** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Nya och nygamla objektiv från Cosina Voigtländer

Produkter
(logga in för att koppla)

markbe

Avslutat medlemskap
I samband med Photokina har Cosina Voigtländer annonserat ett par nya och nygamla objektiv:

15/4.5 III Aspheric Super Wide Heliar, ny version av deras populära ”supervidvinkel” som ska vara anpassat för att passa digitala sensorer bättre:
http://voigtlaender.com/15-mm--f-4,5-super-wide-heliar-2014.html

Ultron 35/1,7 återvänder i ny skepnad efter några års frånvaro. Denna gång med M-bajonett och med en något förändrad optisk konstruktion, bland annat 0,5 m närgräns:
http://voigtlaender.com/35-mm-f-1,7-ultron.html

40/2.8 Heliar, nytt kompakt objektiv för Sony Nex. Tydligen är det bara ett objektivhuvud som är menat att användas med Voigtländer VM-E Close Focus Adapter, lite Visoflex-känsla över det:
http://www.cosina.co.jp/seihin/voigt/english/heliar40mm.html

Och till slut ett ljusstarkt vidvinkelbojektiv för MFT: Voigtlander M43 10.5mm f/.95 Nokton:
http://voigtlaender.com/10,5-mm-f-0,95-nokton.html

(länk 1, 2 och 4 går till den tyska distributörens webbsida eftersom de objektiven ännu inte dykt upp på Cosinas engelska webbplats.)

Trevliga små nyheter tycker jag. Cosina är en kompetent objektivtillverkare (fråga Zeiss) och deras Voigtländer-objektiv brukar vara väldigt prisvärda, använder själv deras Nokton 35/1,4 som huvudobjektiv.
 
Senast ändrad:
Tyvärr, jag har bara använt ett par av deras objektiv för Leica M, och deras SLR-objektiv har jag ingen erfarenhet av. Men det finns det säkert någon annan här på forumet som har det.
 
ANNONS