Annons

handla utan moms

Produkter
(logga in för att koppla)

PlawsWorth

Aktiv medlem
hej!
om man är fotograf och har ett eget företag går det då att handla direkt på ex dustin.se som är för företag och slippa momsen? eller får man dra av och få tillbaka momsen senare?
 
Man betalar moms till företaget man handlar av, men drar av en i deklarationen och får alltså tillbaka pengarna så småningom.
 
Eftersom du har företag så är ju tanken att det skall generera vinst och då får du ju in mer moms än du betalar ut. I slutet är det egentligen du som lånat pengar av staten om du bara redovisar moms vid deklarationen.
 
Ja. Eller så kan man säga att man kvittar ingående och utgående moms mot varandra.

Ungefär så här. Du har köpt varor för 10 000. Å då är det 2 000 moms du betalat (till ex dustin). Å så säljer du dina foton (till ex Anna Svensson) för 15 000 kronor, å där är det 3 000 moms.

Du skall betala in 1 000 i slutet till farbror staten.

Hur som helst så tycker jag att folk bara vill dra av momsen. Ett "normalt" företag går bra ju mer moms man betalar in till staten. Så ju mer moms du betalar in desto mer omsättning och förhoppningsvis vinst gör du.
 
Jag har oxå fskatt, Men gör inte så att du bara handlar massa prylar utan att genera in några pengar till företaget. ett år funkar, kanske 2 men sen lär du få pröjsa tillbaka all moms du fått tillbaka och sitter med en skuld på halsen istället. Men givetvis måste ju investeringar göras i början och det är ju inte alltid det går plus. Men tänk efter före ;)
 
ANNONS