Annons
Användarnamn: MikSwe
Bor: Borås, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2008-03-16
Senast inloggad: 2022-04-28 17:20

Började fotografera 2007 och fastnade snabbt för fågelfotografering.
Av fåglarna fotar jag främst rovfåglar men på senare år även andra fåglar. Efter några lyckosamma möten med fyrfota djur så vaknade även det intresset. Fotograferandet har gett mig många nya insikter om vår natur och djuren i den. Porträttbilder blandas med miljöbilder för att kunna sätta fågeln eller djuret i sitt rätta sammanhang.

Tekniken varierar mellan att smyga sig fram till att sitta i gömsle. Alltid med respekt för både djur och natur. Mest blir det turer inom 10 mils avstånd från hemmet men jag åker gärna en längre sträcka om det finns motiv som är intressanta. Så har du nåt tips så får du gärna höra av dig :-).

Norge har blivit ett stående resmål sedan 2011. Eftersom jag oftast har ett stort tele på kameran så blir landskapsbilder nåt jag mest fotar när tillfället dyker upp. Landskapen är ju inte lika flyktiga som djur och ofta sitter jag bara och njuter av landskapet och glömmer att fota det.

Har med åren bytt upp mig till mer avancerad utrustning vilket jag inte ångrar. Canon är märket som passar mig, troligen för att det var det märket jag började med.

Blogg skriver jag då och då när andan faller på. Hoppas du hittar nåt intressant både bland mina bilder och på bloggen.
Jag har flera bilder och videos på
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgwMJkh0TYE5Byj4cI8nrVQ.
Facebook: https://www.facebook.com/Mik-Swe-Photography-1010646942318661/
Instagram: https://www.instagram.com/mikswephoto/

Välkommen in och kika.
Mikael

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Vilda djur, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En resa till Yosemite. Helt underbar natur som dessutom är mycket lättillgänglig.

Mitt sämsta fotominne:
Om jag bortser från alla suddmesar så är det när jag nådde toppen av Kebnekaise och batterierna tog slut...dessutom så dubbelexponerade jag den enda bild som batterierna räckte till :-(

Min största inspiration:
Är andras vackra natur och djurbilder.

Jag fikar helst:
varje dag.

I kameraväskan har jag alltid:
extra batterier...

Drömbilden är:
Varje gång jag får den naturligt skarpa bilden på en skygg fågel eller ett annat djur med en fin bakgrund. Då känner jag att "nu tog jag drömbilden" :-)Du behöver Macromedia Flash 9 och ha Javascript påslaget för att kunna se bildspel.

Ladda ner Flash
 
Fåglar
Vanligt
22 bilder
Fyrbeningar
Vanligt
9 bilder
Landskap
Vanligt
7 bilder
Blandat
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS