Annons
Användarnamn: Poromaa
Ålder: 62 år
Bor: Hägersten
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2023-02-14
Senast inloggad: 2023-03-20 10:07

Jag är född 1960 i Kiruna, men är nu bosatt i Stockholm. Jag har en Master of Fine Art från mina studier på konstfack, där jag studerade måleri mellan 1984-89. Jag har mina rötter i traditionella tekniker och arbetade som målande konstnär under 90-talet med flera utställningar både i Stockholm och i övriga landet. Idag är det fotografi som gäller för mig, men jag jobbar även med olika digitala projekt.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Arkitektur, Digital efterbehandling

Mitt bästa fotominne:
Det måste ändå vara ”Klockbacka”, när vi fann denna underbara plats här i Stockholm med alla sina övergivna byggnader, bland annat skolan som använts i utbildningssyfte för polis och blåljuspersonal för att öva skolskjutningar, och av militären för okända syften, men som nu lämnats över till ”urbanexplorers” och sådana som vi, med kameran i högsta hugg och med blicken full av förväntan. En fantastisk plats, som nu är ett minne blott.

Mitt sämsta fotominne:
Ja, det finns alldeles för många av dom, men som ett exempel kan jag nämna en utflykt för några veckor sedan i Sätra industriområde; skittråkigt helt enkelt. Fast det märkliga är att det ändå resulterade i några intressanta bilder, trots att det mest kändes som om jag bara gick och gick i snålblåst och kyla och aldrig kom fram till någonting annat än olika stängsel. Jag är så oändligt trött på alla stängsel, förstår att dom måste finnas, men ändå…

Min största inspiration:
Ärligt talat så har jag väldigt dålig koll på fotografer som man borde känna till när man ägnat sig åt fotografi i en eller annan form sedan 70-talet, jag är nog mest inspirerad av bildkonst, film, musik och spel. Men vad gäller fotografer så blir jag faktiskt dagligen inspirerad av dom som liksom jag själv befinner sig långt ute i utkanterna, alltså dom där "virtuella ytterområdena, där vi lever vårt relativt osynliga liv, men ägnar oss seriöst åt bildskapande i alla dess former. Inga kändisar helt enkelt, men fantastiska bildskapare.

Jag fikar helst:
Kaffe i mängder.

I kameraväskan har jag alltid:
Min nya älskling Nikon Z7II, samt en bra zoom, antingen Nikon Z-Nikkor 24-70/2,8 S eller/och Nikon Z-Nikkor 70-200/2,8 S och så naturligtvis en flaska vatten

Drömbilden är:
Hela den idén om en drömbild känns i min värld rätt larvigt och helt ointressant, så jag ger mig inte in på det, men just nu längtar jag tillbaka till Cypern och den utflykt vi skall göra till Varosha, spökstaden i norra delen av Cypern som nu öppnats för besökare efter att ha varit stängd ända sedan den Turkiska ockupationen 1974.

 
På resande fot
Vanligt
15 bilder
Tunnelbanan
Vanligt
39 bilder
Urban Walks
Vanligt
18 bilder
Urbant - Minimalt
Vanligt
23 bilder
Urbex - Innanför
Vanligt
15 bilder
Urbex - Utanför
Vanligt
9 bilder
Abstraktioner
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS