Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons

Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
Rapportera
David Elmfeldt
för 10 månader sedan sedan


Hej gruppen! Vi har fixat så att Nikons produktspecialist Robin Levin kör ett digitalt VIP-event för er i denna gruppen. Det är begränsat med platser (50). Tiden är nästa torsdag (17/12) kl 19:00 och ca 45 min långt. Eventet körs digitalt via Zoom. Du kan ställa frågor innan till Robin. Anmäl dig via denna länken:

http://www.fotosidan.se/forms/response.htm?form=61

Skulle det inte bli fullt så kommer vi släppa platser till resten av Fotosidan. Men ni har första tjing.

Välkommen att anmäla dig!
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan


Har kommit igång med fotograferandet nu i sommar. Tyvärr använder jag en Fuji X-T1 med 18-55 Zoom som jag köpte begagnad för några år sedan. Jag riktigt hatar denna kamera men den är lätt att ha med. Kommer nu börja använda Nikon kameran igen. Har två optik som skall provas ut en 85mm/ F1.8D som jag fick och en Zeiss 50mm F1.4 som har ok skärpa vid F4.. Om det går bra så kanske jag har någon bild att ladda upp. Tappat kompetes dock så det tar nog tid att få ihop en lämplig bild.
Rapportera
Marcus Johansson
för ett år sedan sedan


Utgångspunkten för publicerade bilder borde rimligen vara att fotografen har något att berätta och visa för objektiva betraktare. Till skillnad för minnesbilder i familjealbumet. Jag ställer mig frågan helt objektivt till många bilder här på sidan och undrar - Vad är det fotografen vill berätta? Eller vad är skälet till att bilden publiceras för objektivt betraktande? Det är så många bilder i den här andra pooler som helt saknar självkritik. Och det märkliga är att det är ni som publicerar flest. -Skärpning. Det är ju en sida för fotografer och då förväntas det att ni arbetar fram ert bildmaterial. Mvh //Marcus - icepic
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Varför så aggressiv ton?
Rapportera
Marcus Johansson
för ett år sedan sedan

Nåja, Det där är inget nytt under solen eller ens under den tid som Fs funnits. Så besvara inte för andras räkning om du känner att något är otydligt för dig själv. Om man skulle försöka sig på en lista för hur ett språk skall läras kommer den bli jättelång :) -Inge illa ment. Men kan man se skillnaden på en sämre och bättre bild så är såklart självkritiken och utvecklingen inom räckhåll. Mvh //Marcus - icepic Ps. Det syns direkt när en fotograf ansträngt sig med bilden och berättandet. Bra eller sämre är väldigt sekundärt. Fotografering går ut på att berätta enligt mångas sägner. Allt övrigt räknas till dokumentation eller som kopieringsmaskin.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Kanske skall skriva det tydligare i grupp beskrivingen. Exempelvis en lista på vad man skall tänka på. Många är ju nya inom fotografi och har inte läst fotografi kurser på högskola eller folkhögskola.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan


Funderar på en Nikon AF-S 24mm F1.4 har ni några synpunkter på denna lins.
Hur mycket behöver man blända ner för att få den skarp. Har tänkt att använda den på en FX och en DX i skymning.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan


Är Nikon D800E ett bra begagnat köp som andra kamera för landskap?
Vilka svagheter har kameran?. Har tänkt att köpa D850 inom två år.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Tänkt köpa D810 tidigare men fick oväntade utgifter och sjukskrivning, först nu är jag i kapp ekonomiskt och har börjat titta på ersättare till D300 igen. Har beställt en Zeiss 50mm/1.4 lins i alla fall.

Både D810 och D850 passar mig bra men där D850 har ett förskott i svagt ljus på grund av modernare sensor. Jag använder extra vertikalt batterigrepp på vintern och har aldrig haft problem med batteritiden i kyla och om jag fortsätter använda batterigrepp så tror jag båda dessa kameror fungerar bra på vintern. .

D850 har fått mycket bra kritik från landskaps fotografer på Youtube medan omdömet på Z7 är mera blandat på grund av bristfällig video, att autofokus på ögon fungerar mindre bra, ett sämre dynamisk område än D850 och endast en minnes slott, vilket hindrar proffs att köpa kameran. Batteri förbrukning är också högre än för DSLR kameror samt saknar vertikalt batteri grepp. De flesta verkar vänta nu på Z8 som skall vara mera en proffs modell men den kanske kommer kosta som D6. Tror inte de har klagat så mycket på hastigheten på Z7 den verkar vara tillräckligt. fast inte lika bra som D5. Ett frågetecken finns på hur Z7 fungerar i kyla och jag tror personligen att den behöver ett extra batterigrepp för att klara kalla dagar. Enligt Dansk naturfotograf så klarar Z6 -40 grader C medan D860 klarar -30 grader med extra batteripack. Det är även svårt att ladda stora batterier i fält.

Z7 har fokuspunkter ända ut till bildkanter och IBIS men ej pixelshift men det kanske kommer som en FW uppdatering.

Enligt naturfotograf på Youtube så klarar
Tror Z7 och D850 klarar 9 bilder per sekund om D850 använder vertikal greppet och samma batteri som D5. D5 och D6 sensorn är ju gammal i dag. Personligen tror jag inte D6 blir någon storsäljare då det är mera en D5s. De borde satt in samma sensor som i Z6, en 24 Mpix sensor, i D6 om den är snabb nog.

Däremot tycker de att Z6 är ett bättre köp dels för priset, snabbare 12 bilder per sekund och att den är bra för video. Dock har den också endast en minnes slott. Om den används som reservkamera är det inte lika viktigt med två minnes slottar.

Jag har dålig erfarenhet av kameror med endast en minses slott då jag flera gånger har tappat bilder på grund av krånglade kort.
Rapportera
MattiasL
för ett år sedan sedan

Jag kan egentligen bara svara för 810 som jag har som jobbkamera. Den är oerhört bra, och särskilt med tanke på åldern. Den enda riktiga begränsningen för mig som jobbar mest med reportage är att det inte är en speciellt snabb kamera. För landskap, arkitektur och porträtt är den alldeles lysande, men om ett händelseförlopp kräver bildserier slår bufferten gärna i taket, och man fattar varför pressfotografer gärna har D5:or.
Z7, ja kanske. För mig lär det nog dröja ett tag innan jag är beredd att gå över till elektronisk sökare på heltid.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Du har rätt,
D800E ligger på ca 8-9000 kr och D810 ligger på 10-12000 kr. Jag är nog mer intresserad av D810 om jag inte hittar en begagnad D850, tror dom ligger runt 20 000kr. Många kanske går över till Z7.
Rapportera
MattiasL
för ett år sedan sedan

10-12 låter väl dyrt för 800E, det bör du få en 810 för, som är modernare och därmed mer allround.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Jag har funderat på D500 som är efterträdaren till D300 vilket jag har i dag om jag kunde återanvända vertikalgreppet, till vilket jag har en passande snabbkoppling. Nackdelen är att D500 är bättre på djurfoto än landskap och att den kräver nytt vertikalgrepp.

Jag har behövt att ersätta D300 för åtminstone 5-6 år sedan, men ekonomin har inte tillåtit detta, då jag tycker att bilderna blir grumliga, högt brus, eller så ställer jag in skärpan fel. Jag är förvisso försiktig med att överskärpa i PS men jag tror inte det är främsta orsaken.

Jag har upptäckt att D800E och D500 har ungefär samma andrahandsvärde ca 10-12 tkr så jag har börjat tänka om och kanske mellan landar i D800E ett tag tills jag köper D850. Under åren har jag satsat på att köpa in bra optik snarare än kameror men den strategin har visat sig felaktig i och med att Nikon går över till Z-fästet.

Jag funderar på att gå över till Fuji GFX systemet då då Nikon slutar stödja F-systemet. Enda orsaken för mig att gå över till Z-systemet är om de sätter in en 100 Mpix MF sensor. I annat fall stannar jag kvar i F och får köpa begagnade F- kameror eller säljer av innan värdet på linserna har fallit för mycket..

Jag använder grundinställning på ISO mest (D300 har ISO 200) och manuell fokusering. Ytterst sällan autofokus och ett högre iso-tal såsom 400-800 ISO mest vid handhållen kamera i skymning i skog. Hastighet tror jag inte spelar någon roll då jag inte fotograferar sport och fåglar.
Rapportera
MattiasL
för ett år sedan sedan

Det tror jag absolut. Svagheterna är vad jag förstår hastighet, autofokus och högiso, vilka väl inte borde vara några problem i sammanhanget.
Rapportera
mikarom
för ett år sedan sedan


Hej,

Jag investerade i en D850 precis när den kom ut, hade tur som fick tag på en då de var slutsålda överallt. I början hade jag lite svårt med att få korten riktigt skarpa. De gånger man fick ett perfekt fotografi så var skärpan total hela vägen när man zoomade in, en helt fantastisk skärpa. Så det gjorde att man blev kräsen, så när man inte fick till det kändes det lite synd, även om de korten i jämförelse med andra Nikon kameror var helt ok. Det gjorde att jag blev mer noggrann med hur jag tog mina bilder, med ens så blev de allra flesta kort jämförelsevis mycket bättre än med någon tidigare kamera jag fotat med. Det är en helt fantastisk kamera. Jag använder den för all typ av fotografering med olika objektiv och jag blir mycket sällan besviken. Ibland tar jag fram andra Nikon kameror jag har, men jag dras tillbaks till D850 hela tiden. Jag fotar manuellt hela tiden och reglagen sitter bra för att snabbt justera och kontrollera det man behöver för att få den foto effekt man söker utan att man behöver gå in i menyer. Jag ser fördelar med spegellöst, men tycker inte att de första modellerna är på den nivån att jag skulle vilja hoppa över. Kanske generation 2 eller 3 av Z kamerorna kan bli intressant. Men så ryktas det om en D880 det skulle kunna vara ett möjligt mellansteg till nästa generation Z kameror. Jag är släpper dock inte 850 i det första taget... /Mikael
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Tack för informationen.
Jag fotograferar skog mest på korta och medellånga avstånd i dåligt ljus. Jag fotograferar manuellt på frihand eller stativ, Köpte på mig begagnade Fuji X-Pro1, X-T1 för att ha som experimentell kamera men har svårt att ställa in skärpa på dem. Fungerade bättre med en avancerad kompakt kamera men den har mindre sensor. Jag får arbeta mera med dessa för att se om jag får till det. Tycker att D300 har fungerat bra och har planerat gå över till FF sedan ett antal år. Det tar dock tid att spara ihop till kameran. Har sett att GFX optik är skarptecknade ända ut i hörnen och att man kan få likvärdigt resultat med FF-optik om man är selektiv i vilka optik man har köpt. Jag tror att jag måste gå igenom mina optik efter att jag köpt en D850/D880 för att se vilka optik som inte håller måttet. Håller med om att då Nikon spegellösa är första generationen och att man bör vänta in senare generationer då barnsjukdomarna är borta. Jag köpte 3:e generationens DX kamera och då var barnsjukdomarna borta.
Rapportera
MagnusBen
för ett år sedan sedan


Hej,

Jag är ny i gruppen och tycker det är trevligt att jag fick komma med.

Efter att ha läst lite av diskussionerna så tänkte jag ödmjukt förmedla min (begränsade) erfarenhet i ämnet.
Fotade mycket analogt i yngre år men hoppade på det digitala tåget 2012 när jag införskaffade en Nikon D7000. Har varit mycket nöjd med den men ändå insett att den har vissa begränsningar och har sneglat på fullformat en längre tid.

Var länge inne på Nikons D800 serie (D800, D810 och D850), men sen kom Z-serien. Efter viss tvekan så valde jag att kliva över till Nikon Z7 och jag måste säga att det är inget jag ångrar. Naturligtvis finns vissa nackdelar som att det är en annan fattning och att batteritiden är klart sämre, men jag kan bara säga att jag tycker fördelarna väger upp. Jag gillar verkligen sökaren som jag upplever som mycket tydlig och jag tycker att den är lättare att fota med än min gamla D7000 (som jag dock valt att behålla). Jag tycker upplösningen är mycket bra jag har verkligen fått en nytändning i fotandet och plötsligt känns min D7000 gammal. En annan fördel som jag gillar är storleken på huset och att adaptern funkar bra, även om det blir lite bytande fram och tillbaka.

Jag såg kommentaren om att skruvfokus inte fungerar på Z-systemet och det stämmer, men Z7 har fokuskonturförstärkning (sk. augmented reality) som gör det lätt att sätta fokus på rätt ställe. Har ett gammalt makro 105 1:2.8D med skruvfokus som jag nyttjar på Z7 och det funkar mycket bra. Det går ju naturligtvis inte lika fort som en modern autofokus men för makro duger det bra.

En annan fördel med Z-systemet är att de nya objektiven den sk. S-serien har extremt kort närgräns, så man kan nästan fota makro fast det är ett normalobjektiv eller vidvinkel. Har än så länge bara ett objektiv i Z-serien ett 24-70 f4 S, men jag har haft möjlighet att prova några av de andra objektiven i S-serien och jag tycker att det är imponerande objektiv, till exempel nya 50mm f1.8 är otroligt skarpt och prisvärt. Annars kan jag tycka att priserna är lite i överkant.

Som sagt jag är mycket nöjd med min Z7:a och nu skulle jag vilja införskaffa en fast vidvinkel och en porträttlins. Det vore mumma!

Jag har även tillgång till Fuji XT-20 som jag tycker ser ut som en kamera ska göra, men det jag inte riktigt gillar med den är användargränssnittet och menysystemet som jag hela tiden har svårt att hitta i. Kanske är en träningssak, vad vet jag? Vet inte hur GFX-systemet är dock. Men gällande användargränssnitt tycker jag Nikon ligger i topp.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Har beslutat att köpa D850 med vertikalgrepp. Bör räcka 12 år framåt för mig och efter det så kommer jag inte ha ekonomi att uppgradera då pensioner i dag inte går att leva på. Finns ingen Z kamera som passar mig just nu. Z8 kanske är bättre men det får vi se när den kommer ut.
Att ha IBIS i kameran är inte bara en fördel, den medför uppvärmning av sensorn vilket ger mer brus. Dock är IBIS en fördel för MF eftersom den större ridåslutaren medför vibrationer.
Har ingen erfarenhet av kameror med hög upplösning men vad jag har hört från ägare till dessa så är kameran mer känsligt för rörelseoskärpa och det kanske IBIS hjälper till att hålla under kontroll.

Jag trodde fördelen med Z-optik var att de kunde byggas ljusstarkare än F-optik. Nikon har inte visat det utan deras optik ligger som F-optiken i storlek av största bländaröppning. Dock verkar det som 24-70 /2.8 Zomen är bättre optiskt än motsvarade F optik och har en kortare längd då VR har tagits bort från optiken.

I mitt fall spelar det ingen roll jag kommer inte uppdatera optik som jag ha redan.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan


Kommer Nikon stödja FX fattning i framtiden?

Jag undrar om ni tror att Nikon enbart kommer stödja Z-fattningen i framtiden och inte längre ta fram linser till FZ-fatningen eller framförallt ta fram en efterträdare till D850.

Så länge jag inte fotograferar i video så har jag ingen användning av Z-systemet och jag har även optik med skruv driven autofokus. Ser därför ingen mening med att gradera upp befintlig optik till Z, dels kostar det för mycket och varför lägga ut pengar på något som inte ger ett mervärde. Har special snabbfästen som inte passar med FX-Z adapter och som innebär nyköp av kulleder.

Jag behöver en FF kamera till mina gamla optik och kommer troligen köpa D850 när jag har råd om 1-2 år. Har hoppas på en eftertädare D880 med 55 Mpix/61Mpix men Nikon verkar enbart satsa på att ta fram Z8..

Om Nikon inte längre kommer stödja FX systemet så går jag över till Fuji GFX systemet snabbare än planerat och då enbart 1-2 optik...
Rapportera
DanNikon77
för ett år sedan sedan


Jösses,en hel del gluggar att välja på tycker jag.
Ja i stora drag så funkar det så. Var rejält bortskämd med min D750 när det gällde förmågan att fota i dåligt ljus så när jag bytte till D500 så fick jag tänka om och verkligen tänka på ljusförhållandena gällande det jag ville fota.

D850 har en bsi-sensor och 64 i grund ISO så den har riktigt bra dynamiskt omfång och är riktigt bra på allt och med dina objektiv så skulle det smaka.
Begagnade brukar ligga på 20 000-25 000kr och samma pris för en ny på E-infinity.

D4/D4s brukar det inte drälla av och isåfall har dom gått några varv runt jorden men det är en sanslös kamera att se i mörker och klara högdagrar.
Samma med D5.

D500 är lite som att köra ungar till dagis,köra till jobbet eller storhandla med en sportbil. Det funkar men en kombi är bättre även om den inte är lika snabb.
D850 är som att ha en kombi med sportchassi och bra kräm i motorn.

Som du beskriver ditt fotande så vore ju en Fujifilm GFX 50r det ultimata 😁.
Men har man mycket objektiv till ett system så brukar det bli att man fortsätter med det.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Siktar på GFX 50R så småningom med 45-100mm/4.0 Zoom tror jag men jag behöver först en FF kamera till gluggarna så jag kan utnyttja PC-optik och vidvinklar. Blir rätt stor utgift för inköp av GFX 50R med ett optik ca 62 tkr.
GFX 50R ger fantastisk fina bildfiler men D850 resultat ligger nära i kvalitet på filerna.

Har redan nu problem att få ihop summan till Nikon D850 så det lär ta mig två år att spara ihop till kamera med vertikalgrepp.

Många tycker inte om D5 då de snålat in på metallen. D5 kostar ca 30-35 tkr begagnad och jag lägger hällre dessa på en GFX 50R.

Skall nog leta efter en D4s men det blir nog svårt att hitta en i bra skick, så jag tror jag fokuserar på D850.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan


Hej,
Jag är ny i gruppen och vill tacka för att jag blev godkänd.
Är i en process att uppdatera kamera från D300 till fullformat. Funderar också att köpa en begagnad D500 för ljussvaga situationer vilka jag ofta fotograferar under. Har haft en period på tre fyra år där det inte har blivit så mycket fotograferande och hoppas på en nystart i år så fort COVID-19 är över.
Jag är amatör och försöker arbeta i temaform. Vill hälst vara ute och fotografera än att sitta inne och Photoshoppa. Är nu rostig både i fotograferandet och i PS-det. Jag hoppas kunna börja ladda upp bilder när jag tycker kvalliten är tillräckligt bra.
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

Har inte så mycket optik ännu utan skall komplittera med åtminstone Zeiss 135mm/2 och kanske 15mm/2.8.
Har endast FF optik och de är av en blandning av manuella och Skruv AF samt mer modärna.
Macro Nikkor 60mm/2.8 G ED
Nikkor 300mm/2.8 IF ED tror jag
Nikkor 200mm/2.0 G VR
Nikon AF 85mm/1.4D
Nikkor PC 85mm/F2.8, PC 45mm/2.8, PC 24mm/2.8
Zeiss 18mm/3.5
Zeiss 35mm/2.0
Zeiss 100mm/2.0 Macro
Beställt Zeiss 50mm/1.4.

Förstår att man skall ha stora ljuskänsliga celler på en så stor yta som möjligt vilket pekar på FF och 20 Mpix som backupkamera. För landskap vill man ha så många ljuskänsliga celler som möjligt vilket pekar på D850 och 46 Mpix. Så jag kanske måste tänka om och hoppa över D500. Föredrar knappar istället för menyer och då tappar jag amatör kamerorna som D750. Fördelen med D500 är att man får en sådan för ca 10 tkr. Nackdelen är att jag inte kan återanvända batterigreppet från D300 och att den inte är bättre än D850 i svagt ljus. Kanske bäst att köpa en begagnad D4/D4s 16 Mpix FF kamera som har fått bra recensioner men jag vet inte vad de ligger på idag och hur svårt det är att få tag i en bra exemplar och som kan vara en lösning att ha som backup kamera för svagt ljus.
Rapportera
DanNikon77
för ett år sedan sedan

Hallojj,
D500 är en typ "mini" D5/ D850 så knappar/reglage och menyer är lika varandra.
Även om D500 är en ganska utpräglad actionkamera så har jag fotat mycket landskap o annat med den också.

Det har iofs inget med hur en kamera klarar att se i mörker då ISO på en digitalkamera amvänds för att ljusa upp bilden på konstgjord väg i kameran när den redan är tagen.
Typ av sensor,mjukvara,pixelstorlek m.m. är det som avgör hur bra en kamera klarar dåligt ljus.

Vad har du för objektiv?


Mvh Dan
Rapportera
esbtse
för ett år sedan sedan

hur tänker du med ljussvaga situationer?
D500 är rejält byggd,prisvärd, snabb med rejäl buffert för snabba fåglar och dyl men den är inte jätteförtjust i dåligt ljus.
Hur tänker du använda den? Jag kanske kan ge lite feedback 🙂

Hej,
Jag är på väg att köpa D850/D880 om ca 2 år. Just nu har jag en 12 år gammal D300 och min tanke är att köpa in en D500 som jag kan ha under tiden jag sparar till FF. D500 är en efterträdare til D300 om jag har förstått saken rätt vilket betyder den har meny och knappar som D300 . Den har högt ISO tal så jag antar att den fungerar i svagt ljus och enligt kommentarer på nätet skall den vara en bra DX-kamera.

EPIC Nikon D500 Low-Light HIGH ISO performance test
https://www.youtube.com/watch?v=pKGsJi8QsZs&t=58s

Jag fotografera mest manuellt i svagt ljus i skogsmiljö och mest på höst och vinter med och utan stativ eller landskap med kraftiga ND filter på stativ. Fotograferar sällan fåglar och djur. Planerar att börja fotografera under natten också med stativ.

Ofta använder jag multiexponeringar i kameran och lägger inte ihop dom i PS.

Kanske skall koncentrera mig på att köpa in en FF kamera? D850 har fått bra omdömme. Jag har hoppas på att ersättaren till D850 har IBIS och vad jag har läst på nätet så kommer den troligen kallas D880. Man behöver ju en reservkamera och troligtvis en slask kamera för dåligt väder vilket är D300 för mig.

Kommer troligtvis gå tillbaka till MF om 4-5 år om Fuji kommer ut med en SFX 100R men behåller Nikon utrustningen.
/Thomas
Rapportera
DanNikon77
för ett år sedan sedan

Välkommen Thomas !

Kul att du fått tillbaka fotosuget igen.
Funderar på att sälja min D500 då jag även har en D850 men hur tänker du med ljussvaga situationer?
D500 är rejält byggd,prisvärd, snabb med rejäl buffert för snabba fåglar och dyl men den är inte jätteförtjust i dåligt ljus.
Hur tänker du använda den? Jag kanske kan ge lite feedback 🙂

Mvh Dan
Rapportera
Marcus Johansson
för ett år sedan sedan


Att samla fotografer under ett varumärke kan ur ett vuxet perspektiv verka en smula naivt så länge ägaren sätter bilden och berättelsen i centrum. Visst håller vi våra prylar högt men det är nog ingen som inbillar sig att den ena eller andra märket ger några bättre bilder på fullaste allvar. Det är ju självklart roligt att samlas med likasinnade, samtidigt som vi förstår att vi egentligen bara sponsrar varumärket. Och varför inte så länge det finns ett gemensamt utbyte av information som gagnar båda parter i en takt som känns meningsfull. //icepic photography
Rapportera
Marcus Johansson
för ett år sedan sedan


Nivån på flera alster är låg. Saknar engagemang och efterarbete. Bilder som bara har en personlig förankring av typen rikta och tryck av - kanske finns det någon på nätet som tycker som jag eller bara känner igen motivgruppen eller har koppling till platsen? Fotografering står för berättelse. Allt annat fungerar som dokumentation i stil med en kopieringsmaskin. //icepic
Rapportera
David Elmfeldt
för ett år sedan sedan


Jag hann inte åka på föredraget med Nikon/Alex Dawson på Scandinavian Photo förförra fredagen. Var någon med från gruppen? Blev det bra? Något vi borde justera till nästa tillfälle? :)
Rapportera
Fred Morgan
för ett år sedan sedan

Justera gärna tiden framåt. Jag skulle gärna deltagit om föredraget schemalagts senare på dagen, från kl 10 och framåt.
ANNONS