Annons

vad kör ni med för kameror då?

Produkter
(logga in för att koppla)

emjo

Aktiv medlem
Det varierar. En Fujifilm GA645Zi är nog den mest använda. Mamiya M645 används ibland och just nu ligger det en rulle Ektar i en GW690II. I antikhörnan ligger det några Zeiss Ikontor 6x6 och några 30-talare 6x9 från Voigtländer och Agfa. Hmm, det blir ganska många om man summerar....
 

Petess

Ny medlem
Har använt en massa olika analoga kameror de 50+ åren jag varit intresserad av fotografi. Lådkamera (märke ?), Agfa Isolette, Balda, Nikkormat, Nikon, min favorit: Asahi Pentax Spotmatic, Canon, Minolta X-700 (en jäkligt trevlig kamera) Hasselblad 500C och sen kom digitalkamerorna......

Nu har jag tröttnat på det digitala och köpt en Mamiya 645E på eBay (jäkligt fräsch = Mint) med 80/2.8 N.

Skall bli kul att börja blaska igen och vara tvungen att tänka till innan man trycker av. Kör dock negativen i scannern (Canoscan 9000F). Sedan kan man alltid låta kopiera upp de bilder man vill ge bort/hänga på väggen.
 

Mr_H

Aktiv medlem
Alltför sällan numera använder jag Mamiya 645. Jag har en Hasselblad 501C också men den går ännu mindre (jag bara ett objektiv till Hasselbladaren, men flera till Mamiyan). Och det är dia-film som sitter i dem.
 

styret

Aktiv medlem
Kul tråd!

Jag plåtar mest med en Yashica-mat med Lumaxar.
Det mesta på parlundgren.com är plåtat med den. Den har ett ganska neutralt uttryck på lite håll det gillar jag samtidigt som den kan ge klassiskt mellanformatsläpp på lite närmre avstånd http://www.flickr.com/photos/styret/8066674419/in/set-72157631720324307. Den kan göra det där men inbjuder inte till att bara göra på det och det tycker jag är bekvämt.

För mig funkar den jävligt bra men jag funderar på att köpa på mig någon slr också. Jag har ett par projekt på gång där jag behöver se exakt vad som sker framför den faktiska linsen.
Kollar lite på Mamiya 6 eller mamiya 7med 6x6bakstycke för att kunna variera lite. Bladare skulle kunna vara ett alternativ men jag gillar inte hörnen och jag vill ofta köra med svart ram.

Jag gillar kameror med skorsten då jag mest plåtar i midjehöjd.

Ja en Diana har jag med som resekamera. Jag gör mest surfresor till soliga färgglada länder och då passar den perfekt ihop med portra!
 

Jimfear

Aktiv medlem
Jag gjorde för snart ett år sedan slag i saken och skaffade mig en kvalitétsmellanformatare, den har varit uppe i fråden tidigare, men mer om det länge ned.

Innan dess fotade jag en del med en annan kamera som annan kamera som har varit uppe i tråden, en original Lubitel. Ganska misshandlad, sprucken, tejpad, och med ljusläckage, lite som dagens Lomo/Holga kameror med andra ord.

http://dl.dropbox.com/u/29027435/Forum/_IGP3896.jpg


Ett år hittade jag en pocketkamera på ett lopptorg. Det var en Contessa-Nettel Cocarette, från någon gång runt 1919-1926. Denna kamera är väldigt trevlig att bära omkring eller se på, men att fota med den är inte lika kul. Det är snudd på omöjligt att hitta rätt fokus, och råkar man göra det är tyvärr objektivet så dåligt att det knappt märks.

http://dl.dropbox.com/u/29027435/Forum/_IGP3888.jpg


Så kommer vi då till kvalitétsmellanformataren jag pratade om i början. Redan innan jag kände till dess existens drömde jag om att få storformatets rörelser för objektivet, men med mellanformat. Det tog därför inte lång tid från det att jag upptäckt Fujis GX680 tills dess att jag hade skaffat densamma. Den är, förvånansvärt stor... jag hade tittat på bilder men då jag fick se den i verkligheten kunde jag inte annat än le. Här är en bild som är ett försök att visa den relativa storleken jämfört med en normal SLR från 80-talet, en Pentax LX.

http://dl.dropbox.com/u/29027435/Forum/_IGP1244.jpg

Objektiven har för det mesta 92mm [!!] filtergänga, och kameran väger i fotoklart skick alltid över 4kg. Men oj vilken maskin! Fantastiskt att ha möjligheterna som rörelser i objektivet ger.

http://dl.dropbox.com/u/29027435/Forum/_IGP3900.jpg

Porträtt, 210mm f/5.6, på största bländare.
http://dl.dropbox.com/u/29027435/Forum/scan2044.jpg
 

wilper

Aktiv medlem
I mellanformat så har det blivit att jag använder en Empire Junior mest. Det är en gammal leksakskamera inte helt olik Holga. Det blir ganska avslappnat fotograferande med den, speciellt om jag trycker ner en rulle 135-film i den. http://photofying.files.wordpress.com/2013/02/r56s4_science_park.png

Då kontrollen över reslutatet är rätt begränsad på den kameran har jag dock skaffat en med lite fler möjligheter att ställa in slutare och fokusering, en Rapid Omega 100. Men den har jag bara tagit en testrulle med än så länge, http://photofying.files.wordpress.com/2013/03/r59s3_meeting.png

För att kunna vara med på Pinhole Photography Day i april har jag skaffat en enkel hålkamera från Holga också, http://photofying.files.wordpress.com/2013/02/r49_table.png

Sedan har jag två bälgkameror också, men de går bara ner till f6.3 så de har varit luriga att handhålla nu under vinterkvällarna. När sommaren kommer blir det nog att plocka fram och plåta lite med någon av dem.
 
ANNONS