Annons

Gopro Hero 9 Black kamera, fjärrkontrollmöjligheten borttagen

Produkter
(logga in för att koppla)

Gunnar Fahlström

Aktiv medlem
En fördel med de senaste årens modeller av Gopros aktionkameor är att man ha kunnat kontrollera dem med en fjärrkontroll (Gopro Smart Remote). Flera kameror har kunnat stoppas och startas från samma vattentäta fjärrkontroll. Mycket behändigt om man till exempel har flera kameror monterade olika bildvinklar vill växla mellan dem.

Den senaste kameran i serien, Gopro Hero 9 Black, hade också den möjligheten till att börja med. Men nu, med den senaste uppdateringen, är plötsligt den möjligheten borta. Utan någon som helst information eller förklaring från Gopro. Det tog ett bra tag innan man svarade på klagomålen och svaret är att man håller på att ta fram en ny fjärrkontroll, osäkert när den kommer att kunna köpas dock, osäkert om den då kan användas med tidigare kameramodeller. Vilket genast ställde till problem i både aktuella och planerade jobb!


Gopro har en lång historia av att lansera produkter som egentligen direkt borde klara alla behov, till exempel anslutning av yttre mikrofon, men som av marknadsmässiga skäl väljer att extra betalt för tíllbehör som ska göra det möjligt. Och ingen tror väl att den nya fjärrkontrollen kommer att bli billigare än den nuvarande (som kostade cirka 800 kronor) och som nu är oanvändbar till den nya kameran.
 
Senast ändrad:

Gunnar Fahlström

Aktiv medlem
Med Goproappen kan man kan man styra en (1) kamera åtgången, med fjärrkontrollen kan man (kunde man) styra flera kameror samtidigt. Vilket är nödvändigt för vissa jobb som t ex när man har flera kameror på en MC eller i och på en bil.
I beskrivningen och i bruksanvisningen för Gopro Hero 9 Black står det helt tydligt att man kan använda Gopro Smart Remote. Vilket det också gjorde till dess Gopro utan förvarning eller information tog bort den möjligheten i den senaste kamerauppdateringen.
 
ANNONS