Annons

Minolta Maxxum 7000 AF

Betyg


(4.67/5)

Summmering

Analog systemkamera som introducerades på marknaden för första gången 1985.2020-01-02 pär-mårten


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Ergonomisk och funktionell kamera som räcker till mer än de flesta förmår eller har behov av.
MINUS: Gillar man inte högt vinande fokusmotor är man inte målgrupp för denna kamera.

Köpt begagnad av skäl närmast att likna vid bemästrande av en sporadisk impuls.

Billig representant för pionjärgenerationen autofokuskameror. Lite dyrare än en bukett rosor, men bra mycket mer betagande. Därtill även väldigt taktil och anatomisk, tar Minolta AF och Sony alfa-gluggar, får räkna bort autofokusen om de är för moderna. Fräser och viner, men leverarar bra bildresultat.

En kamera som är tillräcklig för alla husbehov, är det något man saknar så är dessa behov handen på hjärtat lite perversa. Dessutom är den extremt billig. Orsaken till att ha fler kameror än denna är enbart fetisch, (förvisso inget ont i det). ;-)

Liknande produkter: Minolta 9000, Canon T70, Nikon F801

Kundtjänst: inget jag reflekterat över.

Pris: 150
2013-08-06 Trued


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Nytänkande och elegans, super ljus sökare.
MINUS: -

Inköpt på premiären ´85 en super kamera med AF. Med 50, Beercan och 24 så var man redo för allt kändes det. Bra grepp med AA batteri paketet.

Pris: 3500
2008-08-16 Kameran95


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthanterad Snygg
MINUS: Lite plastig, men gillar stilen

Detta är den bästa analoga kamera jag har.
Köpte ett 170 mm zoomobjektiv till med och har fått några av mitt fotointresses bästa motiv med denna kameran.

Pris: 3000


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet (bättre än många digitalkompakter, åtminstone Canon Powershot A95 som är en väldigt bra kamera för att vara från 2004), robust kvalitet, bra AF, separata knappar för slutartid och bländare i manuellt läge till skillnad från en hel del av dagens digitala systemkameror där man använder samma ratt, bra batteri
MINUS: Väljer för långa slutartider/för stora bländare vid A och S-lägena vid lägre ljusnivåer, inte automatisk tillbakaspolning av film men jag vet inte hur vanligt det var 1985

Min mamma köpte denna kamera hösten 1986 när hon väntade mig (född i mars 87) och jag använde den mycket mellan höst 2005 (började läsa Foto A i skolan) till jul 2006 (fick Nikon D80 i julklapp) och den har fungerat väldigt bra trots att den har 20 år på nacken.
Skolan hade nyare Canonkameror när vi läste Foto A men jag ville lära mig använda denna kameran eftersom jag hade den hela tiden och inte behövde låna den från skolan och den har visserligen inte massa motivprogram som nyare analoga systemkameror men jag tycker att APSM räcker utmärkt.

Bildkvaliteten på bilderna är väldigt bra, måste säga att jag gillar de analoga kornen väldigt mycket och innan jag fick min Nikon var detta helt klart bästa kameran i huset. Problemet kan vara när man använder S och A-läge (jag har aldrig använt P) under låga ljusförhållanden för kameran väljer gärna en för lång slutartid eller för stor bländare vilket gör att färgerna blir lite fel... Tog kvällsfoton i Barcelona i höstas med S-läget och kontrollerade så att kameran inte skulle klaga på att bilden skulle bli överexponerad, när jag fick ut de framkallade bilderna var himlen röd eftersom gatlamporna hade färgat den pga. den långa slutartiden. Detta går ju att se i förväg när man fotograferar digitalt men på analoga kameror är det värre då man inte kan "prova" sig fram på samma sätt (detta är anledningen till att jag föredrar digitala kameror, jag måste prova mig fram...).

I övrigt så vet jag inte hur mycket jag kan skriva för det är ofta svårt att veta vad som är kamerans fel/förtjänst och vad som är objektivets...

Vi har två digitalkompakter i huset och denna kamerans bildkvalitet är i många lägen bättre än min Canon Powershot A95 från 2004 och mammas och pappas Minolta Dimage Xt från 2003 ska vi inte tala om...

Eftersom jag endast använt kameran i 1,5 år av de över 20 år vi haft den så vet jag inte hur det fungerat med kundtjänst och definitivt inte var den är köpt. Min mamma har till största del använt P-läget och bilderna från när jag och min bror är små är väldigt fina (jämfört med de från när vi är lite äldre och hon inte längre orkade släpa med sig denna utan tog en analog Minoltakompakt istället) så det har fungerat bra.
2006-09-23 Sebastian Mandrean


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kan med rätt glugg ta väldigt fina bilder för sin ålder! Känns robust som ett ryskt automatvapen...
MINUS: Otroligt långsam autofokus. Å andra sådan är det rätt tidsenligt...

Gillar kameran skarpt, och den tar rätt fina bilder med mitt Sigma 70-300/4-5.6-objektiv.
2005-09-26 fredrikholmqvist


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar mkt fina bilder och har alldrig krånglat
MINUS: Klumpig och med små kanppar

En kamera jag haft i 15år, alltid varit nöjd med bilderna

Köpt hos: Ortens fotoaffär

Pris: 2500
2005-06-13 volker


Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: trots att knapparna är små är dom logiska och lättmanövrerat
MINUS: på sin tid var det här en mycket bra kamera och det5 vassa ljudet och långsam autofokus ska betraktas som tidsenligt.

Jag har provat många kameror genom tiderna. Den här är en av dom få autofokuskameror som jag verkligen gillar. Den är funktionell, lättanvänt, levererar bra resultat, helt enkelt en trevlig kamera med bra möjligheter.
Tyvärr är mina två exemplar skrot nu. Minoltas första generation autofokuskameror dör genom en magnet som styr nedbländningen av objektivet. lägger den av, bländar objektivet ner fullständig vid varje exponering. Reparation är nästan omöjligt, då man måste ta isär hela kameran för att komma åt magneten. Då köper man hellre en ny kamera

Liknande produkter: Canon EOS 650, Nikon F 501

Kundtjänst: Minolta var som vanligt mycket ovilligt att ställa en diagnos per telefon. jag ringde istället Nikon i Hamburg Tyskland och fick svar direkt, vad som kunde vara fel och vad det skulle kosta. Mycket trevlig ställe att prata kamerateknik, dom har bra kunskap också om sina konkurrenter.

Köpt hos: June foto Jönköping
2005-06-13 Atlonim


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar väldigt bra kort, fungerar utmärkt trots åldern. Mycket möjligheter.
MINUS: Autofokusen är ju inte den snabbaste. Ganska otymplig.

Köpte den här kameran för ungefär ett halvt år sedan.
Jag har tagit mycket kort med den, både färg och svartvitt.
Kameran fungerar hur bra som helst; den är inte för gammal
och omodern, för funktionerna i den hänger med ganska bra
i utvecklingen. Den är även inte heller för ny och plastig
som de nuvarande systemkamerorna. Helt enkelt en lagom
kamera.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Köpt hos: Köpt på Tradera

Pris: 1300
2004-02-10 Bosquen


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
En trotjänare i snart tjugo år.Aldrig något strul.
2003-09-01 Seve


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar oerhört bra bilder.
MINUS: Stor och klumpig.

Gammal kamera men den är väldigt bra. Tar fina bilder. Minus på att den är så stor att ta med sig.
2003-07-28 Longbow_Swe


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust och gedigen kamera som tål det mesta vad gäller väder och vind.
MINUS: Gammal, inte lika mycket inställningar och finesser som på dagens moderna systemkameror. Långsam autofokus.

Jag har haft min 7000 sen den släpptes 85 och den har fungerat klanderfritt under alla år. Den har varit med på övningar i lumpen, sandstränder lite här och där, skogsvandringar och stadssafarin och det har aldrig varit några problem. Den har producerat filmrulle efter filmrulle utan att klaga och kvaliteten på bilderna är oklanderlig. En finess som jag saknar på kameran är möjligheten att välja spotmätning. Kameran känns gedigen och hållbara pga metallskalet. Den har klarat ett antal stötar och "tappningar" utan att ge efter. Hittar man en sådan begagnad för några få kronor så är den att rekommendera. Sen jag fick reda på att alla moderna minolta objektiv passar till denna kamera så har jag lagt planerna på ny kamera på hyllan tills vidare. Som sagt, jag är mycket nöjd med denna slitvarg.

Liknande produkter: Canon, Nikon

Kundtjänst: Har aldrig behövt serva kameran, trots att lithiumbatteriet i kameran endast skall hålla i 10 år?!?!?! Kontakt med kundtjänst via mail för tekniska frågor har fungerat perfekt.

Köpt hos: Utomlands

Pris: 3500
2003-04-15 Trued


Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: En klassiker! Den var ju först med AF 1985. Bra optik, tar bra bilder!
MINUS: Lite kantig i designen men kom ihåg att det är en 80 tals produkt. Vissa knappar är lite små.

En mycket kompetent kamera, och inte minst den första i sitt slag!

Köpt hos: Expert Foto, Falun

Pris: 5000

Tether Tools Air Direct Wireless Tethering System