Annons

för mycket porrbilder på fotosidan?

Produkter
(logga in för att koppla)
Padawan skrev:
Idas uttalande var nästan lite provokativt... Speciellt med tanke på det Peter poängterade -att hon själv inte laddat upp några bilder.. ;-)

Jag fattar inte det här barnsliga resonemanget om att man måste ha laddat ned bilder för att få ge uttryck för sina synpunkter.

Som en kommentar till diskussionen i stort här tycker jag att man skall få ladda ner vilka bilder som helst så länge de inte är olagliga. Idén med fotosidan, som jag har förstått den, är att man skall kunna ge och få kritik på alla typer av bilder. Då är det synd om man begränsar bildurvalet genom att sätta upp någon slags konstgjort filter för vissa typer av bilder.

Min egen uppfattning av glamourbilder är att de i första hand riktar sig till gubbsjuka män i alla åldrar och inte är speciellt kreativa. De är faktiskt ganska pinsamma. Men självklart skall man få ladda ned dem för att få kritik.

Till sist skulle jag vilja fråga alla här om ni anser att Helmut Newtons bilder är porr eller ej. Newton är en av världens mest kända fotografer. Är han det på grund av att det finns många män med snuskig fantasi eller för att kvinnorna i hans bilder ofta ger intryck av att vara starka och självsäkra?

Hälsningar

Fredrik Persson
 
Jag gick med som medlem här på fotosidan för att ladda upp mina bilder och få kritik. Vad jag kan göra bättre och vad jag kan ändra på, samt positiv kritik. Det antar jag var meningen med denna sida.

Ida... jag skulle vilja fråga en sak...*Nyfiken*

Du skrev i din profil så här : Jag har just har köpt en egen kamera, och är väldigt sugen på att lära mig allt om fotografikonsten.Jag har läst foto i 6 år men har inte lärt mig någonting pga min okunniga lärare :-(

Då undrar jag följande... Vart har du pluggat foto i 6 år... och om du anser att du inte har lärt dig nånting pga en okunnig lärare, varför hoppade du inte av då eller löste problemet...?
6 år är ju en otroligt lång tid!

Jag själv är mil ifrån att vara nåt proffs men allt jag har lärt mig är genom en kurs och massor av intresse.

Ida skrev:
Blir så trött... Är så jäkla less på den här typen av bilder som nu diskuteras. Tycker inte att de är "konstnärliga" (för det finns massor av konstnärliga bilder på spritt språngande nakna människor).

Vet du... alla har ju olika åsikter om vad som är intressant att titta på. Jag anser mina bilder vara konstnärliga *ler*
Sen finns det lika många bilder på solnedgångar, katter/hundar, barn och natur.

När jag började fota så fick min vovvsing stå modell, men efter 3-4 rullar började det bli enformigt. För tillfället så är min passion att fota kvinnor (trots pojkvän och samboliv) gärna nakna kvinnor.

Det går att variera i oändlighet och jag blir så jättenöjd med mig själv efter mörkrumms arbetet e´ klart och bilden visar sig vara perfekt!

Mvh / Jenny
 
Jag flyttar Adam Madsens inlägg hit istället.

Adam skrev:

"Billig AmatörPorrsite?
Tror att Fotosidan har blivigt något av en amatörporr site.
Jag blir så less när jag ser som, En brud som ligger i en gammal båt.
Plat ljus och en kompo som inte säger ett skit. Den får massor av komentarer, Medans en Superbra bild "Som INTE innehåller en brud i string och topless" bara får "Ja skulle nog inte centrera den så." 1 Komentar.
Varför har det blivigt så här?

Förstår det inte.
Jag ska inte säga att det kan vara kul att titta på lite "Konst" bilder men en bild som inte säger ett skit, och får massor av ungkarls svar, då bli jag lite sur.
Det går inte att kontrolera detta men varför bemöda sig att komentera en sådan bild?
När man kan komentera en bild som någon verkligen har tagit sig tid och pengar att ta, Dessutom kanske tillochmed fått till en bra bild.
Jag kan inte förstå det.

Adam"




När ska man lära sig att förstå att alla har olika åsikter. Vad jag tycker om är inte säkert att andra tycker om.

Men Adam...låt folk ha sina åsikter och försök att inte vara taskig i dina kommentarer utan konstruktiv istället.


Mvh / Jenny
 
Måste bara kommentera med att jag håller med Åsa. På tok för mycket porr på fotosidan som det är nu.

Sedan kommer alla dessa "porrgubbar" och säger, föga förvånande, att det är "konst" eller "erotik" för att försöka skylla ifrån sig och ge sina flåsbilder högre status. Det är ju så man smäller av. Visst finns det nakenbilder som inte är porr, men många (inte minst de som gavs som exempel i början) är helt klart porr (iaf enl. min och många i min omgivnings definition).

Men det är kanske så att fotosidan definierar porr som "bilder som bedöms som porr av kännare som Niklas Wibom, Peter Jönsson et.al."? Folk blir ju helt klart upprörda, räcker inte det, eller vilken annan anledning finns det att överhuvudtaget ha en regel mot porr?

Själv så undviker jag att surfa till fotosidan när jag sitter i publik miljö eftersom man aldrig vet vad för skit man får upp i ansiktet.
 
Hampus.

Jag tycker du tar i när du säger att du inte vågar öppna fotosidan pga vad du kanske får se.
gör du likadant med en dagstidning också eller nyheterna på TV???
Fotosida är ett fritt forum för ALLA som är intresserad av all sorts fotografi. Tycker du inte om en bild av en anledning tala om det för fotografen istället för att fördömma en viss typ av bilder.. har du tittat på 10 dåliga nakenbilder så kanske den 11 är jätte bra och något som du verkligen skulle gilla???
naturligtvis så ska inte bilderna vara olagliga men annars tycker jag det är fritt fram för ALLA typer av bilder T o m. solnedgångar ;o)..

Fram för fotografer som vågar visa vad dom vill visa..(i bild väg).
 
Undrar hur kodarna känner inför att få sin site jämförd med amatörporrsiter? När jag gick med så stod det en anledning till varför porrbilder inte tilläts och den anledningen har heller inte blivit överskriden.

Hampus:
Du får gärna ta och tala om vad din och din omgivnings deginition av porr är. Det underlättar för vidare diskusion.

Skulle vi ta bart alla bilder som folk upprörs över så vart det inte många bilder kvar på fotosidan.

/Maverick
 
Jag tycker du tar i när du säger att du inte vågar öppna fotosidan pga vad du kanske får se.

Men det gör jag inte, jag tittar inte på fotosidan när jag är i lokaler bland andra människor, det är ren fakta. Det är ganska förmätet av dig att påstå att du vet bättre vad jag gör än jag själv. När det gäller tidningar så läser jag inte sådana tidningar där man får upp bilder som http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=45133&pf=9040 . Vidare så har varken TV eller tidningar regler mot porr.



Fotosida är ett fritt forum för ALLA som är intresserad av all sorts fotografi.

Nej, man får inte ladda upp porrbilder, eller har du missat den lilla detaljen i reglerna?
 
Ser man inte bilderna som småbilder först? Och då kan man väl välja om man vill titta på en bild i normalformat och bli förfärad? Hur stor procent av fotosidans bilder är egentligen nakenbilder? 1%? 2%?
 
Du får gärna ta och tala om vad din och din omgivnings deginition av porr är. Det underlättar för vidare diskusion.

Ett litet ovetenskapligt test gjordes, de fyra bilderna från ett tidigare inlägg samt http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=33972&pf=8150 och http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=31192&pf=11496 visades för några av mina vänner (samtliga var män i åldern 21-24). Jag undrade vilka de ansåg vara porr. Alla ansåg att samtliga var porr, om än inte av det grövre slaget.

Det handlar alltså inte om definitioner, eftersom sådana är helt omöjliga att ställa upp för något som detta, utan om vad "de flesta" anser vara porr.
 
Tja vi är 9000 medlemmar, där dom personer som har debatteras hårt består av högst 5 personer. Kanske är det några fler som vissa upprör sig på. Det handlar inte om procent utan promille.
 
Menar du att är man bara en som begår ett regelbrott så är det ok, eller vad? "Men, jag är ju bara en ensam mördare..."

Men visst skulle det vara roligt om någon ansvarig kommenterade det hela...
 
Är tavlor med nakna kvinnor/män också porr? Vad är konst och vad är porr egentligen? Det är kanske en svår definition, men jag har sett värre saker som kallas för konst än det som har funnits på denna sida.

Sedan kan jag hålla med om att "misslyckade" bilder; dåligt ljus, dålig exponering osv känns väldigt mycket som amatörporrbilder. Men ska man sluta ta bilder då? Då är det kanske bättre att ge konstuktiv kritik där man hjälper fotografen att ta bättre bilder nästa gång.

Sedan ska ju konst provocera och det verkar det ha gjort här!

Vi är alla människor med olika smak och syn på saker, man får lära sig att respektera andras åsikter och levnadsätt så länge dom håller sig inom lagens ramar. Det är ju inte så att någon trycker upp bilder i huvudet på er eller försöker få er att ställa upp på liknande bilder, varken framför och bakom kameran.

Sen att erotik väcker känslor är ju inte så konstigt. Kärlek och sex är ju en stor del av vårt liv och att man reagerar på det är ju inte så konstigt.
Det finns nog fler dåliga katt och barn bilder på denna sida än dåliga nakenstudior av människan.

Jag är själv ingen fan av Wiboms bilder, jag gillar i så fall mer bilder åt Hedgecoe och andra fotografer som visar allt men ändå inte. Peter Jönsson har några riktigt bra bilder. Men jag förstår att den kvinnliga formen lockar, den är mjuk, rund och vacker att se på. Men det är inte alltid lätt att fånga det på film.

Summa summarum: Ecce homo, den är vacker! Naket har inget med porr att göra, det sitter nog i beskådarens öga!

Hälsningar,
Patrik, som är "far" till 3 katter.
 
Hampus skrev:
Menar du att är man bara en som begår ett regelbrott så är det ok, eller vad? "Men, jag är ju bara en ensam mördare..."

Men visst skulle det vara roligt om någon ansvarig kommenterade det hela...

Hur man kan jämföra nakenfotografi under frivilja och inom lagens och denna sidas ramar med mord förstår jag inte.

Vad jag ville påvisa var att ni påstod att det var hur många bilder som helst så att ni inte ens vågade titta på fotosidan på publika platser och Hans-C undrade hur många procent det utgjorde på denna sida. Då har ni inte läst FOTO eller någon annan foto-tidning? Det är procentuellt många fler nakenbilder där.
 
En annan vinkel...

Jag tillhör den kategori av fotografer som ägnar mig åt att BLAND ANNAT plåta det äldsta motivet i konsten (citat från någon avseende kvinnor på bild).

Men skall jag vara ärlig... Jag har nästan tröttnat på att lägga in den typen av motiv då de oftast bedöms så mycklet hårdare än annat...

Sedan att sambon som är motivet i många fall har tröttnat på att vara med här är en annan sak eller ja en bieffekt...
Varför har hon tröttnat att vara på bild här??
En bidragande orsak är de PLUMPA kommentrarer som en del kommer med... Hon läser dem och blir sårad....

Men till resonemnanget...
Av erf vet jag att porr kan anses vara en massa olika saker... Mén de bilder som nämns ovan är väl inte mer porr än detta http://www.eleganza.com/detailed/pix/venus.jpg
eller???

Och i så fall om inte bilden ovan är porr... Vad är då porr på fotosidan..
Jag tror att man i alla tider har diskutterat vad som är okej och gränserna har skiftat.

Jag tror också att David mfl admin här för en ständig disskusion om vad som är porr och inte.. De har också gjort ett val där de vill hålla borta de värsta fluktarna genom att man inte kan söka på nakenbilder i bildkategorierna...
Sedan en parralell..
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?set=lp&ID=45133 skulle passa utmärkt på sidan 3 i Sunday Mirror eller flera andra engelska dagstidningar.
Den skulle också passa i Danmnarks största "damtidning" (se & hör heter den tror jag) som på ett av de sista uppslagen har en amatörnakenbild I VARJE NUMMER:..
Personligen tycker jag dock att den tangerar på gränsen md vad jag tycker är snyggt..Men porr nja.. Det vet i fasen...

Det viktiga i mitt resonemnaget.. Och kärnan.. Låt admin sätta gränserna vad de tillåter på SIn sajt... Samt var vidsynta med att vi kan ha olika uppfattningar och vart man drar gränsen.....
 
När det nu kommer till att diskuteras hur omgivningen reagerar på nakenbilderna här på sidan kan jag berätta hur det gick när jag på en sköterskeexpedition satt och kollade Peter Jönssons bilder. Helt oförberedd på att någon skulle kunna reagera över bilderna. In kommer en sköterska, tittar på bilderna och meddelar direkt att sådana bilder är förbjudna på landstingsdatorer. Jag mumlar något om att "detta är inte vad det ser ut som" och att det är en seriös fotograf som tagit bilderna. Kanske precis vad jag inte borde ha sagt om jag ville bli trodd.
 
Hampus... den andra bilden du länkat till är riktigt eggande och skön att titta på. Men det är INTE porr. Det är en nakenbild som verkligen lyckas väcka nåt i betraktaren till skillnad från Niklas W's Wild Thing som inte säger ett dyft. Jag tycker nog du är lite väl känslig. Folk hasplar lätt ur sej "Öh fan va porrigt!" utan att tänka på om det verkligen är det eller inte och det är just den definitionen vi är ute efter.
 
johanh skrev:
När det nu kommer till att diskuteras hur omgivningen reagerar på nakenbilderna här på sidan kan jag berätta hur det gick när jag på en sköterskeexpedition satt och kollade Peter Jönssons bilder. Helt oförberedd på att någon skulle kunna reagera över bilderna. In kommer en sköterska, tittar på bilderna och meddelar direkt att sådana bilder är förbjudna på landstingsdatorer. .

:) Kanske du skulle börjatb med att inte privatsurfa på jobbet ;-)

Skämt och sido...
Klart att Peter:s bilder sitna ur sitt sammanhang av folk med fördomar kan uppfattas som porr...
Men det gjorde nog de son skapade bilden jag har länkat till här ovan gör ett antal hundra år sedan också... Vad är den i dag då?? jo konst...
 
Om jag hade velat visa mina bilder för allmänheten så hade jag nog inte valt den här sidan. Nu valde jag den här sidan, för det finns människor som delar samma passion som mig. Fotografering.
 
Att en sliten sjuksköterska på landstinget överhuvudtaget kan bli eggad får mej bara att försöka tänka på annat. Ärligt talat så finns det för lite erotik, kärlek och flirtande i samhället. Våga mer! Jag lyckades få min dåvarande tjej anställd på samma jobb som jag genom att inte avslöja att hon var min tjej. Gissa om personaltanterna vart sura sen när det kom ut och vi var snuttiga på arbetstid... =)

Flirta mer och ragga mer och älska mer!!
 
Vad är då porr???

En fråga till alla er som hävdar att de bilder som diskuteras här INTE är porr: Vad ÄR då porr?? Vad skiljer Niklas, Peters och de andras bilder från porr?

Eftersom ni så febrilt påstår att bilderna inte är pornografiska utan "eggande" eller "erotiska" etc. så måste det ju finnas något väsentligt som avgör huruvida det är porr eller inte. Vari detta väsentliga består skulle jag gärna vilja veta.

Jag skulle vara tacksam om någon kunde belysa skillnaden. Om den nu finns...


mvh Janne
 
ANNONS