Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
1 2 3 ... 12 Nästa 
Rapportera
pojen
för 7 månader sedan sedan


Önskar alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
// P-O
Rapportera
Ernstzon
för 7 månader sedan sedan


Så här i slutet av detta mycket märkliga " Pandemiår " vill jag bara berätta att jag lagt ned en massa energi på att ordna mina bilder i de stora och omfattande albumen GAMLA KVARNAR OCH MÖLLOR samt KYRKOR JAG BESÖKT i alfabetisk ordning. Detta både för att jag och framförallt ni ska kunna hitta lättare. Alla rubriker är skrivna med versaler. När det gäller kvarnalbumet, så har jag tagit bort alla industrimiljöer och lagt dessa i separata album..
Som alltid välkommen på en rundtur i mitt BILDSKAFFERI. Vi hörs Ewerth
Rapportera
blj
blj
för 7 månader sedan sedan

Bra jobbad Ewerth! Får kolla hur det ser ut blir lättare att hitta kvarnalbumet är stort. /blj
Rapportera
Helene K
för 9 månader sedan sedan


På SVT Forum i programmet "Politik i bokhyllan" berättar journalisten Fredrik Kullberg om sin bok "Kriget mot skönheten" (förfulningen av Sverige). En reportageresa genom Sverige, från norr till söder, han undersöker hur rivningar och nybyggen påverkat landsbygd och städer. Han möter politiker och frågar om de tar hänsyn till kulturhistoriska miljöer vid beslut om nya byggprojekt.

– Det rivs oerhört mycket. Man trodde kanske att den här stora rivningsvågen var över med rekordåren och 70-talet, men så är det absolut inte. Bara sedan 2002 har till exempel Trafikverket rivit nästan tusen gamla, ofta kulturhistoriskt intressanta, järnvägsbyggnader från 1800-talet och framåt, alltså ett helt järnvägsarv som bara sopats undan.

(Tror man kan hitta programmet på SVTplay)
Rapportera
Ann-Marie Andersson
för 9 månader sedan sedan

Tack för tipset, Helene! Jag såg intervjun nu och har reserverat boken på biblioteket. Fint att se och läsa om detta, vi som beundrar och fotar gamla miljöer. Det känns som att vi gör nytta när vi dokumenterar i alla fall. Hälsn. Ann-Marie
Rapportera
blj
blj
för 9 månader sedan sedan

Hej alla! Jag har lyssnad och sett programmet nyss efter Helens intressanta tips det tar 15 min och
Niklas Ekdal är bra att leda intervjun.
Trafikverket fick i uppdrag 2012 av regeringen att riva järnvägsbyggnader som ej användes.
Bara här i Norrbotten var det drygt 20 byggnader som skulle rivas.
mvh /Bo-Lennart!
Rapportera
Canalog
för 9 månader sedan sedan

Tack för din bra och viktiga information...det hade jag ingen aning om att Trafikverket har så dålig känsla för att bevara kulturhistoriskt intressanta, järnvägsbyggnader från 1800-talet och framåt...

Men å andra sidan är jag inte förvånad. Pengarna tryter - dom har ju inte ens skött järnvägsunderhållet av spår och lok & vagnar ens på miniminivå...

Bra inlägg, Helene!!
mvh
/B
Rapportera
Canalog
för ett år sedan sedan


Hej där alla medlemmar!

Är det någon i gruppen som kan lite om gamla 50-tals jänkare...

Min farsa hade en Plymouth, 4 dörrars pistage-grön (original-lack) med jättefenorna under bara en vecka på sent 50-tal eller tidigt 60-tal,
se texten under min bild här på Fs, nyinlagd:
”Fire and Fury”
se länken nedan, och läs min info under bilden....

https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3762787.htm

Jag tycker mig minnas att den bestämt var 4dörrars, hel soffa fram och bak - kunde det ha varit modellen ” Fury” eller troligen nån annan modell?
(Kanske den t o m finns kvar i Sverige, och bra skick? Reg nr med bokstaven Zxxxx då)
/B
Rapportera
Ernstzon
för ett år sedan sedan


I dag har jag laddat ned den 1000:de bilden i mitt album GAMLA KVARNAR OCH INDUSTRIMILJÖER,
det är kulturhistoria för de som är intresserade och jag har info samt texter till alla bilder som jag lyckats få tag på
bra info att delge intresserade. Flera intressanta livshistorier från vattenkvarnarna m.m. Jag har hållit på med detta album i ca 10 år. Jag håller kontinuerligt på med att uppdatera och ta nya bilder för att se platsens utveckling, skick osv. Många nya bilder i år 2020. HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN till mitt Bildskafferi.
Rapportera
Canalog
för ett år sedan sedan

Hej Ewerth

Du har många bilder här på fotosidan varav många är bra och har intressanta texter...men det är svårt att hitta bland alla dina många bilder och album, så om du vill referera till någon av dina tidigare inlagda bilder, lägg in en direktlänk dit i i texten under den aktuella bilden!

Det skulle underlätta mycket för andra medlemmar och intresserade!
mvh
/B
Rapportera
blj
blj
för ett år sedan sedan

Hej ! Bra jobbat Ewerth!
Rapportera
fotoknäppen
för ett år sedan sedan


Hej igen Everth!

Där har du nog svaret... Är man alltid inloggad, så bryter Hemsidan man är inkopplad på då och då för att kolla så man inte är en robot i olaga ärenden. En säkerhetsfunktion som har börjat tillämpas av fler o fler leverantörer för att säkerställa att som sagt... det inte är nån som försöker använda robot eller lyckats hacka sig in!

GOD FORTSÄTTNING!

Chrille
Rapportera
blj
blj
för ett år sedan sedan


Hej,du kanske har loggat ut av misstag ,spara lösenordet när du loggar in.
Rapportera
Ernstzon
för ett år sedan sedan

Nej jag var fortfarande medlem på Fs. Jag är ALLTID online !
Ewerth
Rapportera
Ernstzon
för ett år sedan sedan


Vad händer ?
Helt plötsligt måste jag LOGGA IN för att kommentera i denna grupp, eller lägga in bilder.
Har ni andra drabbats av samma fel ??
Mvh Ewerth
Rapportera
fotoknäppen
för ett år sedan sedan

Hej Ewerth, God Fortsättning!

Jo ibland, särskilt om jag varit "inaktiv" ett tag! Troligen nån kontrollfunktion som slår till om man "sällan" tar sig ut på nätet dvs. den här hemsidan! Liknande funktioner finns i bl.a. e-postprogram, o andra säkra sidor.

Ha det !

Chrille
Rapportera
Helene K
för ett år sedan sedan

Nej, det har inte drabbat mig !
Rapportera
Ernstzon
för ett år sedan sedan


Jättefint reportage med härliga bilder från Jamtli 1971. Jag kommer så väl ihåg
sjömansbyxorna som var vida nedtill. Kanske snart dax igen för det modet.
En som nyss kommit hem
Hälsningar Ewerth
Rapportera
Ernstzon
för 2 år sedan sedan


INNAN ÅRET ÄR SLUT !
För 130 år sedan 1888 tog den amerikanske uppfinnaren George Eastman patent på en kamera som använde rullfilm. Samtidigt registrerade han sitt världsberömda varumärke KODAK. Jag har haft förmånen att ha besökt hans fantastiska villa och hem George Eastman House i Rochester.NY och även KODAK PARK den största av hans fabriker med flera. Vid mitt besök hade KODAK 160.000 anställda över hela världen i dag är det bara en spillra kvar av KODAK. Ändå var man först med det digitala, men vad hände med resten ( filmtillverkningen och de enkla kamerorna ) samma stålbad som bilindustrin står inför nu när elbilarna kommer att ta över. Ingen mer behöver tillverka motorer, växellådor och alla andra komponenter en vanlig bil har.
Världen är föränderlig det vet jag som strävar på med att dokumentera de gamla vattenkvarnarna och alla
järnbruk och annan industri som drevs av vattenkraft och som blev omodern när elektriciteten kom och nu ska samma elektricitet driva våra bilar också.
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR önskar Ewerth
Rapportera
Ernstzon
för 2 år sedan sedan


Hej på er alla medlemmar i denna grupp. Jag vill med dessa rader än en gång påminna om att det skulle vara bra med lite större aktivitet i denna grupp här på Fs. Vi är några få som lägger in bilder och kommenterar bilder, men var är ni andra som säkert har en massa runtomkring er som kunde vara värt att fästa på sensorn och visa oss andra. Hur man än ser det här med bilder så är fortfarande DET MESTA OGJORT. Jag har ju GAMLA KVARNAR som ett specialområde som jag hållit på med i ca 10 år. Jag har under resans gång många gånger tänkt att nu hittar jag nog inga fler, men det finns fortfarande kvar så många så att jag inte kommer att bli arbetslös i första taget.
Vad som har hindrat mej är sjukdomar och sista två åren svåra ryggproblem, men jag ger inte upp för det, även om jag haft svackor sista tiden. Jag jobbar på så gott jag kan.
HJÄRTLIGT VÄLKOMNA MED BILDER I GRUPPEN och med dessa rader vill jag önska
ER ALLA En riktigt god och fridfull jul och ett Gott nytt 2019 Ewerth Franzén
Rapportera
Ernstzon
för 3 år sedan sedan


Jag önskar er alla på FOTOSIDAN en riktigt GLAD MIDSOMMARHELG 2018.
Vid tangentbordet Ewerth
Rapportera
Canalog
för 3 år sedan sedan


Friluftsmuseet Jamtli i Östersund, och deras aktivitet varje sommar "Historieland" är ju en veritabel guldgruva m a p fotomotiv för denna grupp...

Jag har flera bilder från Jamtli här på FS, tagna vid olika tillfällen. Närhelst jag har brist på fotomotiv och/eller inspiration, kan jag ju alltid bege mig till Jamtli, ca 3km bara hemifrån mig. Och lågsäsong (hela året utom juli-aug) är det ju också fritt inträde till området - högsäsong tyvärr dyra 270:-/pers, vuxen

Även Jamtlis bildarkiv (lätt tillgängligt för alla på internet - googla!) är intressant och spännande!

Skansen Sthlm och Murberget Härnösand torde väl vara lika "rika" inspirations-/motivkällor som Jamtli?
Vore intressant att höra från er andra!
/B
Rapportera
Ernstzon
för 4 år sedan sedan


Så synd att aktiviteten är så låg här. Vet alla att man kan gå in och titta på alla medlemmars tidigare inlagda bilder här ( om man känner att man missat något )
samt se lite statistik mm. Klart intressant läsning. Klicka på om och sedan medlemmar, så kommer sidan upp med alla medlemmar.

HA EN FIN VALBORG hälsar Ewerth
Rapportera
Ernstzon
för 4 år sedan sedan


Hur kan detta vara möjligt att man inte får lägga in de bilder man vill här. Mycket tråkigt att höra och vem bestämmer detta, vi har ju ingen gruppvärd här.
HA DET FINT ALLA hälsar Ewerth
Rapportera
blj
blj
för 4 år sedan sedan

Hej! Det är en öppen grupp numera, verkar
konstigt att det är så utan förklaring varför
bilden blir stoppat.
Rapportera
fotoknäppen
för 4 år sedan sedan


Visserligen har jag en ovana/vana att kommentera bilder i största allmänhet, inte bara i denna grupp, där jag är medlem sen länge, men vem bestämmer hur många kommentarer man får göra? Kan det va så att eftersom gruppen en gång i världen var en sluten grupp med ansökningsförfarande, som senare i avsaknad av gruppledare öppnades med hjälp av FS administration nu strular med möjligheten att kunna lägga in bilder? Har du Stefan rätt att kommentera o är medlem i FS, så borde ju inget hinder uppstå. Kanske Ewerth som är driven i såna frågor kan lösa detta? Själv är jag just nu lite dålig på att lägga in bilder. Pga. klimatet är jag inte ute speciellt mycket, men när solen o värmen kommer, så blommar nog även jag en gammal gubbe upp o vill trycka på kameraknapparna igen.Med vänlig hälsning. Chrille
Rapportera
Ernstzon
för 4 år sedan sedan


Allt verkar ha avstannat här vilket är mycket tråkigt.
Snälla ni lägg in bilder igen, det finns ju hur mycket som
helst att avbilda.
VI HÖRS Ewerth
Rapportera
JeannaQ
för 3 år sedan sedan

Hej Ewerth.
kul att du engagerar dig!
Jag ska lägga in någon bild här, från historiskt museum på
Erik Anders -gården i Hälsingland, nu när jag vet att sådana
museala bilder är tillåtet här. Visste inte det.

Ha det bäst önskar Jeanna
Rapportera
Stefanity
för 4 år sedan sedan

Jag har massor med bilder som skulle passa här men fick inte lägga upp nån bild eftersom jag hade kommenterat för lite.
Rapportera
Ann-Marie Andersson
för 4 år sedan sedan

Hej på er alla! Jag har läst här på planket att det varit låg aktivitet men det ser ut som den tar fart nu igen. Själv har jag varit uppslukad av en annan resa bakåt i tiden. Jag har prövat att släktforska lite. Fantastiskt spännande. Det är intressant både personligt och allmänt. Tänk bara när jag läste att en av släktingarna hade arbetat som dräng på en kvarn. "Landet som en gång var" är en bra rubrik och kan innefatta mycket. Nu lovar jag att lägga in bilder här igen. Glada hälsningar från Ann-Marie
Rapportera
blj
blj
för 4 år sedan sedan

Hej! Det är lite aktivitet och bara några få som lägger
in bilder,nu blir vinterljuset bättre hoppas det blir fart
igen. Hälsingar // Bo-Lennart"
Rapportera
Helene K
för 4 år sedan sedan

Ja du har rätt Ewerth, själv har jag inte haft någon inspiration att fota sista tiden, men hoppas bättra mig ... bra att du påminner för visst är det tråkigt att det inte händer något här. Men det har varit stilla tidigare och brukar komma igång, hoppas det gör så även denna gång !
Hälsningar Helene
Rapportera
Kambrium
för 4 år sedan sedan


Jag önskar alla ett gott nytt fotoår 2017 !!!

MVH; Mike
Rapportera
Canalog
för 4 år sedan sedan


Är det ingen som har en bra bild på en "packmoppe" från tidigt 60-tal. På mitt första jobb, Wisenska Bokhandeln i Östersund var mitt jobb att köra ut böcker mm på flakmoppen deras - min lön 1963 var f.ö. Kr 3,50 l timmen!
/ B
Rapportera
fotoknäppen
för 5 år sedan sedan


Ha en god fortsättning på Midsommaren, önskar jag er alla! Hälsningar Chrille
1 2 3 ... 12 Nästa 
ANNONS