OBS: denna grupp är markerad som inaktiv. Gruppvärden kan aktivera den igen genom att redigera inställningarna.

Gruppbeskrivning

Välkommen till gruppen för dokumentära barnbilder. Bilderna visar en händelse i ett barns liv.

En tanke ni kan tänka på när ni lägger upp bilder är vilken historia ni vill berätta med bilden utan att skriva den med ord. Försök berätta något med bilderna. Om berättelsen handlar om ett barn som tittar på din kamera är det troligtvis en porträttbild. Tänk på det när ni fotograferar era barn. Dessutom är det så mycket roligare att titta på bilder som säger något och som har ett innehåll mer än bara ett ansikte. Ett tips är att inte störa leken eller att ropa barnet. Följ bara efter som en åskådare eller som en naturfotograf som försöker fotografera skygga djur.

Diskutera gärna på klotterplanket om hur du har tänkt att fota dina fartfyllda eller stillsamma dokumentära barnbilder.

Meddelanden från gruppvärden

Rapportera
PerFogelberg
för 9 år sedan sedan


Fota mer barnbilder med fart!
Hej alla gruppmedlemmar.

Som många kanske har märkt har fotosidan gjort det möjligt att skapa nya grupper för varje specialintresse. Detta gör det möjligt att fokusera mer på gruppens inriktning i stället för att vara en bred grupp för alla sorts barnbilder.

Redan från starten har denna grupp försökt samla alla dokumentära barnbilder som har en historia att berätta. Nu när porträttbilder och allmänna bilder har fått egna grupper är tanken att den här gruppen ska inrikta sig på berättande bilder med fart i.

Som ni kanske har märkt så har jag inte varit stenhård med att gallra bland bilderna. Porträttbilder med det lilla extra har fått stanna medan jag har gallrat bort bilder som är svårkommenterade eller inte berättar så mycket för andra än de som känner barnet på bilden.

Med de nya grupperna känner jag att mycket frustration försvinner från fotografer som vill publicera bilder som inte passar in i just den här gruppen. Det svåra jobbet som gruppvärd har varit att gallra bland bilderna så bildurvalet har blivit sevärt samtidigt som jag inte vill göra någon ledsen eller trampa på tårna. Jag tror att allt för mycket intetsägande bilder gör gruppen ointressant i längden.

nu hoppas jag på att få höra vad ni har för tankar om denna grupps framtid.

/Per

Om den här gruppen

Gruppvärd: PerFogelberg
Antal medlemmar: 558
Bilder: 5129 (11 okommenterade)
Kommentarer: 20047 (snitt 3.91 st per bild)
Typ: Ansökan krävs