteten och AF-hastigheten. Varför dom inte satte en aps-c sensor i denna kamera övergår mitt förstånd. Det är pinsamt att kalla den modell för MX.
 
Ja, det vore ju allra fetast. Dessutom en variant med K-bajonetten hade varit mumma för alla os som sitter med slitna K och M-gluggar i samma finish.
 
Rätt så lik en Pentax MX med dom där hörnen och den rena designen. Fast jag tycker att en Pentax MX-1 ska ha utbytbar optik. Så som det var på den gamla goa Pentax MX. Jag har kvar min 70-tals Pentax MX.
Annars så ser den riktigt fin ut. Skulle kunna tänka mig den som ett komplement till min 5D2.
F.ö. så tycker jag det är konstigt att inte fotosidan har tagit upp den som nyhet än.
 
Vad som vore bra att veta är om den bärande konstruktionen i toppkåpan är mässing eller om det är en tunn yta eller platta i mässing för att den skall slitas vackert. Bortsett från releaseinfo, finns det någon som sett en sprängbild på kameran där man kan se hur kåporna ser ut "nakna"?

Jag minns nämligen Canons A serie (A1/AE-1/AE-1 program) som på sent 70 tal och tidigt 80 tal utgjorde en kameraserie med i stort sett samma innehåll med mycket plast (syntes inte alltid men det var vissa hållbarhetsproblem vid hård användning) och plastkåpor. Jo, kåporna var mycket i plast men KÄNDES som metall för att Canon la på ett tunnt metallager utanpå för att det skulle kännas som metall (kallt) och att man skulle se metall då färgen slets. Det senare vet jag gällde AE-1 serien.
 
Mässing/brons eller vad det nu är för metall, den detaljen gillar jag. Det verkar starkt och inger förtroende, särskilt ihop med de nötta hörnen som exponerar metallen i bildexemplen. Men så har de liksom skruvat på en bräcklig skärm utanpå kameran. Den ser lite malplacerad ut, som en efterkonstruktion och i en helt annan stil.

Bäst hade förstås varit om skärmen hade varit försänkt samt kunnat flippa runt 180 grader och exponerat en metallbaksida utåt. Det plus ett bra linsskydd och man kunde haft kameran i fickan ihop med nyckelknippan och annat skrot och med tiden fått den "eftertraktade" patinan runt om, utan att samtidigt skrapa sönder skärmen.

Nåja, nästa gång kanske.
 
Nu har jag inte sett detaljerna på TFT skärmen men jag tycker man kan kosta på safirglas i en sån här kompakt, då behöver den inte kunna vridas runt som skydd. Det är ju sant att skall kameran bli vackrare p g a slitage med patina kommer ju en TFT utan safirglas eller härdat glas då se hemsk ut. Det är ju trevligt i varje fall att mässingen på topp och bottenkåporna verkar vara "the real thing".
 
Nice rebranding av Olympus zx-2. :) Synd att de glömde blixtskon... eller Olympus kanske inte ville sälja den lösningen.

Om detta är MX-1 så lär inte LX-1 bli en FF, den lär bli en rebranded Nikon J-1 i stil med den där polaroidkameran.

När de ändå är igång med att rebranda saker, varför inte göra det med en fullformatare av valfritt märke? Bara byta ut mounten till K (och komma ihåg blixtskon).
 
Tror det är DNG dessutom. Fujis kameror har ju knappt raw-format :) Men allt hänger ju på bildkvaliteten och AF-hastigheten. Varför dom inte satte en aps-c sensor i denna kamera övergår mitt förstånd. Det är pinsamt att kalla den modell för MX.

Olympus tillverkar inga kameror med aps-c. ^^ Och ja, det är pinsamt att kalla den för MX. Undra vad Ricoh gör här näst.
 
Ja, det vore ju allra fetast. Dessutom en variant med K-bajonetten hade varit mumma för alla os som sitter med slitna K och M-gluggar i samma finish.

Kameran är för tunn för att kunna sätta en K-bajonett på den. Snarare skulle de kunnat satt en Q-bajonett på den. Men för mig bli en sådan kamera bara riktigt intressant om man även kan till en bra manuell fokus och en fantastisk sökare. Men en kul kamera som jag hoppas säljer.
 
ANNONS