Annons

GoPro har tappat trovärdigheten vad det gäller professionell användning av speciellt Hero 9 Black

Produkter
(logga in för att koppla)

Gunnar Fahlström

Aktiv medlem
De senaste månaderna har visat att GoPro INTE är ett företag som man kan lita på för professionell användning av sina produkter.

Först, i oktober togs plötsligt möjligheten bort för att använda fjärrkontrollen och mikrofonadaptern, helt utan någon varning eller förklaring. Det tog dem flera månader att fixa mikrofonadapteranslutningen och vi (i Europa) måste vänta till februari för att köpa och betala för en ”ny” fjärrkontroll som inte kan användas med tidigare modeller (upp till Hero 8).

Det sista strået var när förhandsvisningen under inspelningen (för Hero 9) också plötsligt slutade fungera i december! En absolut nödvändig funktion för de flesta av våra produktioner! Och nu har GoPro sagt att förhandsvisningen aldrig kommer att vara möjlig att använda på grund av "problem med batterikapacitet"! Vilket ekar väldigt ihåligt sedan GoPro redan i augusti i en amerikansk domstol fanns ha illegalt ha använt sig av två kamerastreamingspatent, se https://www.jdsupra.com/legalnews/contour-ip-holding-llc-v-gopro-inc -70318 /

Ännu mer skrämmande är att patentintrången började redan 2014, så inte bara de med Hero 9 utan också ägare av tidigare GoPro-modeller kan riskera att förlora förhandsgranskningsfunktionen.

Ett företag som så uppenbart försämrar sina produkter efter köpet, igen utan någon som helst varning eller trovärdig förklaring, är definitivt INTE att lita på i framtiden.
 

jonas18z

Avslutat medlemskap
Var länge sedan gopro tappat allt.

Autopano - Köpte ett program som var riktigt bra la ner hela skiten.
Gopro drönare - släpptes kraschade och sen kickade de all personal.
Gopro fusion - Deras mjukvara har strulat från dag ett och inte utvecklas än i dag strular den och nu är har de slutat supporta förra generationen. Firmwaren har legat på beta i 1-2 år.
Andra appar och mjukvaror har varit riktigt dåliga.
De förlorar pengar.





Så nej, gopro är inget jag skulle lägga pengar på
 

Erik Schalin

Aktiv medlem
När GoPro kom så var det deras tillgänglighet och tillbehör som var så bra.
O i nån punkt så kommer givetvis konkurrenterna ikapp. Det är lättare att jaga än att ligga i bräschen.
 

winmtb

Medlem
Gopro skulle visst skapa nya produktgrupper framöver. Bloggaren DC-rainmaker har skrivit en artikel om det där han spekulerar om följande grupper:
A) Pro Level Camera
B) GoPro Session Redux
C) GoPro Mainstream camera (e.g. a Hero 11)
D) GoPro Max 360° camera (e.g. GoPro Max 2)
 
ANNONS