Annons

Tips på dator för vidoeredigering

Produkter
(logga in för att koppla)

iron_fist

Ny medlem
Jag har för avsikt att köpa en dator för att använda till foto- och videoredigering men vet inte riktigt vad jag ska leta efter, så skulle vara tacksam för att få lite tips ifrån er här.

Jag har en budget på ca 4000-5000kr och min tanke är att köpa en stationär dator. Har en skärm och mus/tangentbord sedan tidigare. Filmkameran jag använder är en Sony handycam HDR CX330. Vad jag vill kunna göra är inget avancerat utan kunna klippa ihop semesterfilmer etc.

Har hört med släkt och vänner och fått diverse olika förslag på datorer. Mac har flertalet föreslaget och jag har kikat på Mac mini (se länk). Duger den till ändamålet?

https://www.netonnet.se/art/dator/s...5MGTbTutaC4zb6MNsIOP5G9eHOx28nmyAkBoCHD7w_wcB

Har också fått denna som förslag HP Pavilion http://www.siba.se/datorer/stationara-datorer/hp-pavilion-desktop-550-152no-124226

Är Mac bättre när det gäller foto och videoredigering eller är det bara myt? Hur är det med redigeringsprogram till Mac. Läser att iMovie följer med. Duger det till enklare redigering?

Tacksam för förslag och tips på vad jag ska tänka på och kom gärna med andra förslag än ovan om ni har tips på något som är bättre. Tacksam omnågon kan ge råd om vad det är som är viktigt vid köpet dvs. storlek på RAM, processor, grafikkort etc.
 
ANNONS