Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: pellesfoto
Ålder: 72 år
Bor: Sävedalen, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1962
Medlem sedan: 2023-10-28
Senast inloggad: 2024-04-27 13:22

Har fotograferat sedan jag var 10 år. Under den analoga perioden blev det mycket diapositiv och en del svartvitt med tillhörande mörkrumsarbete. Efter några år med rullfilm 127 (4x4 cm) och därefter en Edixa småbildskamera köpte jag 1967 en Pentax Spotmatic med standardoptik Super Takumar 55 f1.8 och kort tele Soligor 135 f3.5 Denna utrustning har följt mig ända in i den digitala eran som för mig började för drygt 20 år sedan.

De första 20 digitala åren har jag tillbringat som semester- och familjefotograf med diverse olika kompaktkameror och mobiltelefoner. Efter pensioneringen har jag nu lyft upp fotografering till hobbynivå igen och startade med att digitalisera hela mitt analoga arkiv. Har nu drygt 30 k bilder och 2 k filmklipp i mitt digitala arkiv.

Sedan drygt 2 år har jag en Nikon Z50 spegellös systemkamera med några olika objektiv och har åter börjat ta bilder med ambitioner ;-) Optiken från min analoga Pentax-period kan jag glädjande nog fortfarande använda eftersom jag har hittat en adapter från Pentax M42 till Nikon Z. Även med digital kamera tycker jag den gamla 60-taloptiken fungerar bra och ger en mjuk och fin bildkänsla.

Som medlem på fotosidan.se hoppas jag kunna få inspiration av alla duktiga fotografer som finns här samt kunna dela med mig av en del egna bilder från förr och nu som jag själv tycker är fina och som kanske kan inspirera någon annan.

Medlem i grupperna



 
Djur i natur
Vanligt
74 bilder
Gatufoto
Vanligt
50 bilder
Stadslandskap
Vanligt
4 bilder
Landskap
Vanligt
31 bilder
Natur
Vanligt
34 bilder
Växter
Vanligt
11 bilder
Porträtt
Vanligt
11 bilder
DIverse
Vanligt
30 bilder
Skannade diabilder
Vanligt
10 bilder
Tidiga bilder
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS