Annons

Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
1 2 3 ... 11 Nästa 
gatosi
för 4 år sedan sedan


En svag punkt med just denna pool är nog att motivområdet är begränsat per definition. Det leder till att ganska många bilder kan se ganska likartade ut. Om man känner att man redan har sett en viss typ av bild många gånger så blir man mindre benägen att kommentera den som om den vore den första.
Jag tror att det då bara finns två lösningar. Antingen kommer det fler bilder där fotografen har bemödat sig att försöka hitta nya vinklar, eller så dammar man av FS:s verktyg "kollektioner" så man snarare berättar någonting om en viss plats i stället för att visa en enda snygg bild som man hade kunnat ta på tusen olika ställen. Men kollektioner är ett ganska trubbigt sätt att visa sina bilder på, tycker jag. En bildpool är inte så lämplig för det överhuvudtaget, eftersom det ändå inte kan visas mer än en bild i taget. Så jag förstår om folk hellre bloggar.
BEN123
för 4 år sedan sedan


Allting är under förändring så även grupperna i FS och FS som bildsajt. Konkurrensen från andra bildsajter tränger sig på. Trenden är nog så att man vill bara visa sina bilder och kanske få ett gillande utan någon kommentar. Skriva kommentarer och svara på dem tar en hel del tid, så därför är bildsajter där man bara visar sin bild trendigt.

Själv är jag motvillig att peka finger på andras bilder, vill man uttrycka sin bild på ett visst sätt så ska man få göra det utan en massa påpekande. Jag tror att man själv vill forma sin bildstil och det gör man förr eller senare om man fotograferar regelbundet. Att komma med hårda fördömanden kan snarare hämma utvecklingen hos fotografen. Jag vill se att FS har en gilla/ogilla knapp på bilder utan att vara tvungen att skriva kommentarer, det kanske kan lyfta FS från en avklingande tillvaro och öka bildflödet.
Fred Morgan
för 4 år sedan sedan

Hej, några korta synpunkter i denna fråga.
Jag anser att:

1 en hög produktion av bilder gynnar kvaliteten - åtminstone på sikt. Utan en stor produktion sinar verksamheten och riskerar att dö ut.

2 antalet visningar ska vara kvar för att jag vill se hur bilden "landar" - ju fler visningar desto intressantare bild.

3 Fotosidans ledning utser eller skapar en bildpool dit man kontrakterat ett antal fotografer som har att lämna kvalificerad bildkritik.

4 en gilla-knapp kan vara vara praktisk och ofta tillräcklig för att vara berättigad till att lägga ut en bild i en pool. Nu krävs ju en kommentar, något som tar emot. Knappen gynnar nog poolerna generellt i syfte att få in fler bilder. Om du väljer att lämna en kommentar kan detta premieras t ex genom att du får lägga ut två bilder. /Erik
thommyh
för 4 år sedan sedan

Väger man samman det som sagt så kanske det går att både förenkla och samtidigt behålla det som är unikt för fotosidan. Fs är en avancerad portal och att göra den helt lika andra portaler löser inte problemet.

Nya fotografer på Fs ger ofta bara Favorit, kanske tolkar dom det som Gilla och då slipper dom ge en kommentar vilket inte är lätt om man är ovan. Rädslan att uttrycka sig fel kan hålla tillbaka kommenterandet.

I Bildkritik finns möjlighet till lite mer krävande feedback och det bör behållas.
Gillaknapp med möjlighet till frivillig kommentar skulle kunna vara en sak att testa i en grupp (ny eller befintlig).

Tror också att - Antal visningar - kan tas bort. Få vill skylta med att kommentera en bild som visats väldigt många gånger men har fått 0 (noll) kommentarer. Man vill ju inte "göra bort sig" och "gilla" en bild som många hoppat förbi.

Jag tror att Fotosidan i många små steg av förändringar kan öka sin attraktionsnivå. Tills dess fortsätter jag att kommentera bilder på samma sätt som tidigare. /Thommy
rue
rue
för 4 år sedan sedan

Hmm!

Intressant diskussion ang. kommentarer.

Är inte en del av tanken med fotosidan att få och få ge kommentarer till sina medfotografer?
Håller med om att kommentarer som ”bra bild” eller ”dålig bild” inte säger speciellt mycket om man inte motiverar varför.
Har ofta tacksamt tagit emot kommentarer som ”vackert motiv men kompositionen kunde varit bättre då….”, vilket ofta gett mig en eftertanke. Vissa kommentarer likt ”kompet sitter bra men du borde krämat på med mer kraft i färgerna”, kan vara intressant läsning då t.ex. begreppet ”naturbild” kan börja diskuteras.

Men jag själv kunde vara bättre på att kommentera inte så lyckade bilder för att stötta någon annan, eller, vilket kan vara ännu mer värdefullt, att få reda på omständigheterna kring varför bilden blev som den blev.
För en tid sedan fick jag negativ men bra kommentar om en bild jag lagt ut, när jag sedan förklarade omständigheterna kring bilden fick man ett tämligen snäsigt svar; "att betraktaren inte är intresserad av hur bilden kom till". Hmm, man undrar hur samma kommenterare anser om den svart/vita, väldigt suddiga och detaljlösa bilden av mannen som simmar i engelska kanalen, om han inte samtidigt vet att det rådde världskrig och kulorna ven runt både den hjälmförsedde simmaren och fotografen (Robert Capa)? Jag brydde mig inte om att svara på hans inlägg.

Problemet vid formulering av en kommentar är ju att inte vara snäsig eller nedlåtande, man vill ju trots allt uppmuntra att fortsätta med denna fina hobby som foto är. Man är ju lite rädd för att stöta sig med någon som kanske precis lyckats få in sin första bild i FS. För egen del, eftersom man är en glad amatör, är jag väldigt tacksam att få synpunkter, positiva men ännu hellre relevanta negativa omdömen om min bild vilket ger mig möjlighet att kanske vidareutveckla mitt bildseende, eller foto-teknik.

Att ge möjlighet till en ”gilla-knapp” ser jag helst inte, då jag anser att det hör mer hemma i andra medier såsom Instagram mm. Jag tar hellre emot EN positiv (eller negativ) kommentar om den motiveras med varför den uppskattas eller tvärt om, än att få ”femtioelva” tryck på en gilla-knapp.

Jag är inte riktigt så engagerad i FS som förr då tiden inte riktigt räcker till. Tycker dock fortfarande att FS är ett väldigt bra forum som ger mig mycket inspiration varför kameran oftast hänger med på t.ex. de flesta job-resor, då man hoppas se en grön älg springa längs vägkanten. Jag håller med om att kommentarerna tyvärr har blivit klart färre, vilket jag tror beror på att betraktaren har blivit klart kräsnare på bildmaterialet. De bilder jag la ut för snart 14 år sedan fick ofta en del kommentarer. Skulle man lägga ut samma bilder idag förmodar jag att betraktaren inte ens öppnar upp ”tummen” för att se den i ”normal-storlek”. Det räcker helt enkelt inte med en skarp bild på en örn. Den måste dessutom ha en fisk i ena klon, en mus i gapet och dessutom blinka åt fotografen, för att vara värd att kommentera, jo jag vet att jag överdriveren smula men../L
KjelleB
för 4 år sedan sedan

Jag håller med dig till fullo om gillaknapp, det funkar alldeles utmärkt på Instagram där jag är med i olika grupper med fotointresse. Där får jag mkt mer gillatryck än här på FS. Jag tror dessutom att många här är otroligt kräsna, och ska bara ha det bästa. Så jag hänger med ett tag till om det blir ändring, Bengt Mvh.Kjelle
Ne quid nimis
för 4 år sedan sedan

Fin bild med vackra former och färger. / Mycket vacker plats. /bra komposition.
Såna här kommentarer får jag väldigt ofta och är för mej totalt ointressanta för att de säger absolut inget. Därför kan idén som Bengt Werner föreslår vara bättre. För det är ju det de här korta kommentarerna egentligen säger. //Vänligen /Ingmar
Ne quid nimis
för 4 år sedan sedan


Har lagt upp många bilder men ser inga nya från andra medlemmar. Vart har alla tagit vägen. Inga kommentarer heller, finns det inget intresse i gruppen längre? Undrar Ingmar
thommyh
för 4 år sedan sedan

Hej. Det är en trist utveckling på FS att flera grupper har en tynande tillvaro och denna är en av dessa. Bara 5_6 grupper är livskraftiga. Men det är inte huvudproblemet!
Antalet kommentarer på FS är mycket lägre idag än för 5 års sedan. En toppenbra bild får ibland bara 3-5 kommentarer men kan ha flera 100 titt. Så det tittas på bilder i stor utsträckning men sen händer inget.

Svårt att säga vad som måste göras? Offensiva förslag har gjorts av FS ledning men tyvärr utan stor skillnad.
FS är samtidigt en inkörsport för många nya fotografer och vi som varit med ett tag har ett ansvar att stötta det nya, vara en typ av Mentorer. Tycker vi ska dela med oss av vår erfarenhet.
Så något mer omvälvdade behövs. Tror det finns många idéer som behöver diskuteras!
Hälsar Thommy som vill att FS går framåt
BEN123
för 5 år sedan sedan


ÖNSKAR ALLA MARITIMARE EN RIKTIGT

GOD JUL och GOTT NYTT FOTOÅR 2018
BEN123
för 6 år sedan sedan


ÖNSKAR ALLA MARITIMARE EN RIKTIGT

GOD JUL OCH GOTT NYTT FOTOÅR 2017
dasa1203
för 6 år sedan sedan

Tack det samma!

Dag S
JeannaQ
för 6 år sedan sedan

Tack Bengt, jag önskar dig detsamma och ett lugnt och kreativt fotoår.
/ Jeanna
BEN123
för 7 år sedan sedan


ÖNSKAR ALLA MARITIMARE EN RIKTIG

GOD JUL och GOTT NYTT 2016
JeannaQ
för 6 år sedan sedan

Tack Bengt, hoppas du får en lugn och fridefull jul med tindrande
löftesrika stjärnor.
Jeanna med hund och katter.
IE Åkesson
för 7 år sedan sedan

Tack Bengt, jag önskar även dig en riktigt
God Jul & Gott Nytt År
// Emma.
JeannaQ
för 7 år sedan sedan

Tack detsamma!
En fin jul önskas ...och ett bra nytt år!
/ Jeanna
BEN123
för 7 år sedan sedan


Poolvärden:

Ska vi göra en ansträngning för att få bort lite okommenterade bilder. Kan ju bli en välkommen julklapp till den som inte fått någon kommentar på sin bild.

Maritima Hälsningar
Bengt
JeannaQ
för 7 år sedan sedan

Jag lovar att kommentera några i alla fall ...
ctlindsten
för 7 år sedan sedan

Fast medlemmar har ju optionen att själva ta ur sin bild ur poolen om dom vill det Bengt :)


Bengt : Var det inte bättre att du skrev en kommentar än att ödsla tid på Klotterplanket. Hur kopplar du ihop att ta bort bilder ur poolen med att
skriva en kommentar.
Pelle Oskarsson
för 8 år sedan sedan


Marina bilder
Uttagningen till fotoutställningen och fototävlingen på Göteborgs Fotofestival på temat hav, sjö och natur har börjat.
Kolla in några av de nominerade bidragen hittills i galleriet och bildspelet på hemsidan. Sista dag för bidrag är 18/9 www.goteborgsfotofestival.nu
Sven Mårten Erlandsson
för 8 år sedan sedan


Ville bara säga hej!
Är precis färsk i gruppen... ska bli spännande detta!

mvh
Mårten Erlandsson
poncar
för 8 år sedan sedan

Hej Mårten! Och välkommen till denna inspirerande grupp som gillar våta vyer ;-). Själv hör jag kanske inte till de mest aktiva här, men fotar gärna längsmed Sörmlandskusten, så det blir ganska många motiv med maritim anknytning. Gillar också gamla fartyg skarpt! Och hamnmiljöer överhuvudtaget. Med vänlig hälsning Pontus i Nyköping
Benbjo
för 9 år sedan sedan


Det har hänt att jag har lagt in en bild i den här gruppen, ångrat mig och raderat den. När jag sedan försöker lägga in en ny bild så får jag följande meddelande:

** Du har redan lagt in max antal bilder under denna period. OBS att regeln inte baseras på kalenderdagar utan timmar från senast inlagda bild. Du kan åter lägga in en bild 2013-03-10 18:27
Varför, jag har ju raderat bilden så den finns ju inte kvar?

Bengt
Gunnvor Klockars Sebbfolk
för 9 år sedan sedan

Jag har också lagt märke till detta. Jag vet inte varför det är så, men har kringgått det genom att använda funktionen Bildfil/versioner där man kan ladda upp en ny bild och ta bort den gamla.
Magnus Persson
för 10 år sedan sedan


PhotoNatura ställer ut på trädhuset vid Hovdala slott i Hässleholm

Utställningen är öppen v.30-32 vardagar månd – fred. kl 11.00 – 16.30.


Trädhuset står i en skogssluttning på Hovdala naturområde, nära Hovdala slott. Det är byggt i trä och glas och bärs upp av smäckra stålpelare. Byggnaden utgörs av tre delar: en entrédel, en serveringsdel och en konferensdel. Entrésidan är sluten och smälter in bland grönskan. När man kommit in öppnar rummen upp sig inför den fantastiska utsikten över Finjasjön och Hovdala naturområde.

Serveringen är placerad så att man får fri utsikt över sjön medan konferensdelen ligger lite mer indragen bland träden. Ute på trädäcket sitter man 5 meter upp i luften bland trädstammarna med trädkronorna som tak. På kvällen belyses träden av spotlights infällda i trädäcket.

Hovdala naturområde, som tidigare var ett stort militärt övningsfält, utvecklas nu till ett av Skånes större besöksområden med olika leder för den som vill vandra, rida eller cykla.

Om inte förr, gör ett besök och titta på naturbilder och passa på att beundra utsikten på plats.

välkomna
Birdman
för 10 år sedan sedan


Är inte fullt aktiv i denna pool, men tycker att det presenteras rätt många fina bilder här. Temat är maritima miljöer men samtidigt ser jag bilder på björnar och änder. Det kan väl ändå inte vara huvudsyftet att visa sådana bilder här?
Birdman
för 10 år sedan sedan

Ja, det är för mig en konstig definition på något som är/ska vara maritimt. Kanske poolens namn borde vara "Motiv vid vatten" eller något liknande istället...
gatosi
för 10 år sedan sedan

Enligt poolens definition så ingår även de bilder du nämner (se fliken "Om...").
Själv håller jag mig nog vid ordets "maritim" ursprungliga betydelse som avser havsmiljöer. Men jag antar att det någon gång fanns en anledning till att ha en lite mer utvidgad definition på vad som anses vara maritimt i just den här poolen.
Jaffa
för 11 år sedan sedan


Jag vill bara säga GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till alla medlemmar i denna pool.
BEN123
för 11 år sedan sedan


Hej alla maritimare !

Roligt att de okommenterade bilder hålls på en låg nivå. Tillströmning av nya medlemmar till gruppen är stor det gläder vi oss åt.

Vill önska Er alla en riktigt GOD JUL o GOTT NYTT ÅR.

Hälsningar från Bengt Werner
Pixmix
för 11 år sedan sedan


Sällar mig till skaran av nya medlemmar i gruppen "Maritima Miljörer"
Är ren amatörfotograf med en entusiasts intresse för fotografering.
Marina miljöer ligger mig varmt om hjärtat. Är född och uppvuxen i Göteborg och skärgården. Fotografering och båtlivet är mina stora intressen. Arbetade tidigare som officer i marinen så jag har sett alla tänkbara marina miljöer i alla årstider.
Så marina miljöer, i alla former, står i främsta rummet för fotograferingen
Mona Nilsson
för 11 år sedan sedan


Hej! Jag är ganska ny här på FS och helt ny medlem i denna gruppen. Ska bli kul att få vara med här bland alla duktiga fotografer. Jag har inte blivit så varm i kläderna på FS ännu, men ska försöka ändra på det! Ha en skön fotohöst alla :)

Mvh
Mona
John Söderqvist
för 11 år sedan sedan

Hej Mona,

Välkommen och detsamma!

/John
Magnus Persson
för 11 år sedan sedan


n.gunilla
för 11 år sedan sedan

(ja där var det, som jag letade härom kvällen)

Snyggt!!
mvh Gunilla
Magnus Persson
för 11 år sedan sedan


Ett bildspel från Tall Ship Race i Halmstad 2011. 400 000 besökare och stans största folkfest någonsin. Bildspel från Halmstad Fotoklubb, Lokal musik från Halmstad med mitt gamla band, Daily Male.
http://www.youtube.com/watch?v​=MEVihVcfs3k

Bildspelet är i full-HD så knappa in 1080P i spelaren och titta i fullskärmsläge
BEN123
för 11 år sedan sedan


Hej alla MM:are, jag ser att de okommenterade bilderna ökar i antal. Vi som tidigare legat på låga siffror när det gäller detta ser med oro vad som har hänt. Roligt om vi kan återta ledande position i okommenterade bilder. Det går säkert att hitta något positivt om alla bilder som läggs upp här, medlemmarna i MM-gruppen blir glada om de få sin bild kommenterad, precis som du.

Hälsningar Bengt
Pistol-Pete
för 11 år sedan sedan


Jag vill tipsa om en ny pool! Bildanalys! Där tränar vi på att betrakta bilder lite mer noggrant för att sedan sätta ord på bildupplevelsen. Det centrala är alltså att öva sig i att prata om bilder och att GE kommentarer. I gengäld får du utförliga upplevelsebeskrivningar av dina bilder. Är du sugen på att ta ditt bildseende till en ny nivå? Kolla då in nya poolen Bildanalys!

http://www.fotosidan.se/groups/bildanalys/index.htm

Mvh/Peter
1 2 3 ... 11 Nästa 
ANNONS