Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: jorand4404
Bor: Karlskoga (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2005-12-25
Senast inloggad:

Ett stort tack för att ni tog er tid att titta in på min sida. Vi är ju ca 115 tusen medlemmar som trängs om att få bli kommenterade. Att få besök och en del kommentarer på bilder känns väldigt trevligt.

Så ett jättetack till er alla och hoppas nu att 2007 ska bli ett lika spännande fotoår.






Invandrade med mina föräldrar från Danmark 1957. Gick i skolan 1,5 år. Lärde mig omgående svenska. Har sedan dess arbetat med det mesta. I ca 35 år som arbetsledare. Har familj med vuxna barn och barnbarn. Är medlem i Svenska Brukshundklubben sedan 25 år. Tävlar och dömer. Fotograferar allt som verkar spännande. Har nog inget favoritämne. Har inte alltid fotograferat lika mycket. Digitalfoto har öppnat nya möjligheter. Trycker på utlösningsknappen så ofta jag kan.
Jag samlar på kameror också, her ett trettiotal gamla modeller.

Min första riktiga kamera var en Ziess Ikon Super Ikonta 6x6 tillverkad på 50-talet. Den står i hyllan nu.

Sedan 70-talet har jag kört med Minolta X-modellerna men nu har även jag gått över till digitalt. Jag gar en Minolta Dimage Z1 sedan två år men nu ska jag byta upp mig. Jag känner en viss begränsning nu.

Hoppas att du tar dig tid och tittar på mina bilder men också lämnar kritik. Bra eller dålig men gärna ärligt vad du tycker.

Jag tycker det är så fantastiskt roligt att titta på era bilder och ofta finns det så många vackra sådana att fördjupa sig i. Då vill jag gärna tala om det för er och då blir ni ofta väldigt glada och svarar. Vist är det kul!

Se hit alla vänner!.

Mitt album "Ett stålverks död och en konstnärs möjligheter"
Syftar till att i första hand visa en händelse i tiden som har påverkat måmga många människor. Vårt stålverk fick dödsstöten i slutet av 80-talet. Det var på den tiden då man trodde att sådant över huvud taget inte kunde hända, men det gjorde det trots allt. Många av de anställda chockades av händelsen. Nu är vi vana vid sådant.
Bilderna betyder säkert inte så mycket för utomstående men för oss som var med gör det lite ont fortfarande.
Berätta gärna för mig vad du tycker om sättet att presentera bilderna på. Spar inte på det du tycker vilket det är bra eller dåligt. Ser fram emot kritiken.

Jag svarar dig. Ha det bra.

WFS.

Ja nu har jag blivit medlem i WFS Wärmlands FotoSälskap. Det ska verkligen bli spännande att se vad det innebär. Som pensionär trodde jag att jag skulle få all tid i världen till mitt förfogande för fotografering men jag är av den mera aktiva kategorin så när mitt fotointresse vaknade till livs igen, ja då upptäckte jag att jag inte hade tid med det. Vad jag har fått göra är att prioritera bland alt möjligt. Foto står nu väldigt högt på listan. Vilka är då alla mina andra intressen? Jag ska nog göra så att några av dem ska jag kanske visa upp genom fotosidan.se eller på andra ställen. Vi får väl se hur det blir med det.


Och så det här med bildkritik!
Själv tycker jag att det både är kul och lärorikt att studera andras bilder. När det gäller fotosidan.se är det ju också meningen att man ska lämna synpunkter (kritik) på bilder. Det mesta inom sidan bygger ju på det, om jag nu uppfattat det helt rätt.

Jag lägger ned ganska mycket tid på att granska andra fotografers bilder och lämnar därför också utförliga förklaringar på den kritik jag ger. Självfallet varierar kritiken både i både negativt- och positiv kritik. Jag försöker alltid att vara ärlig och uppriktig. Syftet är att i mån av att de tär möjligt hjälpa andra i sin strävan att skapa bra bilder.

Som motprestation hoppas jag att jag själv ska få möjlighet till samma rättvisa behandling som jag själv önskar ge andra hängivna fotografer.

Det bästa jag vet när det gäller denna form av kommunikation är när en vars bilder jag haft synpunkter på skriver i min gästbok och tackar för synpunkterna. Då vet jag att jag gjort något som en annan haft glädje av. Det händer, kul va?

Vem är jag?


Mina intressen:


Mitt bästa fotominne:
Har dåligt minne

Mitt sämsta fotominne:
Är nu!!

Min största inspiration:
Är när jag får experimentera med kameran var som hälst.

Jag fikar helst:
Tillsammans med vänner. Gärna med kameran i högsta hugg.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon EOS 30D

Drömbilden är:
Inte tagen ännu, men hopas det blir en som fängslar betraktaren.

 
Jättevallmons uppgång
Kollektion
5 bilder
Drama
Vanligt
1 bilder
Lucia på mitt sätt
Utställning
11 bilder
Maskiner och annat
Vanligt
2 bilder
Åkerman år 1890-2000
Utställning
14 bilder
Student 2008
Utställning
9 bilder
Älgen vid Stonehill.
Utställning
6 bilder
Kunde vara på riktigt
Vanligt
17 bilder
Stål
Vanligt
5 bilder
Lucia 2007
Utställning
9 bilder
Reparation
Utställning
15 bilder
Kära minnen
Vanligt
1 bilder
Bröllopp
Utställning
9 bilder
På fäboden 2007
Utställning
10 bilder
Macro
Vanligt
6 bilder
Prästfallet 2004
Utställning
7 bilder
Ateljébilder
Utställning
10 bilder
Högtidlihheter
Vanligt
2 bilder
Svampar
Vanligt
1 bilder
Gamla ting & glömda saker
Vanligt
1 bilder
Svartvitt
Vanligt
6 bilder
Trollbröllop
Utställning
21 bilder
Karlskoga-bilder
Vanligt
5 bilder
Nattbilder
Vanligt
7 bilder
Stillben
Vanligt
1 bilder
Motorfordon
Vanligt
11 bilder
Arkitektur
Vanligt
4 bilder
Sverigebilder
Vanligt
3 bilder
Nostalgi
Vanligt
5 bilder
Fåglar
Vanligt
15 bilder
Mina sniglar
Vanligt
2 bilder
Wilses Xerox, vår schäfer
Vanligt
16 bilder
Tivedens Nationalpark
Vanligt
5 bilder
En kolmila 2005
Vanligt
5 bilder
Insekter
Vanligt
33 bilder
Blommor
Vanligt
31 bilder
Djur
Vanligt
44 bilder
Människor "större"
Vanligt
6 bilder
 
 
Visa alla album...
ANNONS