Annons

Gruppbeskrivning

Välkommen till gatufotografins tidlösa värld!


Poolregler:


Gatufoto skildrar livet i det offentliga rummet.

Stämmer överens med mångas känsla av vad som är gatufoto och utan att bli teknisk eller specifik. Bilderna bör innehålla för dig okända människor och är aldrig arrangerade.
Det innebär att bilder tagna på turister på en badstrand och bilder tagna i parker omfattas, men inte bilder tagna i någons hem.
Spår av människor kan tillåtas, skuggor och speglingar där en person kan uppfattas i bilden. Platser där vi kan uppfatta att en person nyligen lämnat platsen. Bild på djur måste kännas urban.

Bildbehandlingen får förstärka bildens uttryck, men inte vara manipulativ. Att lägga till eller ta bort element i bilden är därför inte tillåtet annat än genom beskärning. Därför tillåter vi heller inte vattenstämplar eller signaturer i bilden. Exempel på godkänd bildbehandling är att göra bilden svartvit, mörka ner eller ljusa upp partier samt justera kontrast och färg.

I gatufotogruppen publicerar vi bilder i den här andan.

Renodlade porträtt-, arkitektur, dokumentär-, barn-, djur-, landskaps- och naturbilder hör alltså hemma i sina respektive grupper.

Regler för bilder och kommentarer:
http://www.fotosidan.se/cldoc/rules-gallery.htm
Meddelanden från gruppvärden

Anders Eriksson
för 5 år sedan sedan


Decemberutmaningen - ryggbilder!
Nu har jag dragit igång min första utmaning, som handlar om ryggbilder. Ni som vill deltaga i utmaningen hittar den här: http://www.fotosidan.se/groups/gatufoto/challenge/view.htm?ID=26135

Jag ska försöka skapa en utmaning i månaden, och har ni förslag och synpunkter på ämnet och annat är det lämpligt att ta det i forumet: www.fotosidan.se/forum/showthread.php?p=2149265#post2149265

Om den här gruppen

Gruppvärd: Frekeman, tezmon
Antal medlemmar: 1724
Bilder: 25659 (451 okommenterade)
Kommentarer: 111608 (snitt 4.35 st per bild)
Typ: Ansökan krävs
ANNONS