Annons

kalibrering av skärm/skrivare

Produkter
(logga in för att koppla)

zodiak06

Medlem
Hej på er kära lundalevare, precis inkommen från en frostrunda. har en fråga till er, är det någon som skulle kunna hjälpa mig att få rätt på mina skärmar? ser bilden precis som jag vill ha den på min 400D skärm, sen lägger jag upp den på datorn och då blir den platt och innehållslös. när man sedan skriver ut bilder blir dom alldeles för mörka. snälla någon som kan hjälpa mig. jag är ingen hejare på att ändra på datorn så det är handfast hjälp som sökes.eller enkla tips för en datorhandikappad.
 

waeggo

Medlem
Tips för kalibrering

Hej Tobias,

Jag kanske kan ge dig lite tips, har själv lyckats ganska bra med att få det hela (från skärm till skrivare) kalibrerat. Jag har använt mig av kalibreringsprogrammet Spyder som skapar en unik profil för din skärm, denna kan du sedan även använda för din skrivare och det fungerar utmärkt. Läs mer på http://www.colorvision.com/product-mc.php
Svenska återförsäljare finns på: http://www.colorvision.ch/B300_wheretobuy.php?l=Sweden

Den är dessutom enkel att använda

Lycka till
 

TrueBluesare

Aktiv medlem
Är på jakt efter ett kalibreringsprogram (för en rätt krävande amatörfotograf) Är det någon som kan tipsa om vilken program som är lämpligt?
Pris max 1500kr

Jag har hört att det finns spyder och spyder2. finns det fler? vilket är bäst?
 

waeggo

Medlem
Spyder finns nu även i version 3 vilket jag inte provat. Använder själv Spyder 2 och är mycket nöjd med det, kan rekommenderas. Se inlägget ovan ang spyder.
 
ANNONS