OBS: denna grupp är markerad som inaktiv. Gruppvärden kan aktivera den igen genom att redigera inställningarna.

Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
1 2 3 ... 9 Nästa 
Rapportera
kataholm
för 5 år sedan sedan


Utställning pågår i Fjärås, Halland mellan 1-28 augusti. Vi är sex meldemmar ur Biofoto väst som visar bilder på Naturum. - Välkomna!
Katarina
Rapportera
Kåsebergasven
för 7 år sedan sedan


Hej Biofussingar. Tack för en trevlig dag vid Hallamölla. Någon tyckte den kanske var mindre trevlig eftersom någon blivit av med ett motljusskydd. Lugn . Det finns hemma hos mig. Efter Christinehof åkte jag tillbaka till Hallamölla för att försöka få fler foto på strömstararna. Jag lyckades inte men hittade stället ett Tamron HA007motljusskydd - Som sagt det finns att hämta hos mig i Kåseberga . Med vänlig hälsning Sven Svensson
Rapportera
Kerstin Magneson
för 7 år sedan sedan


Kan alla bilder, som läggs in i poolen, vara anonyma
(utan fotografens namn) i tre eller fem dygn? Man ska
kunna kommentera bilder, utan att veta vem fotografen är.
Efter denna tid poppar fotografens namn automatiskt upp
under bilden
Kanske kan detta minska ryggdunkandet. Är det möjligt
att genomföra förslaget? Och finns det intresse?
Rapportera
Kåsebergasven
för 7 år sedan sedan

Jag tycker det låter som en väldigt god ide. Med vänlig hälsning Sven
Rapportera
Lennart Johanzon/BF
för 7 år sedan sedan

Det har väl varit uppe på fotosidan som helhet att göra så men inte kommit vidare. Iden är bra men jag vet inte om det går att genomföra, kanske mycket jobb. Tyvärr är flödet stort och bilder försvinner snabbt, kanske maximera uppladdning per vecka. Ryggdunkandet har alltid varit här på Fs i omgångar och folk har lagt av men det blir det var man än har sådant. Går det att lösa som du skriver Kerstin kan det vara värt ett försök.
Rapportera
Kåsebergasven
för 7 år sedan sedan


Hej Biofotar. Ja det där med kommentarer. Självklart vill man ju ha uppmärksamhet kring ens bild speciellt om man tycker man lyckats väl. Men man orkar liksom inte med alla bilder Det finns ju fruktansvärt mycket och ryggdunkandet tillför inget . Det känns ju lite knäppt att om man fått en positiv respons från nån och sedan skall gå in och hitta nån bild från kommentatören (eller vad det heter) och ger en massa kritik tillbaka även om den är konstruktiv. Jag har en liten ide om hur man skulle kunna få igång nåt utan att trampa nån på tårna och där alla kan lära sig nåt. Gör följande: Ansvarig väljer ut en "dagens kritikbild" ( kan vara en bra bild eller en dålig bild, och till denna kan alla (måste inte) framföra kritik positiv,konstruktiv eller negativ men absolut inte typ" fin bild" eller "skitbild" eftersom detta endast är en betraktares åsikt och som inte tillför nåt alls. I tidningen Fotosidan har man ju nåt liknande där några fotografer ger kritik på en bild. Vad säger ni?
Rapportera
Carpe H Diem
för 7 år sedan sedan


Jag tackar för den tid som varit och önskar alla lycka till i fortsättningen,, Med vänlig hälsning Lollo Brandt
Rapportera
eldgja
för 7 år sedan sedan


Jag "aktiverade" mig lite mer här med början för något år sen med att sända in och själv kommentera en hel del bilder i tron att här skulle man kunna få konstruktiva kommentarer. Men jag har blivit ordentligt besviken. Det är sällan man får en kommentar och de bildmotiv som kommenteras är nästan uteslutande fågelbilder eller närbilder på däggdjur. Övriga typer av naturmotiv, t.ex växter, landskap, vatten, macro, "kreativt" etc negligeras för det mesta. Och eftersom jag inte är fågelfotograf så finns inget för mig att hämta här. Jag har alltså i stort sett slutat att bidra med bilder eller kommentarer och har tagit "time-out" från detta forum tills vidare./Elisabeth
Rapportera
jouko arvonen
för 7 år sedan sedan

det var tråkigt att höra. men det blir väl vissa dominerande mönster när saker och ting får gå som de vill. Mångfalden borde uppmuntras på olika sätt. Fåglarna borde vara för sig själv och rovdjuren för sig själv osv
Rapportera
Lennart Johanzon/BF
för 7 år sedan sedan


Jag testade med en bild i går,inga komentarer. Tycker det är skrämmande dåligt intresse här numera. tog bort alla mina bilder förra året. Vi var några som körde hårt för att hålla kommentarerna uppe för några år sedan, men det blev inte bättre. Trist att det blivit så likadant att inte heller komentera utanför BF så jävla duktiga är vi inte./lennart
Rapportera
frwe
för 7 år sedan sedan


Det finns många okommenterade bilder i poolen och jag skall inte som i andra pooler tjata om att vi skall kommentera allt utan jag nöjer mig med att konstatera att det är mycket hög klass på många av de okommenterade. Är det så att vi är mätta på fina bilder eller är vi helt enkelt väldigt duktiga på att bara kommentera där vi tycker det är nödvändigt med förbättringar eller där vi kan komma med andra förslag och inte bara ryggdunkningar? Nja, det är ju alltid roligt med litet reaktioner på det man lägger ut och det kan vara önskvärt med litet mer drag och aktivitet i poolen? /Frode
Rapportera
harpan
för 7 år sedan sedan


Hej! Jag gick med i BioFoto för jag tänkte att här ska man väl kunna få bra och konstruktiva kommentarer. Men oj vad jag har blivit besviken. Inte bara att jag inte fått många kommentarer på mina bilder det gäller andras också, en del kanonbilder som nästan ingen orkar säga ens ett "bra" till. Jag har ju sett att här finns en del fotografer som tidigare i andra pooler kommenterade många bilder och även själv la ut många bilder men som nu gör varken det ena eller det andra. Har dom gått och blivit för "stora", eller? Kan det bli bättre eller ska jag bara ta och sluta mitt medlemskap? Säg nu bara inte att det kan bara jag själv bestämma, för det vet jag.
Rapportera
photoman
för 7 år sedan sedan

Hej Harald och Frode.
Det är nog tyvärr som Frode säger, det är för många ställen att vara på och
Fotosidan är inte det allra smidigaste att använda.
Jag har startat BioFoto gruppen på Fotosidan och försökte med alla medel
att hålla liv i den men det var svårt och även där blev det kommentar grupper
som bara dunkade på varandra. Vi håller på i styrelsen och ser över vad som skulle vara det bästa internett köret för BioFotos medlemmar.
Hemsidan har vi försökt förbätra i omgångar och den är väl så bra den kan just nu. Facebook och bloggar har tagit över det mesta ( BioFoto Gävle-Dala
som jag sköter kör det mesta i en Facebook grupp ca. 70 medlemmar just nu. Det känns som att människorna använder det som är bäst,enklast och effektivast och det är Fcebook utan tvekan.
Mycket bra att Frode har tagit tag i BioFoto Väst hoppas att allt kommer att fyta på och att Harald blir kvar och hjälper till så att väst medlemmar får valuta för medlemskapet.
Ha en bra höst hälsar " Ylle" som startade BioFoto i Sverige.
Rapportera
frwe
för 7 år sedan sedan

Hej Harald. Jag kan bara svara för mig själv men jag tror det blir för många ställen att hålla ordning på och eventuellt kommentera. Jag känner flera i Biofoto som har blivit trötta på Fotosidan, för mycket ryggdunkningar och för litet konstruktiv kritik. Många har egna bloggar och websidor och jag kan också konstatera att det är ganska mycket bilder som läggs ut på Facebook i olika grupper. Det finns också flera internationella forum där bilder presenteras. Vi har ju också biofoto.se däe det också är ganska dött vad gäller att lägga ut bilder och att kommentera.

Vi får väl ta oss i kragen allihop. Själv lägger jag ut mest bilder under Vilda djur och fåglar men det blir mycket ryggdunkande där också, det är, tror jag, mest de bästa bilderna som får kommentarer.

Om vi rycker upp oss allihop och lägger ut bilder i vår pool och även verkligen försöker kommentera både bra och dåligt så kanske? Jag börjar själv med att lägga ut några och kommentera så får vi se vad som händer.

Skall förresten ha styrelsemöte för Biofoto väst i morgon, jag tar med mig frågan. /Frode
/Frode
Rapportera
Mats Axell/BF
för 8 år sedan sedan


Årsmöte 2013 Biofoto Sverige

Härmed kallas till årsmöte med Biofoto Sverige lördag 16 mars kl 13.00.
Plats: Naturens teater, Rånnesta vid sjön Tysslingen

Läs mer på vår hemsida biofoto.se
Rapportera
Henrik Pettersson
för 8 år sedan sedan


Hej o tack för mej !

Jag väljer att inte förlänga mitt medlemskap i BIO-foto 2013. Så tack alla duktiga Bio-fotingar för den här tiden.

mvh// Hp
Rapportera
Curt L
för 8 år sedan sedan

Hej Henrik,
tack för den här tiden, tråkigt att du lämnar oss. Ge gärna feedback om det är något du är missnöjd med, så att vi i styrelsen kan få tips på förbättringsmöjligheter.
//Curt
Rapportera
Bacon1
för 8 år sedan sedan


God Jul till er alla i biofotogruppen !
// Mikael
Rapportera
mattegais
för 9 år sedan sedan


Hej på er! Trevligt att va med i detta fina sällskap,ska med stort nöje ta del av alla vackra bilder! Mvh Mats
Rapportera
Carpe H Diem
för 9 år sedan sedan


Bankgironummer? adress till Hallandsgruppen? Summa? så kommer pengarna strax,,MVH Lollo
Rapportera
Marianne Bengtsson Rosander
för 9 år sedan sedan

Lollo. Vad jag förstått så betalar man till Biofoto.Kolla dersa hemsida så har du gironummer och summa. Sen ansluter du till den grupp som känns bäst själv.
// Marianne
Rapportera
Mats Axell/BF
för 9 år sedan sedan


Årsmöte BioFoto Sverige 2012
Läs mer här:
http://biofoto.se/node/884
Rapportera
Mats Axell/BF
för 9 år sedan sedan


Hej
Inför det kommande året så vill vi i styrelsen få in medlemmarnas synpunkter på vår verksamhet.

Gå till vår hemsida och ge oss dina kommentarer och synpunkter.
http://biofoto.se/node/854

MVH
Styrelsen g.m. Mats
Rapportera
Carpe H Diem
för 9 år sedan sedan

Kanske skulle det välkomnas med lite synpunkter här oxå, eller?
Rapportera
mattias70
för 9 år sedan sedan


En nästan identisk diskussion pågår i gruppen "Växter, insekter och detaljer" och jag har där skrivit lite om hur jag ser på det där med kommenterande och bilder som ej är kommenterade i grupper etc. Upprepar mig inte här utan hänvisar dit om nån är intresserad av min åsikt.
Håller för övrigt med med Ewa i det hon säger.
Rapportera
ewachris
för 9 år sedan sedan


Känner mig lite tveksam till detta att alla bilder måste kommenteras....Visst är det trevligt med respons, men personligen har jag svårt att kommentera en bild som jag inget känner för. Jag vill heller inte ta emot kommentarer som inte är ärligt menade. Hellre en kommentar med bra kritik - och då menar jag BRA (inte enbart beröm alltså) kritik utan några påhopp och nedtryckningar - än bara berömmande ord. Gärna förslag på förändringar, saker att tänka på en annan gång osv. Sedan är det ju inte säkert att den som tar emot kommentaren håller med. Alla måste ju få ha sin syn på verksamheten liksom.... Tycker man bilden är bra som den är, måste man ju faktiskt få säga det också..... Så tycker jag. Lite tankar rakt ur huvet bara,,,, //Ewa
Rapportera
Lars Jn
för 9 år sedan sedan


Christer skrev för några veckor sen att det var en bild på förstasidan som var okommenterad. I skrivande stund är det ingen. Ett annat sätt att se det är däremot att det just nu finns totalt 73 okommenterade bilder. det tycker jag är lite tråkigt. Har själv en längre tid varit lite dålig med aktiviteten, men eftersom jag lagt in en del nytt på min sida försöker jag komma igång med kommenterandet själv också.
Tar vi ett ryck nu och kommenterar några bilder ska vi kunna beta av de 73 bilderna. Nån som hänger på?
Rapportera
Marianne Bengtsson Rosander
för 9 år sedan sedan

Jag hänger på. Tar 10.
Utmanar fler att ta 10 så är vi snar nere i 0
Rapportera
västkustfågel
för 9 år sedan sedan


Om någon orkar och är intresserad så har jag samlat alla mina bilder från resan till Finland i albumet"Björn och Vargsafari i Finland" och det är sjuttio bilder och en hel del närbilder på Björn som inte ligger i någon pool. Har lagt in bilder från resan i ett och ett halft år så det börjar bli tomt med bilder med kvalitet, ha det så gott.
1 2 3 ... 9 Nästa 
ANNONS